Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

To bylo ještě horší, než posledně. Naprosto nesympatická hlavní hrdinka, trapně předvídatelný scénář a opět nechutné triky. Mimochodem to, že si Flynn v dětství maloval cestu k dolům podle tatínkových pohádek mohl vymyslet jenom někdo v totální kocovině, když se mu blížila deadline pro uazevření scénáře. Jestli je to parodie na Indyho (v to také pěkně doufám), tak to ještě jde. Občas je to tak trapné až je to vtipné. I když je fakt, že někdy se vtípek i podaří vymlátit. (myslím zamýšlený vtípek) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tyhle komediální dobrodružné filmy mám ráda...člověk si u nich odpočine, ale zároveň pobaví... A Noah Wyle je do role jako dělaný...akorát se mi moc nelíbí Gabrielle Anwar..tu moc nemusím...jinak perfektní příběh. Muzeum, kde se za tajnou zdí skrývají největší poklady světa, podivuhodný kouzelný knihovník, jehož jméno už si nepamatuju a to vše s vtipem a sarkasmem k běžným dobrodružným filmům, jak je Indiana Jones apod. Taky bych chtěla mít takové zaměstnání jako Flynn... :D alias :Excalibře teď nemám náladu"... "Právě jste se utřel do Turínského plátna?" a "Nejsem kouzelník, abych se mohl objevit ve vašem snu, celý v bílém a pouštět draka." - "Já ale neřekl, že jste pouštěl draka." Podruhé viděno 14.8.: Musím říct, že si za hodnocením stojím. Viděla jsem konečně poprvé jedničku a ta byla hodně trapná a slabá, ale dvojka mě znova pobavila, jako když jsem ji kdysi viděla prvně. Paráda. Možná je to tak na ty 3*, ale nechám ty 4* za výrazné zlepšení oproti prvnímu dílu. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Televizní Indy se vrací, ale přes všechny pokusy zopakovat to, co fungovalo v jedničce, už to není taková pohoda. Wyle je sice sympaťák, některé vtípky jsou fajn, nadhled je stále patrný a přijemně odlehčující, jenže občas začíná tak trochu chytat křeč. Jeden čas jsem měl navíc neodbytný pocit, že je to nějaké natahované a občas jakoby se scénárista zasekl a jen horko těžko to celé dal zase do pohybu. Jako jednorázová televizní zábava je to však lehce stravitelné i když v paměti nezůstane dlouho. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Určitě lépe natočené i zahrané než jednička, ale s Frakesem za kamerou ztratil Flynn podstatnou část svého "neberu se vůbec vážně" kouzla. Povětšinou je to jen laciná variace na Indyho, která občas překvapí slušným vtípkem, ale jinak nudí jako každé podprůměrné béčko z videopůjčovny. Odkaz na Casablancu byl ovšem vynikající. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Flynn Carson dospěl, pokračování se vyvarovalo všech "hříchů mládí" pubescentního původního filmu a navíc posílilo ve všech segmentech. Je zde víc dobrodružství, víc akce, víc humoru a víc nadhledu! Aspoň že tak! Celkově mě dvojka mile překvapila (na 4* to ještě nedosahuje, 3* sou zase málo, takže přesně mezi)... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama