Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Sibiřský deník (2016) 

Těžká deprese. A natočení přes černo-bílý filter tomu teda dvakrát nepomáhá. Od začátku víte, co se bude dít. Celkově je to velmi předvídatelné. Přeci jen, tyto příběhy moc dobře známe. Jestli je to koncentrák nebo vyhnanství na Sibiři, ono už to vycházelo docela nastejno. Herečka v hlavní roli Melanie je úžasná. Věříte jí každý pohled, každé slovo, každé zakašlání. Jelikož jsem byl s touto historickou událostí neseznámen, možná mi unikly nějaké detaily, ale krátká návštěva wikipedie po skončení projekce všechny nejasnosti vysvětlila. Mnoho scén je velmi naturalisticky natočených a slabším povahám se při nich nemusí dělat dvakrát dobře. 2 hodiny strávené na zasněžené Sibiři ve společnosti umírajících žen a dětí... nevím, jestli je to ideální kino-zážitek pro každého.

plakát

Střed mého světa (2016) 

Nenechte se zmást faktem, že se jedna o LGBT film, protože vztah mezi dvěma chlapci je pouze pod-zápletkou a do hlavního příběhu prakticky vůbec nezasahuje. Je to velmi kvalitní a originální rodinný dramat, s trochou těch mužských full frontálů. Němci ale gay romance umí, takže i přesto, že mi ta pod-zápletka přišla jako matení zákazníka (diváka), tak jsem si nestěžoval. Herci kvalitní a sympatičtí, scénář chytrý, originální a svižný, soundtrack správně moderní a prostředí krásná na pohled. Sem a tady velmi zmatený střih, když má být okamžik "pohádkový" tak je to až přes čáru přeslazené a ta nepodstatná romantická pod-zápletka trochu sráží celkový zážitek. Nicméně, pokud si libujete v gay romancích NEBO máte rádi originální rodinná dramata, tak určitě ano

plakát

Zázraky z nebe (2016) 

Tenhle film mě naplnil radostí. Radostí, že po neskutečných 10 letech má Jennifer Garner konečně další film, ve kterém hraje hlavní roli. Radostí, že se režisérka mého oblíbeného DCH filmu Lemonade Mouth se dostává postupně k větším filmům. Radostí, že se takhle krásný příběh dostává mezi širokou veřejnost i mimo Státy. Nejsem věřící, natož křesťan, a tenhle film mě v tom rozhodně neovlivnil. Myslel jsem si, že to bude nějaká neskutečná křesťanská agitka, ale ve skutečnosti, je to jenom natočené podle skutečné události, která má křesťanský podtext. Takže, neříkám, že se tvůrci tohoto filmu nesnažili zacílit se na křesťanskou společnost, ale, pokud máte trochu porozumění, bez víry si ho užijete i vy. Jsem hlavně rád, že tuhle skutečnou událost nevyplácali na nějaký levný, debilní LifeTime film, ale dali tomu solidní rozpočet, sehnali skvělou herečku (Garnerová) dobrou režisérku, kvalitního kameramana a tak dále. Všechno na tomhle filmu je kvalitní a čisté. Největší plus tohoto filmu je ovšem to, že ve mě dokázal vymanit emoce. 2x slzičky proběhli. A za to já dávám vždy hvězdičku navíc. Není to spravedlivé, ale je to moje hodnocení. Jinak je to hezký film na sobotní odpoledne pro celou rodinu.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Všechno na tomhle filmu je špatně. Tvůrci nevědí: jak funguje internet, jak vypadají dnešní plochy počítačů, jak funguje elektřina, jak se oblékají dnešní teenageři, jak mluví a jak se chovají. Nic na tomhle filmu nefunguje. Herci jsou neskutečně špatní a do první linii zla české teen-kultury bych po dnešní zážitku zařadil i mladého Mišíka, protože nic tak odporného jsem už dlouho neviděl. Vy mi chcete říct, že tenhle klučina je populární? No way!!! Ok, asi 3 vtipy dohromady fungovaly a trochu se mi při nich pozvedl horní ret. I přesto je to zvěrstvo a srovnatelnou českou hrůzou bylo naposledy 10 pravidel jak sbalit holku nebo Dědictví 2. Pokud se vám tyto dva útoky na českou kinematografii líbily, hurá na Andílek na nervy ;-D

plakát

Anomalisa (2015) 

