Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (289)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Toto jsou velice slušné 4* za naprosto originální a neopakovatelný kvalitní humor. Skvělá oddychovka na příjemné odpoledne po chutném obědě. Vytknout by se tu toho dalo vskutku dost, ale nač tak činit, když neni vůbec proč? Film byl stvořen za účelem stvořit "černou komedii", což se povedlo téměř dokonale. Velice jednoduchý příběh o snažení se dostat zpět svého příbuzného není nijak napínavý a nervyderoucí, ale to vbec nevadí. Co se týče zpracování filmu, tak je zcela na profesinonální úrovni. Kamera, střih a ta výprava.. to je něco. Ještě když se tu objeví malá rozkošná Christina Ricci, tak jsem téměř zcela spokojen.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Velice podařené pokračování prvního úspěšného dílu. Tyto dva filmy se dají vidět neprodleně a záhy za sebou a celé vám to splyne v jeden dlouhý vtipný film. Ano vtipný! Zní to v dnešní době plné blbých, nudných, socanskcýh a ubohých komedií divně že? To bude tím že film vznikl ještě bezpečně před touto dobrou a to roku 1993 :) Jenom scény z exteriérů na táboře sirotků jsou do slova perly. Wednesdayin úsměv, "to jsou tvoje plavky?", "a tovje zbytky?". Libové jsou také vtipy spojeny s novým potomkem Addamsovy rodiny která je jako taková skoro dokonalá. Otec + žena = dokonalý pár :) .." Dítě váží 5 kilo a ta koule váží 10 kilo. Co dopadne dřív?" "Nevím, já umím jen zlomky, ale snad ta koule." "A co udělá větší díru do chodníku?" "Mmm, to dítě?"..... více už prozrazovat nehodlám. Musíte to vidět.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Nabitý, šťavnatý, šílený a ujetý. Musím říct, že jsem se opravdu smál. Vyniající parodie na co si jen vzpomenete. Americké gangy spolu válčí, Ali G - crazy hip-hop nigga se dostává do politiky a všude kam jen vkročí vzbuzuje rozruch. Hlavně aby vobjel každou roštěnu co se na ni podívá a žil s re5pectem. Hraje tu taky malinkatou dvojroli s Kazachstáncem Boratem, se kterým o 4 roky později taky natočí snímek k smíchy potrhání se. Ovšem musí se vždy divák naladit na tu jeho správnou vlnu. Vůbec bych se nevidil, kdyby to dost lidem, obzvláště starším, připadalo hnusné, nechutné, odporné a s čímž třeba souhlasím i já (občas) přehnané. Má svůj osobitý a nezaměnitelný styl. O tom není pochyb. Vyvolává rozporuplné reakce všude tam, kde se jen ukáže. Každý by si na tohoto člověka měl udělat názor sám. Já se přikláním určitě spíš k ano, než naopak. Ve výsledku se jedná o super show.

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Ajajaj. Další sračička, co se může líbít maximálně tak dětem je na světě. Ano, můj osmiletý bratříček je z toho na větvi. No budiž, nejsem cíleným divákem. Sem vtipná, tam nudná, sem dojemná, tam trapná, sem tam scéna co je absolutně nicneříkající a občas i nějaká trochu promyšlená. Obávám se, že Tim Hill si žije ve svém paralelním světě, kde se nikdo nezajímá o "hodnocení". Ano, bylo by to krásné mít svět bez hodnocení. Co všechno by člověk udělal aniž by se omezoval kvůli ostatním. 3 * kvůli rozzářenému obličeji mého andílka.

plakát

Amadeus (1984) 

Genialita. Já o sobě můžu říct, že jsem hudebník tělem i duší. Od kolíbky jsem hrával na všechny možné nástroje, chodil zpívat do sboru a na hudbu jsem nikdy nedal dopustit. Mylsím že mě bude doprovázet celým životem, tak jako veleslavného génia W. A. Mozarta. I pro naprostého filmového laika je tento film nesmírně obohacující po hudební stránce. Ano, síla filmu je také v jeho dokonalosti po všech stránkách. Já jsem si lahodil všude kde to jen šlo. Celý film je prošpikovaný úryvky génových nejznámějších děl a skladeb, a opery jsou dokonce i s úryvky hrané scény, což mi také připomnělo mé vystupování v opeře (takže tam, kde by se někomu chtělo zívat, tak já jsem opět jen hltal a hltal). Celý příběh je vyprávěný do minulosti, což člověka nutí přemýšlet. Zobrazuje nám, v jaké žil Amadeus bídě a chudobě, jakého byl charakteru a vůbec jaký žil život. I za jeho krátký věk stihl zkomponovat tolik gigantických děl, jako by se jiným nepovedlo ani kdyby žili mnohonásobně déle. Prostě když jde o filmové ztvárnění příběhu jednoho génia, tak se to musí provést geniálně. Myslím že Miloš Forman se zadostiučinil jak měl a tímto nesmrtelným filmem se na vždy zapsal do dějin tak, jako tomu učinil Wolfgang Amadeus Mozart.

