Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Seriál Fallout bezpochyby patří mezi vrcholné adaptace videoherních titulů. Během sledování jsem místy měl pocit, že se přenesu do dalšího dobrodružství v postapokalyptickém světě Falloutu. Nolanovi se podařilo dosáhnout dokonalého vyvážení pro obecenstvo jak herního, tak nehráčského, což si zaslouží obdiv. Všechny tři hlavní postavy jsou poutavé a zábavné z různých důvodů - Ghoul je opravdovým badassem, Lucy je správná trubka z Vaultu a Maximus neohrabaná trubka s pochybným morálním kompasem z Bratrstva oceli. Sérii dominují vynikající herecké výkony, autentické lokace, respektující design, skvělý soundtrack a přesná stopáž. Jedinou výhradu mám k občasným momentům, kdy se kulisy jeví nepříliš realisticky, působíc spíše jako rekvizity než součást živého světa. Pro fanoušky her povinnost a pro ostatní to rozhodně stojí za zkoušku :)9/10

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Not great, not terrible. Není to vyloženě špatný film. Cgi je sice místy trochu ošklivé, ale rozhodně nic, co by nešlo přejít. Co mě na tomhle filmu ovšem nejvíce trápilo bylo to, jak z každé minuty sršela ta naprosto zbytečná existence tohoto filmu. Ford na tiskovkách stále tvrdí, jak chtěl uzavřít příběh našeho oblíbeného hrdiny, nicméně mi přijde, že ho tento poslední snímek vůbec nikam neposouvá. Ačkoliv se o Crystal Skull nedá říct, že by to byl ideální nástupce původní klasické trilogie, Indyho příběh tím za mě celkem hezky uzavřeli. Ovšem jen proto, aby ho zde opět zbytečně přivedli zpět z říše mrtvých. Ford byl, jak už je u něj zvykem, velmi charismatický ačkoliv to samé se rozhodně NEDÁ říct i o Phoebe. Film neurazí, ale sám od sebe si ho už nikdy nepustím.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Nejsem Marvel “enjoyer” ale Strážci mi bylo vždy tak nějak sympatičtí. Ačkoliv první díl si sotva pamatuji, a druhého jsem viděl snad jen 3/4, tak jsem si tuhle poslední jízdu náramně užil. Věřím, že tahle trilogie je skvělým středobodem pro lidi, jenž žerou Marvel každým hltem a zároveň pro lidi, jenž si prostě rádi oddychnou u komediálního sci-fi. Super postavy, super příběh, super vizuál. Jediné, co tak super již nebylo bylo, možná až mnoho okamžiků, jenž se daly velmi snadno očekávat. Jinak SUPER oddechovka pro lidi možných filmových vyznání.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Na tohle jsem strašně těšil. Možná až tak, že můj pohled na finální produkt může být lehce neobjektivní. Udelat serial/film zabývající se tím, co Ben celé ty roky, co hlídal Luka z pozvdálí dělal, za mě dávalo vždy smysl. A upřímně jsem čekal, že to seriál pojme jinak, než se stalo. Spouty věcí nemálo narušuje kontinuitu s původní trilogií či nedávají úplně smysl. Nechápu, jak se tvůrci nepozastavili kolikrát nad tím, co napsali. Je to škoda, celkem i promarněná šance. Kromě nelogického scénáře jsou relativně ubohé i efekty. Kamera je za mě otřesná (pun intended). I za klidných scén se neustále třese. Chvílemi to až působí jako amatérský film. Serial je bohůžel jen lehce nad průměrem a to spíše díky vlně nostalgie jenž Ewan a Hayden v divákovi dokáží vyvolat svoji láskou k jejich práci a odkazu prequels.

plakát

Final Space (2018) (seriál) 

Dokonalá kombinace Futurami, Rick & Morty a tak trochu i scifi snímku Moon. Přesto naprosto originální a svěží seriál. Bavil jsem se po celou dobu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Předem musím říct, že jsem nečetl žádnou z původních knih a co se týče videoherní adaptace, tak jsem prošel druhý díl a kousek třetího. Proto nejsem zas tak "zažraný" fanoušek tohoto fantasy světa, nicméně na seriál jsem se těšil co by fanoušek fantasy žánru. S obsazením jsem velmi spokojený. Henry Cavil mě dosti mile překvapil, i přesto, že jsem mu původně moc nedůvěřoval. Celkově mi jeho herectví přijde ploché ale to se na roli Geralta z Rivie hodí. Nelineární vyprávění se mi taktéž dost zamlouvá. Příběh sám o sobě není tolik zajímavý, a proto se mi velice líbí, že i tímto způsobem do příběhu zařadili povídky ze života Zaklínače. Holt u toho musí člověk trošku přemýšlet. Jediné, co bych vytkl je slabé CGI. Seriál určitě neměl nízký budget, bohužel ale šla valná většina do kapsy Supermanovi. Škoda, ale seriál naštěstí na efektech ani nestaví, takže zas o takový problém nejde. Nicméně doufám, že v druhé sérii budou CGI monstra vypadat krapet lépe. Už aby tu byla druhá série. 90%

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) odpad!

Abrams pohřbil to, co Rian Johnson a Kathleen Kennedy již dříve přizabili. Důsledně se mu podařilo rozvrátit poselství, které původních šest filmů o "Vyvoleném" tak pevně vybudovalo. Kdo že je vlastně tím Vyvoleným? Anakin to s jistotou již být nemůže, když děda Palpatine vlastně (ne)přežil.  Film je plný absurdit a nelogičností, jakých jsem již dlouho nikde neviděl. I když z hlediska vizuální stránky film vypadá docela dobře a herecké výkony jsou slušné, nedokáže to zachránit jeho závažné chyby. Je to smutný příklad toho, jak dnešní Hollywood pracuje, ať už jde o ztrátu smyslu pro koherentní vyprávění či respekt k původnímu materiálu.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Složení hororových filmu posledních let: " parta dětí / dospělých, totálně hloupý příběh, duch / strašidlo typu největšího stereotypu (klaun, jeptiška, strašák z pole,...), Pár jumpscarů (čti levné lekačky), nulová atmosféra." Bum!! A je to. Trendový horor na světě. Jedná hvězdička za vizuální zpracování. Takže asi tak.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Roztomilý rodinný filmy u které ho se budou bavit všichni. Pikachu svoji roztomilostí dost klame a občas vyřkne dost "hustou" hlášku. Vizuální cyberpunk pro děti spolu i s jednoduchou (chvílemi trochu hloupou) zápletkou, která má ale samozřejmě sloužit hlavně dětem.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

K tomuto pokračování dnes jíž kultovního filmu, je velmi těžké něco napsat. Je to bezesporu důstojný sequel, o tom žádná, ale nějak to ztrácí tempo. Hlavní slabina nového Blade Runnera je jeho přemrštěná stopáž. I když mně osobně vůbec nevadí rozvleklé filmy kde se dává důraz na atmosféru než na nějaké epické akční scény, občas jsem měl strašné nutkání film přetočit, i když mě příběh strašně zajímal. Myslím, že fanoušky původního filmu tohle nijak neurazí, ale asi jim ani nijak nevyrazí dech. Nováčkům bych rozhodně doporučoval zhlédnout nejdříve první díl a pak případně i jeho pokračování. 70%