Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (36)

plakát

Česko na grilu (2024) (pořad) 

Jen výkřik: Ti moderátoři jsou takové mátohy podle dramaturga, nebo protože je jim to vlastní? Úplně z nich prýští to, že tam chodí vlastně jen do práce... Hudební podkres zběsile akcentován petisekundovými motivy nesourodých žánrů... Zbytek ničím nepřekvapí.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Hvězda dolů za hudbu, to se vážně nepovedlo. Zbytek bylo velmi milé překvapení. Vím, vše směřuje předvídatelně k jasnému konci, ale ta výpravnost, lidskost a živost si mě podmanily. Když už je někdy optimismus nakažlivý, nerad se z něj vždy vyléčím.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Od začátku do konce jsem měl pocit, že tenhle film nevypráví, ale že mě chce o něčem přesvědčit. Co to přesně bylo, nevím, ale jsem si jistý, že se mi ten nátlak setsakrametsky nelíbil.

plakát

Česko hledá premiéra: Souboj hlavních kandidátů (2021) (pořad) odpad!

Šaškiáda plná manipulací, lží, trapných výkřiků, (do jaké míry zasloužené?) dehonestace politiky bučícím publikem a nakonec i monetizaci formátu pořadatelem. Brrr

plakát

Lásky čas (2013) 

Atmosféra, jako v málokterém jiném filmu, se vám dostane pod kůži. Ač se prolínání poetiky ke konci již překlápí k patosu, nijak to na výsledném dojmu neubírá, neb zpracování tématu je důstojné; vše je stále uvěřitelné. Filmu dávám plně zasloužené 4 hvězdy a 1 hvězdu přidám za Nicka Cavea.

plakát

O svatební krajce (2003) (TV film) 

Kéž by bylo pro filmaře dostupnější dovolit si pro hudební podkres těchto pohádek víc než jednoho klávesáka...

plakát

Simonova kočka (2008) (seriál) 

Kočka chytá brouka, jiná ji sleduje, pak obě šlapou po ovladači na televizi, na kterou pak ta větší vyleze a nakonec ji shodí a rozbije a obě jdou chytat zase toho brouka. Místnosti kdejakého diváka zaplní huronský smích. U mě je teda ticho. Vždy. Animace ujde.

plakát

Česko hledá prezidenta (2018) (pořad) odpad!

Naprosto brilantní pořad přesně zapadající do formátu "(Země) hledá ...", musím vytknout absenci porotců s tlačítky a bzučákem. Nebyli však ti šašci, co tímto pořadem provázeli a rádoby glosovali vždycky ze zištných důvodů dva? Vezdejší moderátor nezvládá, zdá se, ani jedno - ani glosovat, natož moderovat, a snad ani být... Kdyby byla přítomna porota, mohla nám pomocí svého tzv. "golden buzzer" rovnou některého z kandidátů vybrat a mohli jsme si celé druhé kolo voleb ušetřit... Snad se příště producenti trochu pochlapí a dotáhnou tyto nedostatky do konce, aby byl tento ohňostroj nedůstojnosti na straně publika, tato přehlídka arogance na straně kandidátů a neschopnost pečlivě zvoleného konferenciéra ještě monumentálnější. Snad se někdy dopídím smyslu této estrády...