plakát

Americká krása (1999) 

Tento snímek (sakra povedený snímek), bych hodnotil asi jenom z té kladné stránky, samozřejmně také pro to že těch špatných ani moc není... Film končí tragicky (úmrtím jedné z hlavních postav), ale to je na celém filmu tak to jediné co by mi tam tak trochu vadilo (ale přec bez toho by to nebylo ono...). Příběh je jednoduchý -geniální-, opravdu originální. rozhodně se u této podívané nebude nikdo nudit, to můžu skoro zaručit. Film se motá okolo vztahů mezi lidmi, ale více prozrazovat opravdu nehodlám, protže jedinec, kterému se ještě nepoštěstilo film vidět, by přišel o hodně z filmu samotného.

plakát

Americký gangster (2007) 

85% - 90%_Bohužel to není až tak silné jak jsem čekal. Jak zde již padlo, srovnání se snímek nevyhne v tomto žánru ani náhodou. Pro mne je zatím stále jasný favorit, Mafiáni (Goodfellaz od Scorseseho). Je vidět jak se Ridley Scott snažil seč to jde, ale výsledek je zklamáním. Snímek mě dokázal dokonale vygumovat a naprosto odzbrojit. Nic víc, nic míň.

plakát

Američan v Paříži (1951) 

Naprosto skvělé, idealistické a jen a jen pozitivně naladělé dílo. Romantický vztah skončí jak jinak než šťastně po graduálním závěru, baletu: Američan v Paříži. Film je točen na klasický akademický formát 1:1,37 a je to naprosto vyhovující! Např širokoúhlá My Fair Lady z roku 1964 je tomu opakem. Stejně jako zde tak i např ve Zpívání v dešti jsou skvělé a dokonale sehrané choreografické scéhy na které se mohu dívat zas a znovu. Největší zásluhu na tom všem má bezpochyby Glen Kelly. Ten člověk je dokonalý. Té enertgie co z něj vyzařuje, to opravdu nestíhám, je vynikající. Takového člověka potkat na ulici, tak mám hned větší radost ze života a na všechny se usmívám a div s ním netančím :). Když člověk na chvíli odloží thrillery a katastrofické moderní zmotatniny a vezme k ruce nějáký podobný muzikál tak udělá správnou věc. Film se jak už sám název napovídá celý odehrává v Paríži. Je to pro tento romantický příběh místo jako stvořené. Hlavně žádné násilnosti, žádné tvrdosti špatné věci, jen samá rdost, krása a potěšení... tak na mně film působí :)

plakát

Andělský kabát (1947) 

Když na nebe s absolutním nezájmem vstoupí zarputilý čtenář svých novin, kterého s novinami před obličejem srazilo auto na ulici, neumí si nahoře ani nasadit svůj andělský kabátec přes křídla. Sklouzne mu na povrch Země, a s kýmkoli se dostane do styku, tak ten se chová jako andělíček. Kabátek za pobyt na Zemi vystřídá spoustu majitelů a v každé je notná špetka humoru. Když se kabát připlete do koridy v souboji býka s toreadorem, nebo lupiče se svým svědomím a tak dále, nenechá nás příjemný a lehký zákusek dlouho zarputile a vážně sedět. Nesmíme zapomenout že je zde použito klasické Disneyovské speciality, a to ruchů vyjádřených pomocí hudby orchestru, v tomto případě jde o velmi dobré hudební těleso své doby v Československu - Orchestr Karla Valacha.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Uchvacující. Po prvé jsem toto viděl ve svých 12 letech a až do teď mě udivuje jak mne dříve film nadchl a také že jsem ho docela i pochpil. Příběh se dá docela rychle shrnout a to, že je uchvacující. Herci podávají herecké výkony až se divím že to tak jde :) Je to prostě romantika jak má být, takzvaná absolutní romantika :). Jedna z mála věcí která by se dala vytknout (před závorku ghgh) je délka filmu, která je vážně pro vytrvalce. V žádné případě tu nejde o nudu jako takovou, každopádně by se dalo na spotřebovaném materiálu velice ušetřit.