Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (316)

plakát

Boj o dědictví (2011) 

Koukat se na to dalo, ale vesměs je to až moc klišoidní béčko tak akorát na jedno zhlédnutí.

plakát

Umělec (2011) 

Nevím, jestli by film obstál u diváků před 80 lety, u mě - diváka součastnosti žádné velké ovace nesklidil. Ono je vůbec zarážející, že tento černobílý němý experiment získal tolik ocenění, ať už Glóbů či Oskarů. Jistá póza je vidět i u spousty zdejších uživatelů, kteří ačkoliv staré klasické němé filmy sotva viděli (jestli vůbec), tak tu blijí nesmysly o brilantnosti, čistotě či perfektcionismu. V čem však spočívá ta všemi opěvující dokonalost? Námět to nebude, zkrátka obyčejný klišoidní blaf. Hudba? Ale no tak, je to němý film, přeci tam nebudou hodinu a půl jenom mlátit do bubnu. Herecké výkony? Proti nim nemůžu nic namítat, ovšem na druhou stranu to herci měli docela ulehčené, když při tom nemuseli mluvit. Že by to bylo formou zpracování? ... A pak že z hovna bič neupleteš...

plakát

Strašák (1973) 

Překvapivě dobrý film, kterému všam musím vytknout slabší herecké výkony herců, které se kolem ústřední dvojice točí. Škoda i toho konce, který jentak vyšumí a na můj vkus zůstává až příliš otevřený.

plakát

Kazatel (2011) 

Rozhodně by nebylo na škodu, kdyby se film bral trochu víc vážně. Místo akčního sci-fi z toho totiž chvílema vyčuhovala pohádka. Církev chovající se jak banda diktátorů - fajn, kněz jdoucí zachránit holku, pořád paráda, ale proč kurva musí kněží začít lítat a všichni jsou téměř nesmrtelnými?!

plakát

Seznam smrti (2011) 

Úvod dlouhej a o ničem, po půlhodině jsem stále netušil na čem jsem. Horor, thriller? Spíš takový rodinný drama. Až v půlce filmu se ukazuje směr, kterým se film vydal, není zas tak špatný, dokonce to graguje a blíží se to atmosférou v podzemních chodbách i tomu hororu. Jenomže pak nastane závěr, který nikterak film neuzavírá, zůstává až příliš otevřených témat.

plakát

Satanské tango (1994) 

Film natočený zvláštní formou, která z kraje zaujme, postupem času začíná nudit. Člověk ale musí jít do tohoto filmu s tím, že je to něco extra, něco jiného. Některé dlouhé záběry byly zajímavé (př. svítání), ovšem záběry na lidi, kteří někam jdou, jsou sotva vidět a celé to trvá tři minuty už tak hezky na oko nepůsobí. To co filmu chybělo, bylo větší vykreslení postav. Vzhledem k délce filmu nevíme o charakteru osob téměř nic. Co se týče děje, ten tam byl, bohužel forma zpracování ho jaksi zastínila a není pro něj dostatečný prostor. Po roce si budu pamatovat spíš jednotilivé pasáže jako krávy, hospoda, kočka, apod., ale těžko budu schopen převyprávět celkový obsah... Toť k filmu vše, teď se jdu zasmát nad komentáři k filmu, kde všichni uchcávají štěstím nad těmi suprčupr dlouhými záběry.

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Ale no ták, horor? To sotva. Většina filmu se tváří jako nudný blábol, lehce prošpikovaný suchou komediálností. Hororově se film tváří pět minut na konci třetí části. Když už jsem načal to rozdělení filmu, bylo zbytečné, navíc traho děj, který už sám od sebe se táhnul jak smrad z popelnice.

plakát

Rozpal mě, sakra (2011) 

Příběh o perverzní holčině a jednom šťouchnutí. Trochu málo na to, aby se z tohoto filmu mohlo stát něco víc, než film na jedno zhlédnutí.

plakát

Six Figures Getting Sick (1966) (studentský film) odpad!

Jelito, kopyto, od Lynche nablito... Jak koukám na to hodnocení tady, tak mám asi vyblitej nějakej svinec na monitoru, protože tolika hvězdičkovitýho sajrajtu u tohoto filmovýho blafu mi hlava jinak nebere.

plakát

Noční jízda (2011) 

Tak to byla bída. Po úvodních minutách, kdy se film táhne jak smrad přijde na scénu Stephen Dorff a film začne získávat příběh. Dějová linie upadá postupně do stereotypu, který občas rozptýlý silná dávka demence hlavních postav. Chvíli člověk počítá s tím, že někdo v autě přijde o kejhák, jenomže ihned na to frajeři plánují rodinnou dovolenou. V tomto scénáristickým hnoji se film veze až ke konci, kde se z pomatený báby od psychologa stává drsnej pomstychtivej Rambo, co by si chtěl taky něco ulít pro sebe. V tom se ještě před závěrečnýma titulkama zjeví feministická soudkyně, která nestrannosti moc nefandí a máme filmovou sračku dokonanou. Už jenom utřít, pomodlit a spát.