Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 258)

plakát

Kůň (2022) 

Nádherný poetický film. Vypovídá o lidské malosti i o touze udělat něco jinak pouze na základě toho, jak to člověk cítí. Skvěle také funguje zasazení děje do vánoční doby. Jak svědčí některé komentáře, tak je dost lidí, kteří by se chovali jako většina obyvatel toho činžáku a postavila by se na odpor proti něčemu co se přece nedělá a i když to nikoho neobtěžuje, tak jim vadí, že se někdo chová jinak.

plakát

Poslední motýl (1990) 

Tak skvěle herecky obsazený film s tak silným námětem jsem ještě neviděl. Bezesporu opravdu zcela jasných pět hvězd. Možná by šlo najít nějaké vady na kráse, ale tento film si nezaslouží, aby na něm někdo hledal chyby. Naopak by si zasloužil větší popularitu, ale většina lidí se asi raději dívá na Kameňáky.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Jeden z nejlepších historických filmů jaký jsem viděl. Mám sice rád spíše filmy jako je Údolí včel, ale to, co točí Ridley Scott je opravdu paráda.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Podle mne nejlepší film v historii naší kinematografie. Pro mnoho diváků bude asi trochu těžký na pochopení, ale já jsem si jej užíval naplno. Vynikající Vášaryová i Kemr a ostatní herci nezůstávají o mnoho pozadu. Vláčilova režie je perfektní a kamera Bedřicha Baťka i hudba Zdeňka Lišky film skvěle doplňuje.

plakát

Údolí včel (1967) 

Hodně se to tady srovnává z Markétou Lazarovou. Oba filmy jsou naprosto vynikající, ale Údolí včel je vzhledem k předloze Vladimíra Körnera dějově jasnější a pro většinu diváků přijatelnější. Herecké výkony jsou zde naprosto vynikající a jde o jeden z nejlepších filmů české kinematografie.

plakát

Jméno růže (1986) 

Výborně zpracované historické detektivní téma se skvělým Seanem Connerym a mnoha dalšími hvězdami ve vedlejších rolích, například s perfektním Hellboyem. Tento film opravdu miluji i když kniha je ještě lepší.

plakát

Přes kosti mrtvých (2017) 

Výborný, typicky artový film, tak jak to mám rád. Perfektní režie, skvostné herecké výkony a k tomu působivá hudba. Trochu mi to připomínalo Ptáky, ale tady byl ten motiv vražd i vrah jiný a pouze se to snažil na ta zvířata hodit. Velmi se mi líbila věta "Srnky určitě přišly z Čech. Vůbec nemají strach". Silně působivá je také pochmurná atmosféra Klodzké kotliny, kde to vypadá tak trochu jako ve středověku, včetně chování lidí. Jediné, co mi poněkud nesedlo byl ten příliš idylický konec, který k pochmurné atmosféře filmu neladil.

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Tato komedie mi velmi připomíná můj osud. Vyučil jsem se jako antikvář, pracoval jsem jako antikvář a již padesát let jsem pořád antikvář. Rozdíl je jen v tom, že nezkouším hrát na housle, ale ženy mám také rád a to natolik, že jsem se ani nedokázal oženit, protože jak si vybrat jednu, když mám všechny rád. Vynikající komedie, skvělé herecké výkony a k tomu navíc píseň Severní vítr.

plakát

Slasti Otce vlasti (1969) 

Výborně zahraný a velmi poutavý a vtipný scénář. Jako seznámení s historií je to mimořádný zážitek i když se zcela nedrží všech historických faktů. Mladý Hanzlík i Kolářová jsou perfektní a objevuje se tam i celá plejáda slavných herců.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Perfektní Smith, Hackman i Voight, napínavé od začátku až do konce. Mám rád takové akční filmy, ve kterých je promyšlený děj a kde se nepředvádí pouze svaly nebo bojová umění.