Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

... 4 8 15 16 23 42 ... Pro mne nejlepší seriál všech dob - co do děje i propracovanosti postav prostě nemá chybu. Kdyby šlo dát 6 hvězd, neváhám ani vteřinu. Hudba je strhující, k tomu není co víc dodat. Nakonec spousta otázek zůstala nezodpovězena ( egyptské symboly, čtyři prsty na soše, funkce chrámu, Jacobovo sledování celých životů atd.), závěr byl ... jiný, přesto uzavřeno s grácií! 1.série 110 % - nejtajemnější z celého seriálu, a dle mě zřejmě to nejlepší v seriálové tvorbě co kdy bylo vůbec natočeno 2.série 105 % - prakticky totéž co první série 3.série 100 % - víc o životě i těch "druhých" 4.série 95 % - šance dostat se z ostrova... 5.série 100 % - cestování časem, vše začíná do sebe zapadat 6.série 90 % - většinu věcí vysvětlující a konečná (a to doslova...) Viděno anglicky v kuse během dvou tří týdnů.. Doporučuju sledovat pouze v originálním znění a nekoukat jen jednou týdně v TV ( jinak není tak snadné pamatovat si veškerou dějovou návaznost ) .. A už vůbec neposlouchat ty škarohlídy, kteří přestali Lost sledovat v půlce " protože je to už blbost "..Není, jen je to postupem času víc a víc o rozvíjení postav do hloubky na úkor záhad ostrova. To sice mrzí i mě, ale vše je perfektně napsáno a zapadá do sebe - vývoj charakterů hlavních i vedlejších Ztracených, nenápadné i nápadné proplétání jejich životů mimo ostrov ( za všechny třeba to jak Sawyer pije v baru s Jackovým otcem atd.), v pozdějších řadách zase výborné zapojení sci-fi prvků .. A k tomu všemu přibývá mnoho dalších otázek a záhad místo odpovědí, což i spoustu lidí odrazuje - těm ale tento seriál tím pádem NENÍ SOUZEN... ... LOST AB AETERNO ... 4 8 15 16 23 42 ...

Expanze

Expanze (2015)

Souhlas s uživatelem HAL ve všem včetně toho, že srovnávat The Expanse s Robocrocem svědčí o nekompetentnosti některých hodnotících. Ono ohodnotit seriál po dvaceti minutách totiž už samo o sobě o něčem svědčí, takže posílám ironické poděkování těmto znalcům sci-fi za snižování celkového procentuálního hodnocení ... Seriál je to naopak velmi povedenej, což je dáno i kvalitním hereckým obsazením , za všechny především Thomas Jane, Jared Harris a v mini roli Francois Chau ( Ztraceni ). A i ti ostatní jsou velmi příjemným překvápkem. A o promyšleném universu plném spiknutí a politikaření ani nemluvě. Rozložení sil v okolí Země se mě osobně velmi zamlouvá, dějová zápletka nastávajícího konfliktu mezi vojensky zaměřeným Marsem, politikářskou Zemí a zbídačeným Pásem je dobře vymyšlená a možná že ani ne moc daleko od budoucí pravdy? Chválím propracovanost vesmírných lodí a jejich manévrů. Vůbec celkově si tvůrci se seriálem vyhráli, od skafandrů přes potvoru protomolekulu až po vývoj vzhledu obyvatel stanic bez přirozené gravitace a jejich dialekty. Druhá série je ještě více napínavá díky vyostření už tak napjatých vztahů a válka už je prakticky na spadnutí. Taky se zapojí tým mariňáků z Marsu, což je pro další vývoj velmi podstatné. Proto jasné doporučení nejen pro nadšence do sci-fi. Něco tak kvalitního tu totiž opravdu dlouho nebylo. Remember The Cant!

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009)

Měním po druhém shlédnutí hodnocení ze čtyř hvězd na plných pět. S původním seriálem i s prvním spinoffem Atlantidou to má opravdu pramálo společného, ale to není vůbec na škodu. Universe prostě nemá jasně dané složení týmů ani nic dalšího.Tvůrci Atlantidy se chtěli co nejvíce přiblížit původní SG-1 s O´Neillem a spol., zde se jde úplně jinou cestou. Když přestanete na tento seriál nahlížet jako na nějaké "pokračování", tak dostanete sci-fi nářez nikde jinde neviděný a nenatočený, s neskutečnými planetami a zážitky. (spoiler) Za všechny třeba cestování časem červí dírou otevřenou z brány umístěné na skrze hvězdu prolétající Antické lodi, a následné založení vlastní civilizace svými druhými "já" . Ufff, neskutečné ... Já sám jsem velkým fandou všech Stargate, ale právě Universe mě dostalo svojí temností a hlavně bezútěšnou situací, ve které se nachází osazenstvo lodi. To je složeno z větší části lidmi, kteří na cestováním vesmírem v obří antické lodi nebyli cvičeni a původně se na tuto misi ani neměli dostat. Bohužel pro ně se sem ale museli narychlo evakuovat bez tušení, co je tedy vlastně čeká. Nemají mnoho zásob jídla ani léků. A po příchodu na loď brzy zjistí, že mají další podstatný problém - netuší jak se dostat domů. Takže se žádných happyendů a průchodů bránou domů na konci prakticky každého dílu moc nedočkáte, spíš naopak ... Na seriálu je zajímavé sledovat opravdu vše, od technických libůstek přes zajímavé boje s mimozemskými agresory po babylon spletitých povah a milostných pletich. O situacích naše hrdiny potkávající ani nemluvě, například díl s jedovatými potvůrkami nebo pokus o zabití Rushe opravdu stojí za to. A Robert Carlyle je Pan herec, epizoda sama pro sebe. Můžu jen obdivovat tvůrce za napsání takového scénáře, ve kterém se dokonce nebáli poštvat proti sobě dvě hlavní postavy celého seriálu. Umíte si vůbec představit, že by se například Jack O´Neill pokusil zabít Dr. Jacksona a nechal by ho svému osudu napospas na opuštěné planetě? Nerozumím tomu proč zrovna SGU nemá další pokračování, potenciál seriálu je přímo nezměrný ... (spoiler) Ano, tvůrci sami sobě nasadili laťku vysoko, ono jak zakončit seriál, jehož podstatou je vlastně hledání stvořitele vesmíru pomocí milion let staré vesmírné lodi? Každopádně klidně další jednu dvě série by myslím spousta fanoušků sci-fi kvitovala s nadšením. Hlavně s takto otevřeným koncem ! ...... Devátý symbol zapadl !!!