Jednoznačně se jedná o výjimečný film. Kaufmanův scénář by mohl někomu připadat banální, ale já jsem v něm našel obrovské kouzlo. Po technické stránce se jedná o veledílo. Takto plynulou stop-motion animaci jsme ještě neviděli. Loutky jsou nádherné. Jeden problém bych ovšem našel. A to je nedostatek "akce". Nemyslím akci, jako honičky a střílení. Ale potřebuji, aby se ve filmu alespoň něco dělo.. Dokonce jsem to musel stopnout, vyspat se a ráno dokoukat, protože jsem to prostě nezvládal a nechtěl jsem u toho usnout. Ale to může být pouze můj problém. Celkově se totiž jedná o "animák pro dospělé". Řeší problémy dospělých a navíc dost jednoduše. Žádné napětí, Žádné pod-zápletky. Týpek přijde do hotelu, seznámí se, zamiluje se a odchází domu za manželkou. The End. Příjemný je začátek, který je plný jemného humoru. Celkově se jedná o žánrovku. Nemusí to sednout každému, ale hlavně starším divákům to rozhodně řekne víc, než těm mladším ;-) PS: Oscarová nominace zasloužená, ale šance na výhru tu opravdu nevidím..

plakát

Ant-Man (2015) 

Tohle je jasný případ Marvel filmu, DC nikdy nebude schopno stvořit něco takhle zábavného. A neberte to jako kritiku, ale prostě DC nedělá takhle divácky přitažlivé filmy a všechno dělají moc vážně. Doufám, že Jednotka sebevrahů bude pro ně průlom ;-) A co říct o tomhle? Je to prostě pecka. Svěží, vtipné, originální a přitažlivé. Jsem osobně rád, že Marvel začal natáčet filmy s méně známými hrdiny. Já je tedy osobně dost dobře znám, ale i tak... Nebudu tu psát o všech nesrovnalostech s komiksy, protože by tenhle komentář měl zase 20 řádků ;D Určitě se to zařadí mezi mé osobní favority. Herci jsou jednoduše skvělí. Paul Rudd se konečně vyklubal z vedlejších postav v průměrných romantických filmů a ukazuje se v plné parádě. Douglas hraje původního Ant-mana a občas vtipně zash*tuje. Všichni ostatní jsou taky ok, až na výjimku Michaela Peña, který je neskutečně zábavný a hází jednu hlášku za druhou. Efekty jsou ohromné a zároveň doporučuji ohromné kino s kvalitním zvukem.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Kdybych nečetl komiksy, tak bych si tohle zamiloval! Opravdu je to jen můj problém, já vím, ale tohle prostě nejde. Teď napíšu všechny problémy, které jsem s filmem měl. Jedná se pouze o podobenství s komiksy, ale přesto vám říkám dopředu, že to bude obsahovat pár !!SPOILERŮ!!, tak si čtení tohoto komentáře nejdřív dobře rozmyslete ;-) Za prvé, Wanda a Pietro Maximof (Scarlet Witch a Quicksilver. Tyto jména ovšem nejsou ani jedinkrát použity ve filmu) jsou mutanti a děti Magneta, kápa Brotherhood of Mutants. Jejich rodiče neumřeli, když jim bylo 10 a nejsou to žádní Vylepšení, nebo jakým jiným pitomým názvem jim ve filmu říkaly. Za druhé, schopnosti Scarlet Witch jsou velice ořezané. Všechno to, co ve filmu umí jsou pouze její vedlejší schopnosti. Její hlavní schopností je ,,Hex", což je schopnost ovládat štěstí a pravděpodobnost. Celá jedna velká, epická scéna by se dala jednoduše vyřešit, pokud by tuto schopnost využila. Za třetí, Ultrona vytvořil Hank Pym alias Ant-man, ne Tony Stark společně s Bennerem. S Bennerem budeme pokračovat. Za čtvrté, Bruce Benner nikdy neměl nic s Black Widow. S tou měl vždy něco Hawkeye. Ten má tady manželku, která je SPRÁVNĚ Mockingbird, ovšem další chybou je to, že její zbraně (elektrické tyče) daly Black Widow. Tady to ukončím, i když bych měl v repertoáru toho ještě mnohem víc :D Kdybych všechno tohle neznal, byl bych úplně nadšený. Hudba, kamera, střih a herecké výkony (až na nesympatické podání Marka Ruffala) jsou skvělé. Není to asi pro úplně ty nejmenší děti (10>), těm bych spíš doporučil animák, který se u nás prodává na DVD ze docela levné peníze a jmenuje se: Následníci mstitelů - hrdinové zítřka. Celkově si to ale řadím mezi ty lepší od Marvelu a určitě se na to podívám ještě někdy znovu. Jinak taky doporučuji, puste si před tím Avengers jedničku a Thor: Temný svět. U některých scén budete více v obraze. Jsem zvědav, co udělají s tím Infinity War :D

