Reklama

Reklama

Wrecked

  • Velká Británie Wrecked
Trailer

Muž (Adrien Brody) se probudí ve zničeném autě na dně hluboké rokle. Je zraněný, má zaklíněné nohy, nepamatuje si kdo je a už vůbec ne jak se sem dostal. Jeho jedinou společností je chrčící rádio, které vysílá zpravodajství ohledně násilné bankovní loupeže a mrtvola muže na zadním sedadle, jehož peněženka ho identifikuje jako jednoho z pachatelů. Musí zapojit veškeré základní instinkty v boji o přežití a v touze zjistit svou pravou identitu. (Ruuzha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

divak84 

všechny recenze uživatele

já nevím co si režisér myslel. špatně to natočené není.. ale ten nápad a provedení.. to se nemůže libit prakticky nikomu.. jen hrstce fandů Adriena. film prakticky o jedné činnosti (plazení z A do B) znechutí. Film bych přirovnal k trosečníkovi s (každému jasnými) rozdíly... Hlavní hrdina měl být spíše začínající herec, nevím proč zrovna Brody do toho šel, když si může vybírat i lepší kousky... Atmosféru i dýchající podmínky to má, to zas ne že ne. ale rozhodně složitý film pro opravdové nadšence. Hodnotím pouze provedení, nikoliv nápad a pointu (ta byla fajn)... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela zajímavá podívaná, která ale už po půl hodině postupně přestává bavit, pač přestože je Adrien Brody výborný a přesvědčivý herec, prázdný scénář sám o sobě nezaplní. A tak se Brody plazí po lese tam a zase zpátky, aby bojoval nejen s divokou přírodou, ale i s vlastní představivostí. V těchto pasážích film připomíná světoznámý seriál Ultimate Survival, akorát že Brody to má ještě „malinko“ stížené tím, že nemůže chodit. Jenomže kromě toho zálesáctví je film vyplněn jen naprosto zbytečnou vatou, takže když se - pozor SPOILER - Adrien konečně doplazí k silnici, divák si zhluboka oddechne. Poté sice film nabídne docela nečekanou pointu, ale v globálu se nad filmem nese opar promarněné příležitosti. Tenhle snímek nikoho neurazí, ale ve své podstatě nenabízí vlastně nic, co bychom už jinde neviděli. Navíc některé scény, ve kterých si Brody představuje lidské či zvířecí průvodce, sice dodávají filmu alespoň rámcově nějaký děj, celkově však působí spíše rušivě. Verdikt - čistý průměr. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ty jo, teda tohle je hodně pitomý film. Uprostřed lesa se v havarovaném autě probouzí zdecimovaný muž (Adrien Brody) s mrtvolou muže na zadním sedadle. Tvář má zbrocenou krví a trpí ztrátou paměti. Je zoufalý, ale s nohou zaklíněnou pod palubní deskou se toho nedá moc dělat. Drama, hrající si na film s mysteriozním nádechem, je slibné jen asi půl hodinu. Pak se Brodymu podaří vyprostit zaklíněnou "hnátu", vyleze ven z vraku, ale ještě nemá vyhráno. Následuje ještě hodina nudy a zbytečně natahovaného děje/neděje, který sotva vystačí na 45. minut, protkaného logickými nedostatky. Brody se seznámí s toulavým psem, a po lese se také potuluje puma asi s vadou zraku a čichu, protože jak jinak si vysvětlit, že se místo do hlavního hrdiny, od kterého ji dělí asi dva metry, pustí do mršiny. V uzavřeném prostoru Chevroletu to ještě funguje, ale poté, co se hrdina dostane na velký prostor lesa, to jde s filmem rapidně dolů. A scénář je bída a nevytrhla to ani slabá režie. Brody se sice snažil, ale když si to sám produkoval, tak to musel nějak zachránit. Film si vystačí s lacinějšími rekvizitami a jistě nedisponoval žádným závratným rozpočtem. To by ovšem vůbec nevadilo, kdyby přišel s něčím působivě strhujícím, nebo kdyby překvapivá pointa nezanikla v mizerném a nenapínavém celku. To se nestalo. Dalo by se to shrnout tak, že Brody se většinu filmu mátožně potuluje, či lépe řečeno plazí se zlomenou nohou po lese, přičemž pořád někam padá, křičí o pomoc a vidí přeludy. Nekonzistentní slátanina. 40% ()

LihO 

všechny recenze uživatele

To, že ten film nestojí za veľa nie je chyba Brodyho. Psychologický thriller na pozadí nepodareného Ultimate Survival, to nemohlo fungovať... a s takým scenárom už vôbec nie. Nepomohli ani zúfalé pokusy tvorcov oživiť to s Brodyho preludmi a snami, ktoré nielen že sú lacné klišé, ale hneď bolo jasné, že išlo len o ilúziu... mňa to teda moc neoslovilo. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Nudné a stupídne. 80% filmu sa Brody brodí a plazí po / v lese, ten zvyšok tvorí úvod a pointa. Tak ako pre neho muselo byť náročné natáčanie, pre mňa bolo náročné sledovanie. Na druhej strane, mal výhodu, že sa nemusel učiť náročné texty. Najčastejšie používanými slovami boli "fuck" (v rôznych obmenách) a "god" (stále ten istý). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Adrien Brody si v rámci skúšania kaskadérskych kúskov na vlastnej koži dal aj niekoľko kúpeľov v ľadovej vode. (Crael)
  • Plagát, ktorý zobrazuje Adriena Brodyho za rozbitým sklom, bol inšpirovaný filmom Straw Dogs. (Crael)
  • Natáčalo sa v Kanade, konkrétne v lesoch Britskej Kolumbie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama