Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná kriminálka, která se přehoupne do plně mysteriozního thrilleru. Režisér (tipl bych ho tak na autora nějaké americké městské kriminálky) je docela snaživý a často mu to i jde, bohužel má i místa podstatně slabší, jež brousí do vod televizního podvečera. Nevyvážený je i scénář, konkrétně především kouzelný dědeček Anthony Hopkins, kterému jsem ze začátku jeho vědmu akceptoval, no Elvíru, kterou rozjel v závěru i s přicmrndovačem a bojovníkem za eutanazii Farrellem, už jsem vydýchával jen se sebezapřením. Škoda, že se místo zbytečnýho čtení z gule víc nemoralizovalo, hned by měla Solace větší váhu. Tři by byly asi zbytečně kruté, ale mohlo to taky být o dost lepší. 70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bravůrní filmařina, která je v jistém směru velmi osobitá a hlavně svým námětem přesahuje podobné žánrovky o kus dál. Máme tu absenci standardních předpokládáných vzorců a motivů vražd (zneužívaný a psychycky labilní magor? Kdeže.) Místo toho se velmi dobře pracuje s jasnovědeckými dovednostmi, jakožto hlavním pilířem filmu, které se stupňují a vrcholí konfrontací, čímž přímo úměrně roste tempo a napětí filmu. Mysteriózní složka pak splňuje 100% své úlohy a nenechá diváka v klidu a tak to mám rád. Hopkins je ve své roli skvělý a jasně dominuje placu a diktuje tempo filmu. Všichni ostatní, byť hrají sebelíp, jenom doplňují místa v mozajce. Celý film má poslání a ve výsledku je to všechno mnohem humánější, něž se zdá. Zmínit musím taky kameru a obrazovou rovinu filmu, protože je to moc hezké a tvůrčí. Pro mě celkem překvápko, po takhle nízkém hodnocení. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nápaditý mysteriozní thriller o detektivovi, který má vize budoucnosti a vrahovi, který je na tom stejně. Herecké obsazení bylo slušné a první polovina filmu měla solidní náběh na skvělou detektivku, Antonín Hopkavý je v roli úžasný a zajímavý, Farell taky nebyl špatný, ale až tak mě neoslovil. Problém byl ve druhé půlce filmu, která byla taková uspěchaná a trochu horší a finále takové nijaké a nevýrazné, což je velká škoda, protože tenhle snímek měl na daleko, daleko víc. Pořád se ale jedná o originální thriller, na který sice člověk po půlroce zapomene, ale dívat se na to dalo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka, nebo chcete-li hodina se dala prežít celkem v poklidu a ve zdraví. Bylo to napínavé, oba policisté se vzájemně slušně doplňovali a s Anthonym, který dokáže i z hovna uplést bič, jsem to dokonce já naivka viděl na čtyři hvězdy. Chyba lávky! Jakmile se totiž ve filmu objeví Colin, je všeho výše zmiňované pryč a tak už jen čeká bolestné čekání na konec, který mě po dnešním vydatném obědě rozhodně neuspokojil. Ve výsledku je Solace veskrze průměrná krimi a kdyby nebylo Hopkinse, šel bych možná ještě níž. S úcty k jeho filmovému mistrovstí to rozhodně neudělám. Možná až jindy. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama