Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (183)

plakát

Agent Jebal - Dáma v Nesnázích (2016) (amatérský film) 

Přijde mi, že autoři natáčí filmy jen jako hloupou srandu. Zkrátka je poznat, že nejsou filmaři, ale youtubeři.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Občas přehnaně bláznivé (tvůrci si mohli odpustit to šíleně bizarní finále), ale jinak poměrně zábavné, časté zvraty a zejména úchvatný soundtrack se super akcí. Tedy opět až na některé bolestivé CGI momenty. Vaughn už asi stvořil lepší snímky, ale za mě si Argylle nedopadl tak špatně, jak se zde uvádí. Byť se jedná o lehký nadprůměr, tak já se rozhodně bavil.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

První a druhá série naprosto skvělá, napínavá a zábavná. Začátky temné a nezapomenutelné. Ve třetí sérii se něco dost razantně změnilo a čtvrtá série je takovej výblitek, až to není možný. Z původních 90 % na 35.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Důstojné pokračování? Celkem ano. Překonalo první díl? Záleží na Vás, ale za mě The Way of Water vychází s jedničkou na stejno. Film roku či nedej Bůh desetiletí? To určitě ne. Druhý díl Avatara to neměl po 13 letech vůbec jednoduché a možná na to dost doplatil, protože povedená audiovizuální stránka už zdaleka nevyráží dech jako v roce 2009 a Avatarovi už celkem ujel vlak. Film je to krásný, audiovizuální stránce (až na pár scén vypadajících jako počítačová hra) opravdu nejde nic vytknout. Příběh už vázne zdaleka víc, bohužel působí možná ještě víc obyčejněji než u prvního dílu. Humor zde taky najdete dost zřídka a postavy jsou prostě z velké části nezáživné, klišoidní až možná otravné. Návrat záporáka taky nefunguje. Při sledování jsem to občas cítil na 5/5 , občas na 3/5, tak jsem plánoval udělit výsledné hodnocení 4*. Avšak narozdíl od jiných letošních filmu jako třeba Bullet Train, Top Gun nebo dokonce vánoční Violent Night cítím jen prázdnotu a druhý díl Avatara musím shrnout jako klasický relativně povedený blockbuster pro celou rodinu, u kterého fakt ale nenajdete nic, co by z filmu dělalo naprostou legendu a trhák desetiletí. Já osobně si na Avatar 2 za měsíc už asi nevzpomenu. Osobně bych to možná třetím dílem ukončil, protože jestli to takhle půjde dál, tak značku nečeká slibná budoucnost. Vizuál totiž není všechno a klišoidní obyčejný příběh to prostě táhne dolů a kvůli tomu zatím Avatar nemá vůbec nakročeno se vyrovnat legendárním ságám jako Star Wars, nebo Harry Potter. Cameronovi přeju ať jeho značka nabere do budoucna více velkoleposti a odvážnosti, protože univerzum Avatara určitě potenciál má, avšak zatím jde spíš cestou průměru... 3/5.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Varování před lehkými spoilery. Nejlepší film roku, nebo nedej Bůh desetiletí? To těžko. Extrémně přeceněná Marvelovka, která sice pěkně spojuje spoustu linií, postav i události z minulých let a dílů, zabaví vás kvalitně na celé 3 hodiny, rozesměje, vyvolá nějakou tu slzičku, ale to nic nemění na tom, že celé haló je neskutečně přehnaný a Avengers Endgame je přeceněná záležitost. V Infinity War byl fajn depresivní nádech a poměrně šokující konec, který jak jsem psal v recenzi postrádá smysl, když najednou Endgame vše maže a jede se zase vlna pohádky. Jak jsem řekl, humor, napětí, tempo, režie, hudba - tohle všechno se určitě povedlo a určitě seriozní zakončení jedné dlouhé éry. Když pomineme nesmysly s cestováním v čase a nějaké další díry, tak prostě si nemůžu pomoct, ale příběh byl víceméně hrozně předvídatelný a svým způsobem obyčejný. Dala se čekat "záchrana zesnulých" skrz nějaké to cestování v čase, ještě když si to sám Marvel vyspoileruje dalšími projekty s najednou živými zesnulými, ale člověk by doufal v něco trochu víc nečekaného než... No předsvědčte se sami. Tohle bohužel vůbec nepřekvapilo, stejně tak odchod herců, o kterých se dlouhodobě ví, že jim skončila smlouva. Zarytým fanoušků, nenáročným divákům a dětem se to bude líbit opravdu nadměrně, ale já prostě nikdy mezi Marvel fandy nepatřil a nikdy se mi nepodařilo tomu přijít na chuť. Bylo by fajn, kdyby nechali teď toto univerzum trošku odpočinout, protože v nejlepším se má skončit... 55 %

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Jedna věc je hodnotit film hned po zhlédnutí a druhá udělit hodnocení či recenzi až s odstupem času. Po prvním dokoukání jsem tam z důvodu silných emocí hned napálil 5 hvězd... Ale ve skutečnosti když se nad tím člověk zamyslí, nejde o nic světoborného. Ano áčkový herci, ještě lepší efekty atd.., z technického a řemesleného hlediska není co vytknout. ALE je to pořád o tom samém a mě to upřímně unavuje... Chápu náctiletý děcka, ale já na tohle asi fakt nejsem. Každá Marvelovka, kterou jsem kdy viděl od Iron Man 1 je pro mě čistě lehce nadprůměrná spíš průměrná záležitost, u které se prostě nudím, ať to byla trilogie Thora, nebo Kapitána Ameriky. K Infinity War samotné, celej film se poměrně dost táhne a samotný zakončení, byť je poměrně epický, tak je naprostej fail vědět, že támhle za půl roku přijde Spiderman 2 s Hollandem, kde je mladík živ a zdráv.. Stejně tak x dalších postav. Tímto tento "epickej vyvraždovací" konec naprosto postrádá smysl a kazí celé univerzum, když to utnou v polovině rozdělaného finále a vy stejně víte, že to ve výsledku skoro nic neznamená. Prostě jsem z tohohle už unavený a není to nic pro mě. Marvel filmy za poslední roky považuji za čistě průměrné záležitosti, ke kterým už absolutně nemám potřebu se vracet. Aktualizace - Po zhlédnutí Endgame musím říct, že Infinity War se mi líbilo snad o chloupek víc, protože ten depresivní/dramatický zážitek mi sedl víc než optimistická pohádka.

plakát

Babadook: Rozprávka pre Maxa Bradleyho (2018) (studentský film) 

Opět další film vysoce kvalitní technicky ale opět se musím opakovat, technika není všechno. Zbytek byl naprostý průměr, strašidlo či hororová postava v místnosti s dítětem je snad klišé číslo 1 a podobných námětů tu už byla hromada. Větší originalita by takovému potenciálu slušela mnohem více.

plakát

Banda - Bezuzdná zuřivost (2022) (epizoda) 

Tenhle díl už to nedotáhl jen na 6/5, ale dokonce 7/5. Naprostý masterpiece.

plakát

Banda - Herogasmus (2022) (epizoda) 

Další z epizod The Boys, která je prostě 6/5...