Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (21)

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Já nevěřím na nebe ani na peklo ale Bess je možná jedna z těch která si to první zaslouží. A je dobře že Emily Watson Oscara nedostala. Dnes by měla u profilu na ČSFD daleko víc modrých políček.

plakát

Persepolis (2007) 

Ta jedna hvězda minus protože knížka se mi líbila víc. Marjane je ale skvělá. Tady v Česku asi ten film ale asi budou vnímat trochu jinak lidi co nezažil jako školou povinníi Husákův režim.

plakát

Terasa (1980) 

Přílíš dlouhé, sem tam zbytečná místa. Michelangelo Antonioni by to možná i na začátku osmdesátých let natočil za plných.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Sabat čarodejnic 2 Psychosexuální dram+došel 3,5 Zlobivý děcka 5 Sázka a useknutej prst 5 P.S

plakát

Román pro ženy (2004) 

Asi nejlíp to shrnul Cival. To je asi tak všechno co vám k tomu můžu říct.

plakát

Konečně neděle! (1983) 

Výborná detektivka napínavá od začátku do konce.. Truffaut Hitchcocka otrocky nenapodobuje a zůstává svůj. Dobrý nápad byl zvolit černobílou kameru. Podařené jsou i některé scénky které s hlavním dějem nesouvisí jako blondýna ucházející se o místo sekretářky v Trintignatově firmě rekordmanka v psaní na stroji jedním prstem nebo Albánec žádající něco před půlnocí o politický azyl na policejní stanici. Když je Fanny Ardant v bytě uvaděčky z kina vzpomněl jsem si na Lynchův Modrý samet i když tady nepřijde sadistický psychopat Frank ale úplně někdo jiný k tomu povedená pointa na konci filmu.

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Nebylo to špatné. ale někdy jsem měl pocit že se dívám na majora Zemana jen je všechno naopak.

plakát

Znovu po smrti (1991) 

Mnohem lepší pocta Alfredovi je Truffuatova Vivement dimanche! Dead agaim má dobrou zápletku ale zbytečně překombinovaný konec

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Pro mne naprosto přelomová věc. Viděl jsem to poprvé v roce 1993 a do té doby jsem až na pár vyjímek žánr TV serialu už několik let většinou ignorval. Je sice pravda že po "vyřešení" otázky Who killed Laura Palmer to trochu ztrácí ale závěrečný díl to dostatečně vynahradí. A vlastně Who killed Laura Palmer?

plakát

Kabaret (1972) 

Asi vůbec nejlepší muzikál aspoň z těch co jsem zatím viděl.