Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (307)

plakát

Lovec trolů (2010) 

Ve výsledku zábavná severská kombinace, která spojuje nadsazenou mytologickou předlohu se seriózním zpracováním. A právě odvážné spojení pohádkové podstaty s maximálně vážnou formou je na filmu to, co ho dělá zajímavým. Díky tomu všemu a jednoznačně přínosnému polodokumentárnímku zpracování je třeba nechat se trochu unést, nebát se zasmát a nehledat žádné komplikace jednoduché dějové struktury nebo figurek, pobíhajících okolo vousatého horala. Snad jen škoda spoileroidního plakátu.

plakát

Super 8 (2011) 

Převažující obsazení mlaďoučkých herců a občasné náznaky humoru v dialozích jednoznačně evokují něpříliš ambiciózní žánr dětského dobrodružného filmu. Jako ryzí thriller tak očekávání nenaplňuje, na druhou stranu ale práce s pointou a zdařilé držení odpovědí pod pokličkou napětí navozuje a ruku v ruce se zkušeně odvedenou filmařskou prací dělá dojem slušného filmu. Škoda, že mezi pěkné scifi prvky se vloudilo až moc typických linek jako rodinná tragédie nebo dětská láska, které stopáž zbytečně roztáhly .

plakát

Život je stres (2008) 

Rozpolcený a řídký mix slabých vtipů, občasných dramatických záchvěvů a nepřesvědčivých postav, kde je i převládající komediální poloha tragicky nevýrazná. Nepříjemná atmosféra z napjaté rodinné situace a čtyř stěn potěmnělého domu spolehlivě podkopává nohy i těm několika nepovedeným pokusům o humor. I ryze trapné komedie s dvojitou dávkou romantických klišé mývají ve výsledku lepší efekt.

plakát

Limit (2010) 

Poctivý francouzský Bessonovský thriller, kde akce a přestřelky splývají v jednu velkou honičku napříč městem. Sympatické jednostranné zaměření na vysokofrekvenční akci bez přikrášlení komplikací celkem průhledné zápletky nebo rozvíjením romantické stránky nenechává tempo filmu z brzy nastavené stovky ani náznakem klesnout. Nadšení ze stoprocentně využité stopáže filmu mírní jen trochu málo ryze památných a výraznějších nápadů, jinak je to zvládnuté na jedničku.

plakát

Talk show bez zábran (2010) (pořad) odpad!

"Vadí mi, když na letišti prohledávají mého syna." Tak jeď autobusem, ty krávo. I při akceptování premisi, že cílovou skupinou je opačné pohlaví, mi to případá jako nekoukatelná sra*ka. Polovina z těch individuí, které se snaží mluvit o životě, stejně nežijí v reálném světě. Tohle je ta nejhlubší stoka televizní zábavy, které bych nedal vysílací čas ani mezi 2. a 3. hodinou ranní při přechodu na letní čas. I klub hluchoněmých by s vysokou pravděpodobností vyvinul zajímavější konverzaci.

plakát

Obhájce (2011) 

Nečekaně atraktivní snímek, který svižně vykresluje právnické prostředí jako doupě lsti, kde konání právních zástupců nemá daleko ke gangsterským praktikám. Z celkově perfektně uvařeného filmu vyčnívá hlavně dokonale rozvrstvená a propracovaná krimi zápletka, která svými zvraty neustále přilévá do ohně a od začátku do konce má stále co zajímavého nabízet. Vše tak funguje jako poutavý a nebývale chytrý kompaktní celek, navíc s tempem na exkluzivní úrovni.

plakát

Karanténa 2: Terminál (2011) 

Mezi běžně zprasenými pokračovánimi je tohle ještě celkem dobré, jako samostatný horror ale zapadá do zaplivaného průměru. Z prvního filmu si bere více méně jen název a i když s motivem infekce pracuje podle prověřeného a tím pádem předvídatelného schématu, rozjíždí si ho po svém. Prostředí paluby letadla a zuřivý křik zombiků je pak jedinou jakž takž vyzdvihnutelnou charakteristikou. Režie i atmosféra se drží v šedi a ze skupinky ochotnických herců nikdo nevyčnívá.

plakát

Kopačky (2008) 

Vydařená konverzační komedie se špetkou romantiky, dobře zvládnutým příběhem, příjemným prostředím Havajských ostrovů a sympaťákem v čele. Co titul posouvá oproti ostatním o krůček dál je hlavně široká paleta osobitých komiků, která filmu dává možnost dávkovat humor v nejrůznějších podobách a nejen prostřednictvím několika vyvolených. Otěže zábavy tak ladně předává jedna postava druhé a že je čím se bavit dokazuje i fakt, že dvě z nich vydaly i na samostatný celovečerák.

plakát

Wrecked (2010) 

Jak se příběh pana zmačkaného ve zmačkaném autě mohl jevit jako originální a inovativní, tak byl nakonec mdlý a zdlouhavý. Vše se až moc opírá jen o celkovou pointu, zatímco scénář strádá a mezi začátkem a koncem nenabízí nic pestřejšího, než plazení kapradím, na čemž mnoho nemohl změnit ani zkušený pianista. Jako povídka na pár stránek by to bylo na jedničku, celovečerní verze si ale vyslouží jen chabých 50 procent. Očekávání byla rozhodně dál.

plakát

Dál než se zdálo (2010) 

Příjemná vztahová záležitost tvářící se ze začátku jako oddychová a chvílemi perverzní komedie, která sebejistě drží v každé konverzaci obstojnou hladinku humoru, aby se z ní postupem času stal film, u kterého už nevyhlížíme další vtipné fráze, ale napjatě čekáme rozuzlení zápletky a sledujeme, jak si láska a osud navzájem podtrhují nohy. Sympatičtí herci, fungující komediální poloha a zvládnuté hlubší momenty z dusivé fáze vztahu, tak proč nepřihodit půlhvězdu.