Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (5 936)

plakát

Tucker: Člověk a jeho sen (1988) 

"Budete kupovat rádia od našich nepřátel." Jestli tohle Tucker vážně řekl, tak génius skutečně byl, minimálně v oblasti předpovědí. Coppola natočil nezvykle svižný film, v němž upřednostnil silný příběh před formou. Snímek je zručně sestříhán, takže dokáže po celou stopáž udržet diváka v příjemném napětí. Vše doprovází nadmíru vydařená hudba.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Tenhle film funguje jen v těch momentech, kdy se tváří jako komorní drama, naštěstí ho nad vodou drží velice solidní herecké výkony.

plakát

2012 (2009) odpad!

Kaleidoskop klišé akčních filmů sice není úplný, ale vynahrazují to stupidně komické dialogy. Ve výsledku by z toho mohla být celkem zábavná komedie, kdyby se nejednalo o tak provokativně rasistický film. Všichni zlí jsou běloši, ostatní jsou príma kluci. Vlastně můžeme být rádi, že film nevzniknul o dekádu později, to by Glover musel být ještě transexuál. Takhle to byl jen černý prezident - hrdina, který se svým lidem zůstal nejen v dobrém, ale i zlém. Jediný, kdo nepůsobí ve snímku trapně, je César, jinak celkem fádní psík. Ale tomu jedinému jsem přála záchranu. A hádejte, který jediný kontinent vyjde z chaosu a zmaru jako neposkvrněný? Pánové si zřejmě pořídili dobrý materiál, když psali scénář.

plakát

Cry Macho (2021) 

Eastwood herec již sotva chodí a Eastwood režisér se tváří, že si toho nevšimnul. Eastwood musí věnovat velké úsilí alespoň částečné kompaktnosti svých pohybů, takže mu nezbývá již tolik sil na režii. Film je milý, příjemný s pomalým tempem, ale není to Eastwood, nemá to emocionální náboj, kterým se pyšní ostatní jeho snímky. Tenhle film se zřejmě stane nejsnáze zapomenutelným  Eastwoodovým snímkem.

plakát

Český žurnál - Hranice práce (2017) (epizoda) 

Forma za obsahem zaostává o mnoho světelných let, neboť režie je naprosto zbabraná. Záběry na rodinný život Uhlových by mi stačily jednou, mnohem více bych ocenila něco více z dané práce, rozhovor s kolegou, s nadřízeným. Ke všemu negativnímu přispívá i fakt, že dokument sice krátkodobě vyvolal diskuzi, ale žádnou změnu nepřinesl, lidé nadále pracují v ponižujících podmínkách za mizerný plat a dále mají smutné a unavené oči. Nic se nezměnilo.

plakát

Pan Church (2016) 

Existují dvě cílové skupiny pro tento film, nudící se hospodyňky, kterým už leze krkem Pilcherová, nebo nostalgici, kteří v osmdesátých letech koukali na Murphyho jako na zjevení. Sláva Murphyho už dávno vyčpěla spolu s filmy, v nichž kdysi oslňoval své diváky. Tímto kýčovitým melodramatem Murphy určitě na svoji minulost nenaváže, ale ani se nemá za co stydět, herecky je totiž film dosti zdařilý.

plakát

Policajt v Beverly Hills II (1987) 

Více akce, místy i celkem kvalitní, méně křečovitého humoru, to z dvojky dělá nadmíru důstojné pokračovaní, u nějž ani nemusím mhouřit oči, abych ponechala původní hodnocení.

plakát

Manželé a manželky (1992) 

Nebavila jsem se, Woody sice řeší své oblíbené téma, ale bez mého oblíbeného humoru. Navíc nesnáším hru na pseudoreportáž s pomocí roztřesené kamery. Tentokrát mě výjimečně minula forma i obsah, který dokázal Woody mnohem lépe zpracovat ve svých ostatních filmech.

plakát

Policajt v Beverly Hills (1984) 

Člověk by se neměl vracet k filmům, které ho bavily v osmdesátých letech. Dnes působí vyčpěle, místy křečovitě, takže co pak s tím? Z nostalgie bych nechala původní 4 hvězdičky, ale tenhle film je maximálně na 2, takže mi nezbývá, než se dopustit kompromisu.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Od odpadu tenhle filmový výškrabek drží jen hudba.