Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

127 hodin (2010) 

Naprosto zbytečný film o naprosto zbytečném týpkovi. Neskutečně nudná podívaná, Boyle navíc pouze bezradně recykluje svůj styl v rámci jedné soutěsky, což mohlo být potenciálně zajímavé, ale vůbec to nevyšlo a vaří se z vody (lépe řečeno prostřihy na různé obaly nápoje Gatorade). Doporučuji raději INTO THE WILD, tam jde taky mladík do přírody a dokonce to má i smysl...

plakát

Afro Samurai: Resurrection (2009) (TV film) 

Nejlepší filmová hudba všech dob by RZA spolu s krvavými orgiemi v duchu předešlé série. Děj je tentokrát ještě o něco temnější a i spletitější.

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Na naši zaprděnou zem příjemně kontroverzní počin...a v kupce hnoje jménem Stream.cz blitzende Diamant.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Variace na již notně vymelté téma thrillerů s geniálními zločinci, vytírajícími si rectum se vším a všemi z pohodlí vězeňské cely. Některé záběry či motivy odkazují na více či méně podobné (ale mnohem zdařilejší) filmy jako Se7en, Heat, Prison Break či Silence of the lambs. Butler je nepřesvědčivý herec, navíc jeho postava, která byla jistě zamýšlena jako katalyzátor kontroverzních sympatií kvůli své motivaci záhy veškeré plusové body ztrácí díky absenci jakéhokoliv charismatu či promyšlenosti jednání. Neřku-li, že se časem sama zdiskredituje svou "čistící logikou". jamie Foxx také zažil světlejší dny filmové kariéry, nedá se však říci, že by zklamal. Ostatně i film jako celek poslouží dobře jako večerní oddychovka, i když jistě daleko méně drsná či rafinovaná, než by si ve skutečnosti přála.

plakát

District 9 (2009) 

Districtu 9 chybí jedna jediná podstatná věc: Jakýkoliv silný okamžik, postava, děj. K čemu pak ta relativně minimalistická výprava kolem, pseudodokumentární podoba a vojáci rozprskávající se na kousíčky.

plakát

Dragonball: Evoluce (2009) 

Teenage fantasy vpřed, Chow Yun Fat čelem vzad a zdrhat od podobných ptákovin co je to jde! Hodně se změnilo od dob Lashou Shentan...

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

ZNATELNĚ lepší než poslední dva díly, přesto díky nezatíženosti potterománií zůstanu u tří hvězd. Film sice na svou stopáž pozoruhodně, téměř zázračně uteče, ale na konci si uvědomíte, že se vlastně vůbec nic nestalo. Yatesovi se podařilo velmi dobře vytvořit atmosféru napětí a očekávání, do čehož se občas až nevkusně zamotává více či méně humorná lovestory vložka; v rámci příběhu ale až na posledních deset minut nedojde prakticky k žádnému posunu, celá úvodní scénka ničení Londýna je sice hezká, ale absolutně bezúčelná...celý film prostě působí tak nějak seriálově - jako typický vycpávkový díl, chystající půdu pro následující snímek. Doufám, že vyvrcholení bude stát za to - rozjeté je to velmi zajímavě.

plakát

Hranice ovládání (2009) 

Krásný, krásný film. A nesmírně architektonický - zfilmovaný genius loci. Mistr nám pokládá otázku: která cesta je k pochopení života ta nejlepší a správná? Hlavní bezejmená postava putuje neskutečně nasnímaným Španělskem a cestou doslova potkává rozdílné zkušenosti - snové, filmové, hudební. Pozná, že nejdůležitější ze všeho je mít vlastní fantazii, cíl, způsob nazírání na věc. A že kdo sny neuznává či se považuje za člověka s názorem správným, pro toho není naděje (člověk žijící v pustině, za zdí stráženou proti vnějším iracionálním impulzům; pustině, kde i denní světlo je nepřítel). Zároveň mi připadlo, že narativ vypráví sám o svém vzniku: putující hrdina sbírá postupně indicie, ze kterých zkompletuje své "dílo" a tím porazí jeho "oponenturu". Tímto dokončí etapu své celoživotní "cesty" a začíná znovu (doslova) s čistým papírem. Třetí rovinu filmu tvoří prolínání kvintesence Jarmuschových snímků - postavy (k nepoznání upravená Tilda Swinton hrající svým způsobem půvabnou filmovou fantazii), záběry (obligátní kavárenský stolek nasnímaný shora - tentokrát vždy se dvěma objednanými kávami, co kdyby chtěla nějaká "inspirace přisednout a podělit se o své poznatky?), tentokrát extrémě pomalé tempo. To doprovází úžasný minimál zvukový i konverzační - myslím, že repliky z dvouhodinového filmu by se daly zhustit na A4. Suma sumárum: další film bělovlasého maestra, který je zase v něčem nejlepší, stejně jako několik jeho děl předešlých. Úžasné je to také díky tomu, že se dost dobře může jednat o film vytvořený během tvůrčí krize a natočený o tvůrčí krizi...takovou bych chtěl mít taky (a klidně i na dovolené ve Španělsku).