Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Eurotrip (2004) 

Nikdy jsem nebyl na puberťácké komedie, ale tahle docela ušla. Sympatičtí herci a nějaká scéna mě opravdu bavila. Jedna scéna mi připomněla svou absurdností Toma a Jerryho :DD Ne, opravdu to není tak špatné, ke konci neskutečně sladké a hlavní byla názorná ukázka východní Evropy nic netušícím Američanům, kteří si teď myslí, že jsme snad burani, nebo co :D

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Proč se vůbec toho Prince egyptského snaží lidi napodobit, když tam nedají ani žádné písničky ;-) No, já bych nejraději asi řekl, co je na tom dobrý, protože to je o hodně jednoduší. Vyzvedl bych herecké výkony, které jsou opravdu impozantní, alespoň vetšinou, ale o castingu až pak. Pak tu máme moc hezké kostýmy a make-up a jsem vcelku překvapený, že v těchto kategoriích nebyl film nominovaný na Oscara. Pravděpodobně to má i dobré 3D, které jsem bohužel nezkusil, ale hodně scén vypadaly, jako, že jsou pro 3D natočeny. Poslední pochvala by putovala audio-vizuální stránce, na které pracovalo podle titulek opravdu, OPRAVDU hodně lidí :D A tady komplimenty končí. Největším průšvihem filmu je velice nepovedený scénář, který absolutně nedává smysl. Postavy si proti-řečí, to co říkají nedává smysl a vícekrát jsem si říkal: ,,Cože?" ; ,,Proč?" a ,,Co si to právě řekl?". A tohle není dobrý. A dalším problémem je naprostá ignorace Bible v několika scénách a zároveň, ke konci filmu se začnou přeskakovat opravdu dlouhé pasáže, které tvůrcům nepřišly příliš důležité. Dalším problém byl možná zamýšlen, ale obsazení 11-ti letého britského chlapce jakožto boha. Těch negativ by bylo ještě víc, ale nechci vás unudit k smrti. Tenhle film bych jedině doporučil za účelem toho, že by jste ho pustily ve škole studentům 9-té třídy, a po každém střihu by jste to stoply a zopakovaly, co se tam všechno stalo a jak to nedává smysl ;D

plakát

Expelled (2014) 

Ambiciózní projekt, ale nevyšlo to. Camerona Dallase znám a není mi sympatický. Hlavně skrze jeh kontroverzní videa, kde se nechová zrovna, jako ,,slušný mládenec". Ani nevím, proč jsem se na to díval. Asi jsem si to chtěl porovnat s I Hate MySelfie nebo Not Cool od Shanea Dawsona. První jmenovaný naprosto adoruji, jakožto dlouhodobý fanoušek Shanea, ale Not Cool bylo opravdu hodně not cool (tak jsem se o ten humor aspoň pokusil, ne?). Expelled je ovšem možná nejhorší ze všech. Hrozní herci, děj a některé scény naprosto nesmyslné a o technické stránce ani nechci psát. Prostě hrůza. Fanouškům se to možná líbit, ale jiank, podprůměrná komedie ze školního prostředí, kterou ještě navíc sráží Cameron v hlavní roli.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Taková promarněná příležitost! Vlastně tu nevidím žádný posun od verzí před deseti lety. Efekty se nijak nezlepšily, stále tu jsou díry ve scénáři a opakovaně tu je špatný casting. Posunutí věku hlavních hrdinů byl sice rozumný krok, ale vybrat lepší herce už byl zřejmě problém. Nemluvím o Milesovi Tellerovi, který je kvalitní herec, ale mám s ním osobní problém. Ostatní herci jsou sice sympatičtí, ale že by teda předváděli nějaké super výkony, to se říct nedá. Velkým problémem je to, že film se nazývá akční. Nevím, kdo to teda vymyslel, ale v celém filmu je 10 minut akce úplně na konci. Tím se dostáváme k Doomovi. Ten je ,,trochu" overpowered. A tím myslím, že je skloubením Lucy z Elfen Lied, Peina z Naruta, Magneta z X-Menů, Ralts a Steelixe (pro nevzdělance, to jsou jména dvou pokémonů). Celkově je film velice jednoduše stravitelný, ale jedná se spíše o oddychovku. Doporučený divák je ten, který si užil předešlé dva díly. PS: Doufám, že až to za 10 let znovu předělají, že udělí konečně poctu největšímu záporákovi F4, Galactusovi ;-)

plakát

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007) 

