Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (22)

plakát

Zvláštní dny (1995) 

Stylový temný sci-fi thriller se zajímavou premisou ale překvapivě špatným provedením. Film podráží špatně strukturovaný scénář těkající mezi mnoha nesouvislými tématy, které se snaží neobratně spojit jednou dějovou linkou. Z kvalitního začátku vyrostl příběhový zmetek, o který divák po právu ztrácí zájem. Připočtěte herecké výkony na úrovni špatného pornáče s přemrštěnou stopáží a vyjde vám promarněná příležitost. I tak se ale filmu daří držet nad vodou svěžími nápady, provokujícími myšlenkami, stylovým soundtrackem a děsivě reálnou atmosférou násilných USA na pokraji občanské války. Možná stačilo jen trochu času navíc, ve střižně vytrhat plevel který tvůrci sami scénářem zaseli a mohlo se jednat o kultovní nadčasové scífko. Takhle nám zůstala jen o průměrná 150 minutová epizoda Černého zrcadla.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Tři hvězdy + palec hore za Carreyho a ježkův chválihodný redesign. Přihodím čtvrtou hvězdu, když se díky tomuhle filmu dočkám solidní adaptace SuperMaria.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vizuálně krásné rádobyumělecké namyšlené sci-fi, Vesmírná odyssea od absolventů FAMU. Relativně funkční a výpravný příběh potápí prázdné filozofování a nedotažený scénář. Věnovat tak postavám a ději stejné množství energie, jako Pittovým bezobsažným psycho-monologům, mohlo se jednat o parádní scífko.

plakát

Castlevania (2017) (seriál) 

Epická, krví nasáklá temná fantasy se vším všudy. Nešetří fantasií, akcí, postavami, filosofováním, všeho užívá dosyta. Prostě špíčák žánru. Příběh o nerudném zabijáku monster a jízlivé čarodějnici, kteří brouzdají východní evropou loví monstra a potkávají rozmanité postavy s emotivními příběhy, vše na motivy veleúspěšné herní série... Nedošlo v Netflixu k nějaké záměně scénářů? Koho zklamala Netlixovská adaptace Zaklínače, u Castlevanie si může alespoň trochu spravit chuť.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Suchý přepis knižních stránek do seriálové formy kombinovaný s vlastními zpravidla hloupými scénami z hlav scénáristů. Když se děj nedrží předlohy, stává se ze seriálu tuctová, nenápaditá, vatou vycpaná fantasy se sympatickým obsazením a pár světlými momenty. Ze seriálu je cítit respekt k předloze a touha jí rozšířit, ale neschopnost replikovat špinavý, syrový, cynický svět temného fantasy nasáklý krví a sarkasmem. Levné kulisy na pozadí gumových hereckých výkonů spolu s chudým vizuálem působí spíše jak fanouškovský film, než vysokorozpočtová seriálová produkce. Povrchní adaptace pro nenáročné fanoušky.

plakát

Venom (2018) 

Dlouho budovaný hororový start, nervózní čekání na ántré ďábelského symbionta. A pak najednou pif paf bum bác a konec. Třetina filmu chybí. Skvělej schizofrenní Hardy, skvělej design Venoma, ale na podlaze střižny skončil prostředek filmu. Konec je jedno velký generický meh. Mít 2,5 hodiny a násilný R rating, mohl se Venom v klidu postavit vedle Logana.

plakát

Interview (2014) 

Pod nánosem pubertálního humoru ucelený příběh o zhrzeném přátelství a novinářské důstojnosti? Ve filmu Rogena a Franca? To jsem nečekal...

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nudaaa... Umění tohoto filmu je schopnost vzít nápaditý exotický námět plný akce a mystéria a převést je na dvouhodinový nezájem o cokoliv. Akce? Meh... Mystérium? Napětí? Neexistuje... Postavy? Ploché nezajímavé šablony... Příběh? Ale prosím vás... Slepenec nudných, nezajímavých scén bez jakéhokoliv impactu na jakýkoliv divákův smysl naplněné chodícími špatnými dialogy a příběh bez začátku, konce i prostředku. Měl jsem nízké očekávání a stejně jsem byl zklamán.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Vizuálně přitažlivá space opera s bujnou fantazií pryštící všemi barvami. Od úvodu jsem cítil energii Pátého elementu v novém digi kabátě. Jednoduchý ale funční příběh plný poctivých klišé a pár super momenty. Nicméně... Jak mohl někdo tak zbabrat casting ústřední dvojice? Koho napadlo do role válečného veterána a vesmírnýho frajera obsadit necharismatického nesympaťáka s vizáží dvacetiletého nerda bez špetky šarmu? A jako jeho partnerku - jízlivou ctižádostivou superagentku nechat hrát modelku se dvěma výrazy (zamračení a úsměv), která neumí běhat, natož držet pistoli? Jak má divák brát vážně hlášky typu "Pojďme si to vyříkat jako chlap s chlapem" když tohle v naprosté vážnosti řekne Clive Owenovi o hlavu menší děcko? O jejich unylé lovestory bez kapky chemie ani nemluvě. Jakmile se tyhle dva objeví na scéně a s kamenou tváří hrají vesmírné kovboje, generuje to jednu trapnou situaci za druhou. Snažil jsem se to překousnout a nevnímat, vážně jo, ale nešlo to, díky tomuhle nepochopitelnému miscastu jsem půl filmu strávil s rukama v dlaních kroutíc hlavou... Dobrodružný příběh, pěkný vizuál a fantasií nabitá výprava sice potěší fanouška žánru, ale nesmyslné obsazení dělá z filmu promarněnou příležitost.

plakát

Dinosaurové (1991) (seriál) 

Simpsonovi v dinosauřím kostýmu, jako dítě mě seriál bavil, jako dospělý ho žeru!