Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (231)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Viděl jsem to už dvakrát a je to prostě dobrý. Ty tři hodiny to utáhlo naprosto v pohodě. Ano je to jiný než Gauneří, Pulp Fiction a další jeho ranější filmy, ale on je taky o dost starší a tak je tenhle kousek v některých směrech prostě vyzrálejší. Odšéfoval to mistrně, měl k ruce dobré herce, teda až na Tatuma a samozřejmě hudbu a toho dokonale využil. O Samuelovi tu ani nemá smysl psát, ale třeba Jennifer Jason Leigh jsem zobal z ruky a to na ní mohla mít klidně hovno. O hudbě Enniho se tu rozepisovat nebudu, kdo se snaží mít chytrácke řeči o tom, že to není úplně ono a podobně je samolibej kokot.

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Měl sem slíbeno "Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna" a dostal sem slátaninu o nějaké vypatlané kundě co se zabouchne do klasickýho libovího frajírka a když konečně zjistí to, co ji máma, zkušená to žena říká celou dobu, tak spáchá sebevraždu. Co to kurva bylo?! Scénárista byl chlap, tak proč proboha vyblil na světlo světa tuhle zhovadilot ? Nemluvě o té sračce, která měla zobrazovat organizovaný zločin. Takhle nějak si to může představovat snad jedině nějaká domácí puťka, co viděla pár argentýnských telenovel v kterých se vyskytoval nějaký údajný gagster. Pokud to opravdu napsal Brian Helgeland a ne nějaká jeho asistentka, která mu to podstrčila pod nos po opravdu bobrým a hlubokým orálu, tak je to neschopnej břídil, což jeho minulost kupodivu popírá. Každopádně, tohle se nepovedlo.

plakát

Childhood's End (2015) (seriál) 

A.C. Clarke si prostě SYFY nezasloužil :( takovouhle předlohu snad naštěstí nemohou úplně zkurvit ani oni, tak uvidíme. Po pilotu něco mezi tři a čtyři.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Předloha je největší plus a zároveň mínus tohoto mini seriálu. Pro dnešního diváka jsou některé reakce a chování postav jistě nesmyslné, ale musíte si uvědomit , kdy předloho vznikla. Velice dobré herecké výkony, solidní atmosféra a dobrá hudba. Já osobně byl spokojen.

plakát

Diagnóza: Šampión (2015) 

Chtělo to zkušenějšího rejžoscénaristu, který by to vyladit o trochu lépe, ale i tak je to zajímavý film a stojí za to ho vidět, obzvlášť pokud vás něco z dotčených témat aspoň trochu zajímá.

plakát

Hřebík v hlavě (2015) 

Na obranu tohoto zde poplivaného snímku musím říct, že je určen spíše pro američany. Já osobně jsem se ze začátku několikrát zasmál. Druhé dvě třetiny už my češi nemůžeme pochopit, ale za to nemůže film. Je to naprosto průměrná blbina.

plakát

Hyena (2014) 

Anglický policejní gentleman s plným nosem koksu, snažící se domestikovat tlupu afgánských hovad. Nečekaně se to zvrtne, ale my se nedozvíme jak to celé dopadlo. Ono se tam vlastně ve výsledku nedotáhne nic nikam a my si jen můžeme položit otázku, proč se to celé natočilo. Na anglány dost drsné, ale to je trend poslední doby a už to asi nikoho neohromuje. Má to dost dobrou atmosféru a to hlavně díky hudbě.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Je to nechutně dlouhé ártové sci fi/fantasy. Fantasy: V hlavní roli předek Wolverina, který je vhozen do výru událostí které by pro normálního člověka znamenaly mnohonásobnou smrt, ale díky své posílené regeneraci překonává podchlazení, ztrátu krve, zlomeniny, omrzliny, sněť, gangrény, trombózy a dlouhou řadu dalších nepříjemností, které kazí procházku kdejakému zálesákovy roztrhanému medvědem. Díky tomu je nám dopřáno prožít s hlavním hrdinou spoustu roztodivné zábavy, jako jsou třeba solidní řeznická operace, skok ze skály, nebo splavovaní divoké řeky zabalený v medvědí kožešině okořeněné romantickými, až ártovými záběry krajiny a blouzněním o nesmrtelnosti chrousta, pro fajnšmekry je tu pak přespání ve vyvrhnuté břišní dutině koně, samozřejmě na naháče. Že jde o neustále popírání jakékoli logiky nevadí, hlavně že nám kameraman dopřeje dlouhý záběr na krajinu pro artové, umělecky laděné nadšence a občasná krvavá řež pro příznivce drsné akce. Sci-fi: zdejších 88%.

plakát

Hlupák (2014) 

Dokument o tom jak to ještě stále v současném SSSR funguje a fungovat bude, škoda jen že byl závěr filmově upraven, drasticky to celému dílu uškodilo. Ještě 30 minut před koncem sem to viděl na jasných pět. Takhle se musím přemlouvat na čtyři. Škoda. ale i tak 100% doporučuji. Hlavně ruským vlezprdelkům.

plakát

Carol (2015) 

Řemeslně dobře zpracovaný film. To samé herecké výkony. Přivítal bych v ženské roli trochu jiné obsazení, zejména pro estetickou stránku. Cate Blanchett člověk sice nemůže upřít, že je dobrá herečka a že na to jak je škaredá umí být celkem smyslná, ale i když sem tu netrpěl jako u pána prstenů, kde ztvárňovala nejkrásnější ženu světa, bylo to pro mne spíš mínus. I tak za čtyři.