Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (29)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Šel jsem na tento film jenom kvůli Nolanovi a naivně čekal jakousi přidanou hodnotu. Ano, nalezl jsem ji v podobě drobných transcendentálních vesmírných prostřihů a zvukových efektů. To bylo vše. Jinak jsem se místy opravdu příšerně nudil. Člověk si i stihl dojít na záchod a prakticky o nic z filmu nepřišel. Opravdu by Oppenheimerovi trošku slušelo prostříhat časovou stopáž. Kdo se jenom trochu zajímá o historii a druhou světovou válku, tak zná i Oppenheimera, Los Alamos a projekt Manhattan. Nolan se až příliš zbytečně pitvá v McCarthystické doktríně, jenž postihla i Oppenheimera. Vše již bylo řečeno v dokumentárních filmech a literatuře, kterých je informační prostor plný. Musím si klást otázku, komu je film určen. Mainstreamovému divákovi? Určitě ne. Zájemcům o historii? Snad trochu. Jaderným fyzikům? Zcela pochybuji. Pak tedy komu? Bolševickým, labilním dívčinám kombinujícím kopulaci s citací Freuda či Junga?  Ani ty by zde nenašly zalíbení. Mimochodem, někdo by možná film i považoval za komedii, jelikož se několik lidí v sále smálo poměrně často. Nechápu však čemu. Rajský plyn součástí promítání nebyl nebo už jsme klesli natolik, že se smějeme nevtipným věcem stylem křečovitě se dávícího Michala Suchánka? Jednudávám za kvalitní herecké výkony a soundtrack .

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Nápad dobrý, ale musím zmínit několik faktů subjektivního diváka. Mulligan nemůže hrát třicítku. Visící kůže na krku už je celkem vidět i přes make-up. Film má až příliš velký meetoo nádech. Naprostá většina chlapů ve filmu jsou naprostí kreténi nebo slaboši kromě detektiva, právníka a otce hlavní protagonistky. Nemohl jsem se zbavit ambivalentního vztahu k hlavní protagonistce. Také mi přišlo, že se chovala až moc nelogicky, nerozhodně a tupě i přes vysoký intelekt. Konec byl až na morální ponaučení opravdu dobrý.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Co tím filmem chtěl autor říci? Všechno, všude, film o ničem? Snad o tom jaké je pro matku těžké mít harmonický vztah s dcerou a k tomu o schopnosti udržet vztah s manželem ťulpasem, který je dvojníkem Jackieho Chana a to nemluvím o tom, že je vybzikaná hlavní protagonistka 24/7 v práci a u toho řeší problém s beřňákem. No a tak se z nějakého důvodu dostane za úkol zachránit celý vesmír alternativních realit, které jsou jenom o jejím vztahu s všemocnou dcerou. Co to sakra je za film? Sci-fi? Existenciální drama? Komedie s prvky Kung-Fu a cock magic? Absurdní drama? Film s poselstvím mějme rádi naši čínskou komunitu, i když s Čínou za pár let budeme válčit? Film s poselstvím mějme se rádi a vše bude ok? Podpora komunity LGBTQ? Ne, vážně to bylo o ničem. Můj šálek kávy to rozhodně není a nechápu porotu Akademie, která tento film vyzdvihla do nebe. Na Oscara ten film není ani náhodou, i když nápad zas nebyl úplně pitomý.

plakát

Síla psa (2021) 

Nejlepší výkony zaujímají Cumberbatch s Plemonsem, ale to je tak asi všechno. Pozitivně hodnotím taktéž nádherné přírodní scenérie, ale od Oscarového snímku jsem prostě čekal více. Film s tímhle poselstvím ani nemusel být zasazen do westernového prostředí a vyzněl by stejně. Strašně rád bych si přál, aby mi Síla psa připomněla Až na krev, ale nepřipomněla. Plytký, rozmělněný a nechutně dlouho se táhnoucí film o ničem.

plakát

South Park: Post COVID (2021) (TV film) 

A já se na novou epizodu tak těšil. South Park už nemá vůbec šmrnc, který ho dělal unikátním. Dvě dávám pouze za písničku o budoucnosti a za rabiho Cartmana.

plakát

25. hodina (2002) 

Norton, Hoffman, Pepper a Dawson jsou výborní herci a mám je opravdu rád, ale film jako celek si více, než dvě nezaslouží. Prolínání různých kompozic a přeplněnost filmu značně ubírají na kvalitě. O příšerném střihu ani nemluvím (nejvíc mě dorazila scéna se strýcem Nikolajem a natáhlou cz75. která byla v dalším záběru v pozici zadní pozice závěru na záchytu závěru, tedy neškodná). Spike Lee jako režisér mi také nesedl.

plakát

Irčan (2019) 

Na snímek jsem se opravdu tešil, ale bohužel mě totálně zklamal. Vše ve filmu už bylo řečeno v jiných filmech. Naprostý odraz úpadku soudobé kinematografie. Scénář o ničem. Recyklovaní osmdesátníci hrají čtyřicátníky. To jako fakt? Příšerný dabing a ta dlouhá stopáž diváka opravdu k smrti uondá. Jednu hvězdu dávám za nádherně zmáklé kostýmy a hudební složku. Film je pro milovníky gangsterek ztrátou času.

plakát

Objetí hada (2015) 

Film ocení jenom úzká skupina lidí. Materialisté, kterých je v západním světě většina (i já sám jsem do jisté míry spoután materialismem), kteří nevěří v něco jako je duchovno, život po životě, spiritualismus (mohl bych tady jmenovat ještě mnoho dalšího), film nikdy neocení. Film mi připomíná i moji osobní zkoušenost, takže mi je o to bližší. Jsem poctěn, že jsem mohl tento film vidět.

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Příjemný, odpočinkový western. Ne všechny povídky mají stejnou úroveň, ale že jde o dílo Coenů, jejich fanoušek pozná hned. Co filmu ubírá, tak jsou některé dialogy a kupříkladu střihové chyby. Jedna za vše, hned ve druhé povídce při přestřelce s opánvičkovaným bankovním úředníkem je zde chyba. Když úředník dostane zásah do levé pokličky, tak ta odpadne, ale při dalším výstřelu už je zase na svém místě.

plakát

Rapl (2016) (seriál) odpad!

Na tohle se platí koncesionářské poplatky?