Reklama

Reklama

V letadle se objeví první člověk s podezřením na nakažení nebezpečným virem. Letadlo tedy nouzově přistává a na celý terminál je uvalena karanténa. Podaří se tentokrát někomu přežít? ... Jenny a Paula pracují jako letušky. Tentokrát mají na starost let jen s několika málo cestujícími. Jeden z pilotů vypadá nemocně, ale prý je to jen rýma. Mezi cestujícími je sympatický Henry, který si s sebou veze křečky – ti ale musejí do zavazadlového prostoru. Křečci však před svým přestěhováním jednoho z cestujících pokousali a on začne brzy vypadat velmi nemocně. Nakonec zaútočí na Jenny. Ostatní cestující muže spoutají, kapitán vše ohlásí a dostane rozkaz okamžitě přistát. Během přistání nakažený muž pokouše Paulu... Letiště odmítne dát letadlu bránu, tak si ji kapitán najde sám. Ven z letadla pomůže cestujícím Ed, který je jediný, kdo momentálně na kapitánem vybraném terminálu pracuje. Letiště odmítne pustit cestující dál, takže musejí jít do prostorů pro zaměstnance. Piloti zůstanou s nakaženým mužem. Ed se snaží všechny vyvést ven, ale všechny dveře jsou zamčené, což je nezvyklé... Brzy všem dojde, že jsou v karanténě, a potvrdí to i informace od záchranných složek. Medička Shilah se snaží ošetřit Paulu, k tomu ale potřebuje svoji lékárničku, kterou má v zavazadle. Jenny jde tedy s několika muži zpět do letadla mezi zavazadla. Oba piloti jsou již nakažení a nákaza se samozřejmě šíří dál. Ed a Jenny si myslí, že jde o nákazu vzteklinou. Pokousaní jsou izolováni od ostatních. Brzy skupinu navštíví hygienici a něčím je naočkují. Pak ale dojde k útoku a zmatku, při kterém jsou nakaženi další lidé... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

petero 

všechny recenze uživatele

Keď zombíci v lietadle tak jedine "Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane" (2007). Ale nie, to je vysoko zábavná neseriózna komédia. "Quarantine 2: Terminal" je vážny zombie horor, ktorého najväčšou prednosťou je totálny odklon od sérii "REC" pričom ale naň odkazuje, teda skôr na "Quarantine". Skrátka žiadnych démonov nečakajte, len klasickú zombie rezničinu ktoré je zábavnejšia v lietadle vo vzduchu ako mimo neho v termináli. Podobné: "United 93" =). ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Plusom určite je, že sa dvojka odrazila od jednotky a pokračovala v príbehu a šírení nákazy. Dvojka to mala uľahčené o absenciu dokumentárneho štýlu, ale že by to aj preniesla do atmosféry sa nedá povedať. Práve naopak, tempo a ani kamera diváka nevtiahnu do deja, a preto tento horor plynie akosi mimo. Scenárista sa tiež mohol o čosi viac vžiť do predlohy, režisér mal premiéru, no a či by sa mohla stať trojka zaujímavou, tak to s týmto zložením vidím pesimisticky. Dúfam, že sa toho ujme niekto iný. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery aj k REC 1 a 2, tak opatrne! Prvému dielu Karantény som dala 1* už vlastne ani neviem presne jasný dôvod ale zrejme to musela byť strašná nuda, určite väčšia ako Rec 1 lebo si spomínam, že pri Rec 1 som len pozerala ako taký bezduchý kameň.... I keď je pravda, že i pri dvojke to tiež nebola "zábava" každých 5 minút no páčilo sa mi, že tu to ponechali ako vírus, zatiaľ čo v dvojke Rec to už súviselo s diablom. Preto sa radšej prikláňam k tomuto druhému dielu. Úprimne bolo to dosť tragické ale tí nakazení boli fakt dobrí. Hlavne ten burt. Tak by som to uzatvorila na také slabé 2*. Keď už bol ten halovín tak sa mi zachcelo horroru ale o rok vyberieme dačo lepšie dúfam. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapen. Určitě se dvojka povedla lépe než jednička. Nebylo zde mnoho nějakých nelogických věcí či WTF scén a otevřený konec potěšil. Uvidíme, jestli se Amíci pustí do dalších dílů - jako Španělé u REC. Myslím si, že filmu prospěla profesionální kamera a střih. U REC a Karantény mi ta ruční kamera vadila. Navíc divák hlavní hrdince Mercedes Masöhn i trochu fandil, protože to byla celkem pěkná dcérka. Suma sumárum - poměrně spokojenost. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Quarantine 2 je ukázkovým příkladem toho, jak nízká očekávání udělají dobrý film. Tam, kde Španělé přinesli značně hravé, nápadité a především úplně odlišné pokračování, šli Američané jinou cestou. Změnili prostředí (nicméně jsem přesvědčen, že kdyby se děj odehrával pouze na palubě letícího letadla, bylo by to s šikovným scénáristou celkově mnohem zajímavější), nepoužili blairwitch styl (čímž snímek značně ztuctovatěli) a mytologii rozehráli jiným směrem, no přesto je Quarantine 2 svému předchůdci podobnější, než je podobný REC 2 ku REC 1. Kdyby se jednalo o ambiciózní film, tak bych spokojený rozhodně nebyl, ale vzhledem k tomu, že měl původně jít jenom na video (a do kina šel v nějakým limitovaným sranda počtu kopií), je nutné jej porovnávat s pohromami typu 30 Days of Night: Dark Days či Mirrors 2. A z tohoto porovnání vychází Quarantine 2: Terminal jako jasný vítěz. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Letadlo použité k natáčení je Embraer ERJ-145, které bylo zapůjčeno od společnosti Chautauqua Airlines, jak je vidět na štítku v kabině. (LUKICKK)
  • Ačkoli první film série byl remakem španělského filmu Rec (2007), Karanténa 2 nemá s žádným z filmů Rec nic společného a má zcela odlišný děj i prostředí. (LUKICKK)

Reklama

Reklama