Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

Nejdůstojnější zakončení, co jsme si mohli přát. Krásný vizuál, výborné postavy, dost dospělý, depresivní a realistický příběh. Popravdě s minulými díly X-men to má co se atmosféry týče opravdu málo společného. Tvůrci i herci se tentokrát opravdu vyřádili, jde vidět že na tom makali ze srdce. Jackmanovi se klaním za tak úžasný výkon, stejně tak se klaním režisérovi. 6/5

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Lucas měl svoje slabší chvilky ale tady ze sebe vydal všechno. Dodnes jsem tento díl považoval za vrchol všech Star Wars filmů, čekal jsem že Force Awakens po tak dlouhé době změní můj názor, ale ani zdaleka. Epizoda III je naprosto zábavná, epická a dokonalá, nemám co vytknout.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Nevím jak začít. Očekával jsem od filmu něco krapet jiného, ale jsem opravdu mile překvapen. Scénář a celkově dialogy naprosto vynikající, hudba jeden velký skvost, herecké výkony parádní (hlavně Jackson a šerif), zvraty neuvěřitelný, všechny postavy se mi opravdu líbily a každý měl své kouzlo.. Poslední hodinu jsem se nemohl odlepit od sedačky. Prostě wow. Přál bych tvůrcům co nejvyšší tržby a také pár Oscarů.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Zkouknuto už snad minimálně 5x. Popravdě kdybych nevěděl, jak se věci mají, tak bych si myslel, že snímek pochází z Tarantinovo dílny. Naprosto geniální scénář, skvělé postavy i obsazení, hudba, parádní promakaný střihy, atmosféra, intro, případně zvraty a v neposlední řadě humor, který vás mnohdy dokáže i nahlas rozesmát. Jelikož mám slabost pro gangsterky s humorem, tak tenhle film mě opravdu nadchnul a nemám absolutně co vytknout. K Podfucku se vždycky moc rád vracím a doporučuji všem, zejména fandům Tarantina, gangsterů a černého humoru.

John Wick

John Wick (2014)

Malá revoluce v žánru akčních filmů. Když jsem si první díl Johna Wicka pouštěl poprvé, neměl jsem absolutně žádná očekávání. Naopak to vypadalo jako klasická rubačka, která v lepším případě nezklame ani nenadchne. Opak byl pravdou. Už po krátké chvíli snímek nadchnul svými dialogy, atmosférou, vizuálem, obsazením i celkem originální zápletkou. Myšlenka mocného podsvětí, které chová k hlavnímu hrdinovi neuvěřitelný respekt je zpracovaná opravdu zajímavě a zkrátka celý tenhle film vás baví od začátku do konce. Potěší i dost realistická akce, kdy Wick dostává na zadek a je jasně vidět, že má co dělat, aby situaci zmáknul a ještě k tomu pravidelně přebíjí nebo mu dochází náboje. Sečteno, podtrženo - tenhle akčňák přinesl do filmového světa skrz poměrně jednoduchý žánr a příběh něco originálního a velmi atraktivního takovým způsobem, že se John Wick může hrdě pyšnit označením "legendární filmová postava/nejlepší akční hrdina". P.S. Keanu Reeves může být hrdý, jelikož role tohoto obávaného zabijáka je to nejlepší, co ho od dob Matrixu potkalo.