Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (231)

plakát

ATM (2012) 

Je to kokotina. Druhou za Alice Eve. Díky ní se bylo aspoň na co dívat.

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Až do oživení čarodejnice to bylo fajn, ale pak to začalo jít z kopce. Scénáristickej průjem jehož výsledkem byla hromada sraček a zvratku. Škoda.

plakát

Nemilosrdní (2015) 

Je to spíš komediální krimi. Jde o jednoduchý, přímočarý film, proti kterým nic nemám, ba naopak. Někdy si člověk chce odpočinout a užít si jednoduchou akční jízdu. Ta ovšem vzhledem k jednoduchosti, musí být precizně napsaná a natočená, což se tu nepovedlo. Pánové Tristan Schulmann a François Loubeyre nezvládli seškrábat ani tuto jednoduchou a v 98% obšlehnutou věcičku, na víc za to co na mě vyzvraceli v závěru bych nejrači filmu dal jednu a né dvě hvězdy, ale to by bylo k ostatní zúčastněným nespravedlivé.

plakát

Rytíř pohárů (2015) 

Tady šlo snad o umění, nějakej ten art, nebo podobnou prasárnu. Je až zarážející, nebo spíš smutné, jak někdo může v 70 natočit něco tak prázdného, ufňukaného a povrchního. To musela zapříčinit demence v kombinaci s koxem, práškama na tlak, prostatu, dnu a viagrou. Pokud tohle stvořil při smyslech, tak ho upřímně lituji. I když za to, že mě donutil na něco takového čumět dvě hodiny, si vlastně něco takového zaslouží. Kdyby se aspoň konal ten obrazový orgazmus o kterém tu píší zdejší odborníci, ale já musel v drtivě většině čumět na již 100x viděné. To samé platí o ojebavku s obsazením spousty zajímavých herců. Takhle zbytečné obsazení hvězd sem snad ještě nezažil. V tomhle dílku prostě není co hrát, odchodit to tam mohl absolutně kdokoli. Jedinej důvod mohl být snad jen, aby na tohle vakuum nalákal chudáky diváky. Dvě hodiny na zdělení jednoduché základní myšlenky může potřebovat opravdu jen narcis, nebo hlupák. Terrence Malick by se měl spíš začít věnovat vnoučatům a pokud je nemá, tak doporučuju meditaci.

plakát

V mysli vraha (2015) 

Tři a to jen z úcty k mistrovi, který na rozdíl od snažícího se Farrella poznal, že jde o průser a odvedl až nechutně vypovídající rutinu. Afonso Poyart by se měl na pracáku zajímat o nějakou rekvalifikaci, protože režií se rozhodně neuživí, o čemž vypovídá už to, že na rozdíl třeba od Ridley Scotta trestuhodně neobnažil Abbie Cornish a diváka ochudil o její luxusní zadeček. Je to břídil! Trojce pisálku, jindy schopné napsat i něco mírně nadprůměrného to spolecný party nějak nevyšlo a trošku si na nás ugrklo. Ale oproti náloži, které se člověk vetšinou dočká od tuzemských autoru, to byla taková malička hromádečka.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Předhodit tohodle druhořadýho šaška jako šedou eminenci české republiky to může akorát fušer. Jaroslav Kmenta odvedl hodně špatnou práci a Petr Nikolaev ji ještě hůř zfilmoval. Tohle může ohromit tak leda hospodský vypitý mozky, ale oproti opravdovejm velkejm klukům je tohle ukradení lopatičky na pískovišti. Tohle má koule kastráta a ta směšná obhajoba politiků a policie, to muselo být na objednávku. Onřeje Vetchého mám rád, ale tohle mu nesedlo a Vaculíka nemá ani smysl komentovat.

plakát

Revival (2013) 

Je to nádhera, když se od scénaristy nedočkáte žádných zvratků a režisér to zvládne ztvárnit tak, že vám je při tom fajn. Nějaké menší uplivnutí tam bylo, ale na české poměry je to téměř zázrak a za to a za to, že jste klasický zvrat omezila jen na pár desítek sekund a to téměř na konci filmu vám paní Nellis děkuji. Děkuji i Janu Ponocnému za hudbu a hercům. Obzvláště Miroslav Krobot, který sice hraje vlastně jen jeden typ, ale je v tom perfektní :) A taky Jenovéfa Boková, pokus si udrží to svoje, tak jí rád uvidím v dalších a dalších filmech.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Přesto že nás scénárista neušetří několika zvratků, tak je to na české poměry solidní v celku pohodoví filmeček s příjemnou hudbou. Trošku horší herecké výkony, ale i tak sem se několikrát pousmál a tak proč nedat za tři.

plakát

He Never Died (2015) 

Na to jak špatnej to mělo scénář, mě to překvapivě bavilo.

plakát

Babovřesky (2013) 

Troška nám slíbil lidovou zábavu a tu 100% dostanete, tak nechápu výlevy zdejších odborníků. Je jasné, že to není žádná vrcholná filmařina, ale odpad to rozhodně není, což potvrzují i tržby. Já osobně se několikrát srdečně zasmál a jednou sem se odrovnal tak, že sem i slzel a to se mě už dlouho nestalo :) Jasně Slunce seno jahody to nejsou, ale je jiná doba a tu Babovřesky bohužel opět vystihují celkem přesně. Pro zdejší fajnšmekry sice moc prosté, ale tomu se může Troškova šrajtofle jen smát. Takže prostý občan dává za tři.