Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Objektivně zhodnotit tento seriál není pro mě jednoduché, protože jednoduše ujíždím na filmech a seriálech o zombie, a seriál The Walking Dead i tak předčil mé očekávání. Problém většiny seriálů bývá v tom, že první řada nadchne, což způsobí nekontrolovatelné natáčení dalších sérií, které ztrácí nápad a jen kopírují již natočené. U Walking Dead jsem dokoukal čtvrtou řadu a nemohu se dočkat páté, protože se tento seríál stále vyvíjí, jednotlivé postavy mají své specifické charakterové vlastnosti, které jim přidávají na oblíbenosti, nebo je divák nesnáší - ať se přihlásí ten, kdo má rád Carla Grimese. Rovněž se v seriálu objevuje řada neočekávaných zvratů, a vy najednou koukáte, jak se z někoho, komu fandíte, stane jen další chodec. Lidem s romantickou duší bych seriál určitě nedoporučil, protože ve světě, kde se skoro nikdo nemyje, čistí si zuby stéblem a do oken mu neustále kouká banda rozkládajících se mrtvol toužících spíše po jeho mase než po pohlazení, není na romantické scény moc času ani prostoru. Všem ostatním ale vřele doporučuji.

Spartakus

Spartakus (2010)

Když se v seriálu nebojuje a necákají hektolitry krve, tak se souloží, ale i to patří k římským dějinám, kde homosexuální hrátky a řada fílií jsou popisovány v soudobých pramenech. Komiksový způsob zpracování je vhodně zvolený a soubojům přidává na efektivnosti. Škoda jen, že hlavní představitel Andy Whitfield tak nečekaně odešel, kdy jeho náhradník již postrádal jeho charisma.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kultovní seriál se specifickým humorem, který nemusí napoprvé oslovit každého. Když jsem viděl svůj první díl tohoto seriálu, tak jsem si říkal co to má být, směšné postavy s divným chováním, koho to může bavit. Naštěstí jsem mu dal šanci, a zatímco u dalšího dílu už mi to tak trapné nepřišlo, následný mě už plně oslovil a pobavil od začátku až do konce, takže jsem se stal fanouškem tohoto seriálu. Jedna rada do života, nedejte n první dojem, mohli by jste o hodně přijít.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Díky, díky a ještě jednou díky. Konečně po dlouhé době kvalitně natočený kriminální seriál, který se díky zpracování a řešení skutečných případů hodně přiblížil realitě - vím o čem mluvím. Doufám, že nezůstane jen u 14-ti dílů a časem se dočkáme pokračování.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Zajímavé postavy, ať už kladné nebo záporné, si určitě najdou své příznivce mezi diváky tohoto seriálu. Rovněž příběhy jednotlivých zájemců o trůn a jejich intriky jsou zajímavé a jejich konce dost nečekané. Pár věcí, co bych seriálu vytknul, je občasná nepřehlednost v množství postav a rodů, které se v příběhu objevují. Dále některé věci vyzní tak nějak do ztracena, například když se blíží na konci jedné série nemrtví ke zdi, tak bych čekal, že ta další na to naváže, a ono nic. Množství postav má ještě jednu nevýhodu - pokud fandíte některé z postav, což je i můj případ, tak čekáte dvě třetiny dílu na to, než se objeví na chvíli na obrazovce, doplní svou část příběhu a zase se odmlčí. Pro tyto věci jsem nedal plný počet, ale jinak nemám tomuto skvělému seriálu co vytknout.