Tohle bude krátký. Komu se líbila jednička, věřím, že se mu bude líbit i tohle. Komu se nelíbila, tak mu nedoporučuji ani tenhle díl. Ono je to vlastně úplně jedno, protože je to naprosto to samé, bez jakékoliv invence nebo nápadů. Tady se jenom navíc prolétává železný týpek s prknem a ?mrak?, který by měl být Galactus.

plakát

Fantastická žena (2017) 

Silný příběh o diskriminaci a neporozumění. Dělalo se mi až špatně ze všech lidí kolem hlavní hrdinky. Jak se s ní zacházelo. Strašné. Celkový děj není nijak unikátní. Chlap opustí svojí rodinu kvůli někomu jinému, zemře a celá rodina si na něj najednou hrozně vzpomene a chce jeho přítelkyni o všechno obrat. Ten punc originality tomu hází to, že se otec od rodiny zamiloval do chlapa a to nejen obyčejného, ale do takového, který je v přípravném stádiu operativní změny pohlaví. Jako transgender film to funguje skvěle. Hlavní hrdinku nehraje žádná ciska a to tomu dodává velkou dávku autenticity. A jednoduše v každé scéně zašlapává všechny ostatní herce ve filmu do země. Možná je ten děj až moc jednoduchý a předvídatelný... ale i tak, čistě z hlediska přípravy na Oscary (Fantastická žena byla poslána, jako letošní reprezentant Chile), to stojí za to. Sice jsou její šance na výhru mizivé, ale je to rozhodně jedna ze svěžejších a riskantnějších voleb, které nějaká země může udělat. Jsem rád, že je tu zase trochu jiný LGBT film.

plakát

Flintstoneovi & WWE: Mela doby kamenné (2015) 

Asi nejsem cílovka :-( Upřímně nevím, na čem se to Warner Brothers a WWE domluvily, ale slyšel jsem, že Scooby-Doo se nepovedl a tohle je, upřímně, taky docela hrůza. Příběh je úplně klasický, a pro děti vyhovující. Animace je roztomile dětinská, ale jede v kolejích originálu (na rozdíl od Scooby-Doo). WWE hvězdy kradou hlavním postavám všechen humor a jsou to nejlepší na celém filmu. Největší chyba na tomhle filmu je, že není jasné, komu je určen. Pravděpodobně by to mělo být pro ty 40-tníky, kteří si ještě pamatují staré Flintstoneovi, ale pro ně zase není moderní obdoba humoru. Na rozdíl od dětí, které zase jednoduše nemůžou znát všechny ty WWE hvězdy, jako Undertakera nebo Johna Cenu. Doma si to puste jako experiment. Nebojte, má to jenom 50 minut a vtom experimentu rovnou vyzkoušejte, jestli se více líbilo vám, nebo někomu o generaci mladšímu. Pls, potom mi dejte vědět ;-)

plakát

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) (TV film) 

Díky vyškrtnutí postavy Gabrielle Anwar se kvalita třetího dílu vrací na úroveň prvního. A co jsi o celé sérii myslím? Podle mě, to je hezká a příjemná verze Indiana Jonese pro vaše děti. Pro děti bude Flynn Carsen vzorem, protože dokazuje to, že i když jste chytrý, tak můžete být zároveň i cool. Neříkám, že to je nejlepší dobrodružná série historie, ale rozhodně je to koukatelné, efekty fungují a herecké výkony hlavně vedlejších postav jsou skvělé. To platí pro celou sérii. Když si sedne celá rodina na gauči u televize v pátek večer, tak by se ani nemusela nudit ;-D