Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Recenze (21)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Stejně jako film Vlastníci i Mimořádná událost je skvělá práce, jak defakto v jednom "obraze"(kulise) udělat film, který vlastně vystihuje realitu našich denních životů. Tento film ještě navíc doplněn o pár šílených skutečných událostí, které zaplnily v minulosti mediální prostor.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Siný,emotivní zážitek v kině. Příběh skupiny by určitě potřeboval mnohem více minut než se mu může dostat ve filmovém zpracování, ale i tak člověka dožene k slzám a jsem mile překvapen, že to nemusí být kýčovitě holywoodsky přehrávané, ale síla je v samotné muzice a vášni pro ní. Skvělý film!

plakát

Jan Palach (2018) 

Film mě celkem zklamal. Hodně roztahaný a dlouhé záběry,vím, že tím chtěl asi autor předat tíhu doby a okamžiku,každopádně v dnešní době, kdy půlka společnosti a většina mladých o té době nemá ani páru , by se hodil film s větší dynamikou.

plakát

Kajínek (2010) 

Po delší době jsem se podíval na film o Kájínkovi i v návaznosti na jeho propuštění naším senilním panem prezidentem a musím poznamenat, že to je přesně obraz naší doby. Zločiny ,podvody a vraždy se bagatelizují, z vraha je div ne hrdina, který za to nemůže a vše kolem je zkorumpované a ve vězeních sedí poctivé oběti systému. Je to brak, pohádka o Kájínkovi. Ano, v případu bylo spoustu nejasností,ale tak když se někoho rozhodne prezident propustit..který byl na základě policie a soudů uvězněn.Když někdo udělal ty chyby, tak by měl jít před soud, lidé, kteří tu práci zpackali by za ní měli platit. Ale to by to tu tak muselo fungovat a ne, že je premiérem člověk, který má sedět v base, který je na úrovni Mrázka, Pitra a Krejčíře a se kterými bojoval o ty "své" české podniky Čepro a Unipetrol. Je to brak, možná jako film ok, ale bohužel se odkazuje na pravé jméno vězně,, proč nejsou i ostatní lidé pojmenováni svým jménem? Takhle vypadá Kájínek jako obět..a to on určitě není. A pak s ním Prima a Barrandov mají show, kde to jme...

plakát

V hlavě (2015) 

Pro mě skvělý animovaný film, který mi připomněl Byl jednou jeden život z dob Magionu :-))) Pohodový film/pohádka , kterou se dá zabavit děcko a zaslepenému dospělému trošku otevřít oči, co se asi v hlavě dospívajícího dítěte může dít.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Pro mě skvělý film, který ukazuje obě strany "mince" života - buď v absolutním odtržení od civilizace a nebo v jejím chřtánu, a odkrývá pro i proti obou stran, kdy nakonec končí spojením obou světů. Asi také trochu okatě a nesmyslně ukazuje obě tváře, ale tím jak je to výrazně vidět si lidé z obou břehů mohou lecos uvědomit.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Pohodový film, který mi sedl do nálady a svou dobrou kamerou (a lokalitami) zase naladil jet na nějakou cestu. Film je nabitý pozitivní energií a optimismem, trošku naivně a to je možná i jeho cíl ponouká sledující zvednout ze židle a něco udělat a nejen snít.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Seriál z hluboké totality, ale pro mě i česká klasika s tolika českými ikonami s hereckým průkazem, že to není v současnosti ani možné zrealizovat. Vesnice , tak jak vypadala a v mnoha případech vypadá i dnes, ikdyž je na povrchu naleštěnější ,tak pod jejím povrchem je pořád stejná.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Absolutní fenomén mezi seriály,který mě už baví tak od roku 2000 a samozřejmě jsem viděl i předchozí díly zpetně a to několikrát. Simpsonovi je taková animovaná CNN,BBC,FBI,CIA a Rolling Stones v jednom velkém sudu piva Duff :-) Myslím, že když skončí Simpsonovi, nastane apocalypsa.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Všude jsem slýchal Hra o trůny, Hra o trůny...ale dlouho mi trvalo než jsem se na první díl podíval. A to byl začátek dlouhých nocí, protože jeden díl nestačí a pokaždé jsem se snažil noc natahovat do únosných hodin, abych druhý den mohl vstát do práce. Tento seriál mě pohltil svým dějem, zpracováním a obraty v průběhu. Nejsem seriálový typ, ale tento je opravdu skvělý.