plakát

A Very Murray Christmas (2015) 

Vánoční film letoška č. 20 je skvělá kompilace 17-ti písniček interpretované hvězdami menšího i většího kalibru. Má to necelou hodinku a určitě to bude fungovat jako skvělé pozadí při vánočním dni ;-)

plakát

Babi (2015) 

Nevím, jestli nominace Lily Tomlin za tento snímek byla úplně zasloužená, ale film je prima. Grandma je o tom, že vnučka otěhotní, otec nechce zaplatit potrat, za matkou se bojí a jediné rozumné řešení ji přijde dojít za svojí hippie babičkou. Ta si ovšem rozstříhala všechny svoje platební karty a u sebe má jenom 50 dolarů. Poté nastává naprosto standardní road-movie, kdy babička objíždí se svojí vnučkou svoje staré kamarády a shání peníze. Není to špatné. To se navíc ve stopáži 78 minut dělá těžko. Dramatické scény fungují a vtipy jsou povětšinou taky povedené, a to dokonce i v českém dabingu, který s jednou výjimkou (chlap dabující černošku) až překvapivě funguje. Kdybych měl filmu něco vytknout, tak by to byla jeho neoriginalita a absence jakékoliv inovace v daném žánru. Naprosto klasická road-movie, která vás bude hodinu a čtvrt bavit, ale potom na ní jednoduše zapomenete.

plakát

Barely Lethal (2015) 

Takhle by to dopadlo, kdyby se Kinsgmana pokusil natočit kdokoliv jiný než Matthew Vaughn. A není to špatný. Ve skutečnosti, mě to skutečně bavilo. Má to stejnou energii jako Kingsman a herecké obsazení je úžasné. Hailee Steinfeld se pro svojí roli naprosto hodila a předvádí skvělou práci. Sophie Turner aka Sansa je možná to úplně nejlepší na tomhle filmu, svojí roli prožívá a je neskutečně bad-ass. Jessica Alba hraje obdobnou roli jako ve filmu Spy Kids 4D, ale tady i trochu někoho škrtí a vypadá u toho dost hustě. Samuel L. Jackson si asi nevšimnul jména filmu, a myslel, že dostal scénář ke Kingsman 2 :D Thomas Mann je obrovský sympaťák a nejvíc jsem mu fandil. Nejvtipnější je ovšem, překvapivě, Disney Channelovská herečka Dove Cameron, která má opravdu super hlášky. Moc doporučuji a přijde mi, že to hodnocení je tedy opravdu nízké. Strašně jsem si to užil a určitě to někdy uvidí znovu ;-)