Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

The Gray Man (2022) 

Akční filmy obecně nemusím a na The Gray Man jsem se díval jen kvůli tomu, jaký kolem něj byl hype (natáčení v Praze, nejdražší film Netflixu apod.) a potvrdil jsem si, že tenhle žánr opravdu není pro mě. The Gray Man působí velmi béčkově. Scény, ve kterých jeden člověk sám bezezbraně přemůže desítky protivníků, pere se o padák během pádu z letadla, po takřka půlhodinové přestřelce, bojích a honičkách, při které zdemoluje centrum Prahy, v klidu sedne do auta zadýchaný, jako kdyby jen dobíhal na MHD. Je to pro mě prostě trapný a ani trochu uvěřitelný. Divím se, že Ryan Gosling na něco takového kývnul… O postavě naprosto dětinského zloducha Chrise Evanse se raději rozepisovat nebudu.

plakát

Elvis (2022) 

Zpracování a pojetí příběhu se mi velmi líbilo. Nejednou se mi při sledování roztančilo koleno. Prakticky od začátku filmu to má neskutečný drive a party atmosféru. Oproti jiným biografiím typu Bohemian Rhapsody nebo Rocketman to má mnohem lepší dynamiku. Austin Butler dle mého zvládl roli perfektně. Naopak Tom Hansk mi neseděl do role “záporáka”. Příběh má několik momentů, ve kterých se nakousne nějaké téma a pak se od něj rychle uteče např. první pilulka “která postaví na nohy” nebo služba u armády. Za mě povedený film, na který se vyplatí jít do kina.

plakát

Batman (2022) 

Nejsem fanda komiksů ani filmů podle nich, ale tohle mě příjemně překvapilo. Hodně mi to připomínalo Sedm nebo Zodiac od Davida Finchera , které považuji za velmi povedené. Líbila se mi kamera, zvuk i zpracování. Robert Patizón v roli Batmana příjemně překvapil, ale o to více zklamal v roli Bruce Waynea. Prostě mi neseděl. Kamera je skvělá, ale na velkém plátně (IMAX) z těch častých rozostřených záběrů bolí oči. Určitě ale budete mít lepší zážitek v kině. Ta hudba a efekty jsou znát.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

K CZ produkci jsem často skeptický a s oblibou si stěžuji na špatný scénář či herecké výkony, ale u toho filmu musím smeknout klobouk. Velmi mile mě překvapil ve všech směrech - scénář, herecké výkony, kamera, prostě všechno musím vychválit.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Už se těším na epizodu u psychiatra. Alespoň tedy doufám, že taková bude, protože trpět někoho takovou samomluvou jsem ještě neviděl. Návštěvu lékaře bych výrazně doporučil. Herecký výkon asistentky mi nepřijde tak dobrý. Kvůli vyváženosti bych ji nahradil panem Soukupem s parukou. Chválím, že se pan Soukup nedívá do kamery, což by působilo neprofesionálně. Dívat se na zem, je mnohem lepší. Člověk by na první pohled řekl, že tam snad čte scénář, ale po pár minutách sledování vám dojde, že tohle žádný scénář nemá. Pana Marka Bendu chválím za odvahu pouštět se do režie zcela proti proudu. Je to začátek skvělé kariéry!

plakát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (série) 

Velmi povedený hororový seriál s promyšleným příběhem. Čekal jsem "klasiku" ve formě rodiny, která se nastěhuje do strašidelného domu, ale v tom případě, je to jiné - lepší a napínavější. Retrospektiva z toho dělá velmi zdařené dílo. Scény na "long take" jsou úchvatné a přidávají na dramatičnosti. Uvidíme, co přinese druhá série.

plakát

Šalamounova hora (2017) 

Tento film mě nijak zvlášť nenadchl, tak jsem se snažil sledovat z jiného pohledu - vnímal jsem detaily zvukových efektů, pohyb kamery a záběry, a něčemu se tak přiučit. Člověk si pak uvědomí kolik práce je za každým záběrem z hlediska postprodukce. Překvapili mě i dobré herecké výkony a v neposlední řadě mě to přinutilo přečíst si něco o Kyrgyzstánu.

plakát

Wildlife (2018) 

Já říkám ano! Podle obsahu jsem tomu moc nedával, ale po zhlédnutí jsem byl více než nadšený. Nevím, jestli to není právě tím nízkým očekáváním, ale každopádně se mi to moc líbilo. Kamera, barvy a celkově atmosféra na mě působili velmi dobře. Přesně jsem se dokázal vcítit do mladého Joe. Trochu jsem si říkal, jestli Paul Dano k vykreslení nevyužil i svých osobních zkušeností. 😊 Za mě pět.

plakát

The Week Of (2018) 

Byl jsem k tomu skeptický jako ke všem komediím s Adamem Sandlerem, ale nakonec jsem se smál. Bylo to vtipné a odpočinkové. Nic náročného. :)

plakát

Štafl - Šušně (2018) (epizoda) 

Jasný důkaz toho, že to není o hercích, ale o scénáři a režii. Nápad super, který by mohl být zpracován skvělě, ale tohle je nuda. Není to vtipný a vlastně ani pěkný. Jen žasnu nad tím, co profesionální produkce dokáže pustit do světa. V prvním díle je v jednom záběru vidět mikrofon, což je chyba v první řadě kameramana a v druhé pak editora, který si toho při střihu nevšiml. Produkci bych poradil, ať se soustředí více na kvalitu obsahu a provedení. Takhle to dopadá, když všechny peníze nacpeš "kvalitním" hercům se jmény a pak to ošidíš jinde. Původně jsem chtel komentář ukončit po druhém souvětí slovem "nuda", ale tohle je fakt něco příšerného...