Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len kvôli Renovi nemôžem dať menej. Ten človek má tvar drsného, nekonvenčného policajta či vyšetrovateľa a vždy mu to bude sedieť. Hoci teraz už v pokročilejšom veku, stále pôsobí mladšie a nestráca na šarme. Film je samozrejme slabším krimi útvarom s priemernou zápletkou. Vedľajšie postavy malo výrazné a hlavne tie dlhotrvajúce strieľačky boli prehnané. Nebolo ich často, ale keď už prišli, tak minimálne 5 minút len civíte na nábojnice padajúce na zem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kriminální drama, kde má Jean Reno roli, jež mu sedne a kam se hodí možná ještě o něco více než do komedií. Jde o to, že je zastáncem staré školy, drsný chlap, který se nebojí jít do akce, ale jeho nový nadřízený nechce kovboje, chce detektivy, vyšetřovatele. Jenže okolnosti tomu chtějí jinak a tvrďák má pořád svoje místo. Fajn film. ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Mezi psychointelektuálněhumanistickými srágorami poslední doby působí tento francouzský akčně kriminální snímek nabitý spoustou profláknutých klišé a humorných hlášek, jako závan čerstvého mořského vánku v zaprděných sálech multiplexů. Podtrženo a sečteno - akce, hlášky, jednoduchá linie, přívětivá stopáž a neodolatelný Jean Reno, činí z tohoto snímku příjemnou podívanou ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná francouzská URNA se zarostlým Jeanem Reno a kvantem akce, ovšem tak brilantně choreograficky i režijně zpracovanou, že jsem po většinu filmu jen zíral s otevřenou pusou a spadlou bradou. Celá Evropa je co se týče kriminálek na hony vzdálená Francii, možná anglické Sweeney by se dalo poměřovat, ale nic víc, co jsem doposud viděl...9/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Český název Nemilosrdní to totálně zabil. Alespon tak to cítím já, poněvadž původní britský film Sweeney se mi líbil o dost víc a ne toto obyčejné remake, které vůbec nebylo drsné. Hlavní hrdina Jean Reno byl dost nevýrazný a k tomu vypadal fakt už staře a trochu obtloustle – nic proti němu. Tohle přece mělo být drsné krimi a já z toho moc necítil. Jako není to vyloženě zlé, přestřelky byly fajn, hlavní parták Rena mi dost sednul, ale abych se z toho posadil na zadek, to se říci nedá. Sweeney mělo skvělého a drsného hlavního hrdinu, stejně jako bylo pojetí celého snímku, zato tohle bylo o dost slabší. Finále bylo takové divné, bez nápadu. Nepohoršilo mě to, výrazné chyby to nemělo, ale i tak se jedná o celkem zbytečný film. Tu třetí hvězdu dávám s odř.ušima. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama