Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (231)

plakát

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) 

Po několika komicky laděných dílech tu máme zase hororovou část. Gregory Plotkin dokázal přes veškerou snahu scénaristů o další komedii divákovi vytvořit strašidelnou atmosféru a tak i když postavy dělají klasické stupidity, jste ve výsledku vtažen do dění a vaše půlky jsou o něco staženější, než obvykle. Já osobně bych na rozdíl od ztvárněných, po těch všech událostech, asi se zdi smazal nápis, který má otvírat bránu do podsvětí, ale asi nejsem ten správnej americkej tvrďák. Nebo by pak spíš museli scénaristi vymyslet něco aspoň trochu smysluplnýho a to je pro tvůrce hororu většinou opravdu děsivá myšlenka.

plakát

Život je život (2015) 

Velice zdařilí pokus o napodobení trapné americké komedie, jakých na nás tato země chrlí ročně stovky. Tak proč se k nim sakra snaží přidat ještě čeští autoři :(

plakát

Modelky s.r.o. (2014) 

Tomáš Magnusek si i po těch letech snad stále myslí že jde talent nahradit vytrvalostí.

plakát

Raluca (2014) 

Zdeněku Viktore další dílo prosím už ne! A co proboha dělal Jan Dolanský v téhle roli? Jediný co sem mu věřil bylo ztvárnění toho idiota co si nechal vyšukat mozek. Zase na druhou stranu od samice jako je Malvína by se asi nechal ojebat kde kdo. A ta taky vynesla, tedy aspoň u mne tomuhle zvratku druhou hvězdu.

plakát

Pohádkář (2014) 

Dobře natočené nic. A Macháček je hajzl, protože si mohl pořádně podlachnit kozy Evi Herzigové, které byli ve své době sakra ceněným zbožím a já mu to kurevsky závidím :)

plakát

Parádně pokecal (2014) 

Asi někdo zapomněl za toto dílko napsat, že jde o studenský film. Tedy aspoň doufám že šlo. Od Tomáše Pavlíčka je dost velká drzost na tohle utratit peníze daňových poplatníku, tedy i moje, ale už jsi na to u české televize začínám bohužel zvykat.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Klasický problém české tvorby:( SCÉNÁŘ. Víc k tomu nemá smysl psát.

plakát

Cesta ven (2014) 

Než se mě někdo pokusí obvinit z rasizmu a podobných sraček uvedu, že jich několik zaměstnávám. 80% cigošů jsou vychcaný, ale hloupí flákači a je to jen a jen jejich přístupem k životu. Na druhou stranu náš nejlepší zaměstnanec je taky cikán a můžu s jistotou říct, že většího dříče nikdo nikdy neviděl. Bál sem se, že to bude další scestná ukázka toho, jak jim chudákům černejm všichni ubližují. Nebyla. Film ukázal téměř 100% v čem je problém. Dost z nich přijde do první třídy a neumí pořádně česky, což se mnozí nenaučí za celý život. To k jejich snaze o integraci. Jejich školní docházka je prachmizerná. Tím pádem končí povětšina z nich se základkou. Některé cigošky ani základku nedochodí, protože mají v 8 třídě první dítě. To vše nám tento film ukazuje. Tři potraty hlavní hrdinky do jejich 19 let a to ji tu ukazují jako tu normálnější mluví za vše. Klasická cigoška má v té době dvě děcka. Jakákoli zodpovědnost je jim cizí, z čehož plynou jejich další potíže, ve filmu to krasně ukazují například neschopnosti se dostavit v čas na sjednanou schůzku. Pracovní morálku mají stejnou jak školní docházku. Když je zaměstnáte, tak si můžete být jistí, že vám dost často přijdou pozdě, nebo vůbec a to mluvím o menšině, která má aspoň snahu pracovat. O tom, že utrácí peníze za chlast, cigára a drogy i když nemají na zaplacení plynu, elektřiny, nebo dokonce najmu, nemusím ani psát, to všechno nám film ukazuje. Hygienické návyky a podobné věci, bude lepší vynechám. Jejich uřvanost a agresivita to samé. Stejně jak ve filmu, tak i v reále, nenajdete jedinou věc za kterou si nemůžou sami. Horší to má těch 20% co se snaží, třeba jako naše hlavní hrdinka, ale za to můžou vděčit ostatním romákům, což nám film taky několikrát hezky ukázal. Ano je to vůči nim nespravedlivé a takovým by se mělo nadržovat, ale jen takovým, ostatním rozhodně NE. na závěr musím přiznat, že mě film tím jak otevřeně vše toto ukazoval překvapil a překvapilo mě, že do toho ti romáci šli. Za to ty čtyři hvězdy.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Smekám. Jak by řekl fundovaný kritik. Svěží vítr do pomalu zasmrádající české filmografie. Doufejme, že to nebyla náhoda a tenhle mladíček nám v budoucnu ještě něco předvede. Nechápu snahu některých zdejších rádoby chytráku film někam zaškatulkovat a pak mu vyčíst že té škatulce neodpovídá, ale to je tu časté. Chyba není ve filmech, ale ve vaší hlavě.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Na české poměry téměř skvost. Trochu jim to nevycházelo věkově, ale pan scénarista na mě nevyblil za celý film snad žádný zvratek a to je u českého filmu zázrak. Režijně to bylo zvládnuté dobře, fajn hudba, herci povětšinou hráli a všechny tři zrzky byly k nakousnutí. Několikrát sem se i s chutí zasmál, takže pro mne osobně příjemné překvapení.