Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (75)

plakát

Děda (2016) 

Pokud nejste z Valašska, nebude se vám to líbit a myslím, že tomu ani nebudete rozumět (myslím jazykově). K mému velkému překvapení mě tenhle film docela dostal. Ta linie ze současnosti by sice chtěla tak o 20 minut zkrátit a pohrát si VELMI s hlasitostí dialogů, ale celkově docela bavila. Je vidět, že herci jsou místní a dialekt je nepepíkovsky autentický (většinou - žádný Valach by neřekl "Jdeme", ale vždycky "Idem!"). Možná právě tahle ryzí zemistost spolu se skvělým Polívkou a neustálými narážkami na Donutila se mi líbila. Ale ta historická linie, čtená nádherným pravým nářečím s krásným měkkým el, při té jsem si vzpomněl na všechno, co jsem jako kluk viděl a slyšel. Na moráky, poklúzání hydu, na draní péři, na vaření povidel, na zabijačky, na chození na trávu pro cupky, na cárek... a hlavně na své prarodiče, kterým jsem nestihl poděkovat a říct jim, jak moc pro mě znamenali a jak moc jsem je měl rád.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Pěkně natočená nuda, víc k tomu nemám co říct. Tři hvězdy za Costnera, krásnou kameru a výpravu. Jediná "překvapivá" akce trvá cca minutu.

plakát

Vražda (2007) (seriál) 

Jsem uprostřed první série a zatím spíš nuda. Linie sledující rodinu za mě až nepříjemně dojící emoce. Uvidíme, co bude dál. EDIT: tak dokoukáno do konce a hodnocení neměním. Sice byly poslední díly trochu dynamičtější, ale motivace hlavního padoucha velké WTF.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Třetí sérka překomplikovaná, druhá s nejasným koncem. Jako celek ovšem perfektní, Sága zůstane navždy v mém srdci.

plakát

22. míle (2018) 

Ta akční půlhodina je lahůdková, nicméně zbytek překomplikovaný a Marek překvapivě přehrávající. Za mě čistá tři a půl.

plakát

Upgrade (2018) 

Námět sice jakoby tradiční, ale přesto jiný a velmi nehollywoodský. Konec to zvednul minimálně o jednu úroveň nahoru. Pro mě pecka roku.

plakát

Coach Carter (2005) 

Opravdu bezchybné a holywoodsky netradiční. Bez Samuela L. Jacksona by to ovšem bylo poloviční.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jako aktivní muzikant jsem se musel oprostit od některých totálních debilit ve filmu ala "takto skupina nahrává a skládá songy". Zbyla mi pak velmi pečlivá orientace na Freddieho vnitřní rozervanost a složitost, pár zdatných rekonstrukcí koncertů a finální kopie Live Aid. All-in-all tři a půl a půl hvězdy navíc za bezchybného Briana Maya, kterého BTW i (velmi) nesnášenlivý Ritchie Blacmore označil jako "the nicest guy in showbusiness".

plakát

Kouzelný pes Vafle (2018) (seriál) odpad!

Bohužel jsem nucen se na to dívat 2x denně na Minimaxu (děti si to oblíbily), kde pro zmatení nepřítele epizody víceméně náhodně reprízují. Jedná se o řadu totálně stupidních příběhů na pomezí sci-fi a novácké zábavy pro celou rodinu. Vrcholem je mimořádně otravna postava sousedky se svým "psím deníkem". Třešničkou na pomyslném hnusném dortu je (velmi) nepovedený dabing, o hlase titulního čokla se mi bude ještě 2 roky zdát. A jak může hrát jednu z hlavních roli učitele hudby bořík, který umí tři akordy a ještě se musí dívat na levou ruku, aby tam tu hnátu poskládal?Zlaté Déčko a kdysi proklínaná Jessie Prescott.

plakát

Maska (1994) 

Z dnešního pohledu kultovní film a kultovní scény. A to jinak Jima vůbec nemusím.