Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (442)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Do práce hoši, dokažte, jak moc milujete vlast... Žádný průšvih se nekonal, jen skvěle gradující thriller. Pár nedostatků by se našlo, ale celek vyzněl dobře :-)

plakát

Ad Astra (2019) 

Povedená psychologická sci-fi. Má to hloubku, některé scény jsou výborné (honička na měsíci), občas je to ale příliš zmatené a nedá se plně vyznat v tom, co se vlastně děje. Občas zase něco odvede pozornost a v podstatě vyruší (volání sos) a pak přemýšlíte, jakou to mělo souvislost. Nicméně, herci hrají výtečně, líbil se mi hodně Tommy Lee Jones, ale celé to táhne hlavně Brad Pitt. Já jsem dostal velmi dobré filozofující sci-fi a jsem spokojen. Těch pár drobností rád odpustím.

plakát

Adelheid (1969) 

Hodně syrové a svým způsobem i surové drama. Pan Čepek hraje výborně, celé to skvěle podporuje i famózně zakomponovaná hudba. Divná doba to byla...

plakát

Aladin (2019) 

Myslím, že se to Disneymu povedlo. Trochu jsem se bál, že původní animák zkazí a tolik oblíbené džinovy vtípky ve hrané verzi vůbec nevyzní, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Je to zábavné, veselé, s kvalitním českým dabingem a to včetně zpěvu. Will Smith si svojí roli opravdu užívá. Za mě tedy spokojenost.

plakát

Andrej Rublev (1966) 

Velmi rozmáchlé dílo, vyobrazující život ve středověkém Rusku. Celkovým vyzněním mi film hodně připomínal Marketu Lazarovou, i když je trochu o něčem jiném. Nezapomenutelné se pro mě stanou scény s nájezdem Tatarů a pak taky, pro mě nejlepší, odlévání zvonu. Přesto Stalker je BEST of BEST :)

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Film, který přišel o několik let později, než měl. Není to žádná sláva, příběh blbý, sem tam dobrý vtípek, ale jezírko moudrosti je vážně hodně povedené ;-) Celkově tedy spíše takový průměr.

plakát

Angry Birds ve filmu 2 (2019) 

Sem tam docela povedený vtípek, nicméně celkově zhruba na úrovni jedničky. Tedy ničím extra zajímavé, prostě takový průměrný animák.

plakát

Anthropoid (2016) 

Zajímavé zpracování známého příběhu. Od začátku vím, jak to dopadne, přesto jsem zvědavý :-) Čechonglučtina celkem tahají za uši, ale ta závěrečná scéna v kostele je hodně dobrá a tam se skoro nemluví, takže to nevadí. Celkově spokojenost.

plakát

Apokalypsa: 1. světová válka (2014) (seriál) 

Velmi kvalitní dokumentární cyklus, který vám pomůže udělat si lepší obrázek o tom, co se tehdy stalo. Unikátní záběry, které šlo občas tu více, tu méně, kolorovat. Člověk si tak udělá lepší obrázek. Muselo to dát hromadu práce, projít takové množství materiálů, ale výsledek stojí za to.

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Opět výborné. Celkově velmi slušně předkládáno, jak to šlo za sebou. Samozřejmě některé věci chybí, ale to by byla stopáž zřejmě mnohonásobně delší.