Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (442)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Konečně český film, který není romantická komedie, neobsahuje fekální humor (vlastně žádný humor) a má vynikající vizuál. Jasně, příběh vás neposadí na zadek, ale celkově funguje slušně a nevybavuji si žádný blbosti, který by odváděli příliš pozornosti. Inspiraci vidím v klasikách žánru, mě se to zkrátka líbilo hodně. V kontextu v CZ produkci takový malý (možná spíš velký) zázrak. Víc takových filmů!

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tak i já jsem se nakonec dostal do IMAXu. Bylo to vážně velké, po všech stránkách! Tedy technicky úchvatné, zvukově ohlušující, ale zase ne moc, všechno dotažené. Příběh sám o sobě je fajn, jaderná (kvantová) fyzika smíchaná s politikou už ale taková bomba není (teda bomba tam je a ne jen jedna). Je to hlavně z důvodu přehršle informací, které jsem (dle hodnocení ostatních nejen já) nebyl schopen vstřebat. Tedy minimálně ne při první projekci. Zkrátka jsem se v tom chvílemi trochu ztrácel. Ani ne s tím, co se kde dělo, ale s tím, kdo je kdo a jaké má úmysly. Prostě postav bylo opravdu hodně. Myslím ale, že ten film bude postupně zrát, tak třeba někdy příště hodnocení upravím.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Dvě a půl hodiny! Známý příběh! Co tam tak dlouho může trvat? A bude to vůbec zábavné? Ano! Intenzivně natočené, chvílemi máte pocit, že jste obklopeni letadlem, případně kolem vás není nic než bílý sníh (pravda, že tady už člověk skoro ani neví, co to je). Celým příběhem provází vypravěč, co mě osobně nevadilo a pomáhalo mi to chápat souvislosti. Kamera byla výborná, hudba taktéž. Výborné, syrové.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Minulý film byl vynikající, úplně jiný než běžná animace, případně komiks. Tvůrci posílení úspěchem se tentokrát utrhli ze řetězu naplno a bylo to moc. Animace už byla příliš chaotická, dějově to neustále bobtnalo, až se v tom člověk ztrácel. Třeba to bude při dalším shlédnutí lepší, snad i po dalším díle to bude dávat větší smysl, ale zatím mě to nenadchlo.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Totální hype všude kolem, nešlo tomu uniknout. Tak jsem tomu dal šanci. No, nedokoukal jsem ani třetí díl... Protože totální hype = totální nuda, opravdu strašná nuda...

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Film se dá rozdělit na tři, zhruba stejně dlouhé, části. Pozor spoilery! Nejprve první, která v podstatě navazuje tam, kde minulý díl skončil a přenáší nás do "přítomnosti" nového filmu. Rodina se rozrostla, ale přišlo opět cosi shnilého z nebe. Tak se přesunujeme do druhé části, kde se seznamujeme s vodním světem a to musím přiznat, že byla radost se koukat. Spíše to vypadalo jako takový dokumentární film z produkce BBC nebo National Geographic. Tato část mě bavila hodně, i nějaké vztahy mezi dospívajícími se tam tvořily. A pak tato část postupně přešla až do závěrečné, nejakčnější, která chvílemi otevřeně kritizovala lov velryb, tu jakoby z oka vypadla z Titanicu (hele, stejný režisér, už ví jak to natočit), tu zase takové klišoidní. No, chvílemi to bylo trochu přehnané, ale celkové vyznění filmu spíše pozitivní. Doufám, že bude zrát jako předchozí díl, na který se rád podívám.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Ano, má to svoje mouchy, ale jinak je to skvělý náhled do doby nedávno minulé. Výprava se myslím dost povedla, občas to vyloudilo i úsměv, ale jinak to k smíchu teda moc nebylo. Ondřej Sokol byl zpočátku spíše trnem v oku, protože je příliš provařený odjinud, ale nakonec si na něj člověk také zvyknul, takže pak už nevadil. Opravdu povedené.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Tak já nevím. Film se tváří velmi profesionálně, ale i tak mám nějaké výtky. Předně, je to šíleně brutální, často hlavně na efekt. Dále, občas některé triky úplně nedopadly. Tak třeba v úvodní řežbě, jak padají koně do vody, jeden mě praštil přes oči, že to je nějaká gumová atrapa a bylo to hodně vidět. Snad jsem se nepřekoukl. Dále, scéna se lvem, nevím, ale působilo to strašně nevěrohodně, opět to tahalo za oči. Pokračujeme v některých nelogičnostech, třeba když Kateřina utíkala od Žižky, musela minimálně projít vodou, ale vypadala naprosto suchá, Žižka jakbysmet. Občas se člověk trochu ztrácel v ději nebo místě a tak podobně. Ale jinak to opravdu nevypadá trapně, herecky mi to taky celkem sedělo, soundtrack taky slušný. Škoda tedy několika přešlapů...

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Pohádka s potenciálem, který byl hrubě nevyužit. Příběh by ušel, ale několik tragických věci film strašně sráží. Pan Sokol šíleně přehrává, hlavní hrdinové jsou naopak velmi toporní, zvláště pak maminka Lidušky. Dabing lékárníka také trhal uši. Ale co bylo úplně nejšílenější, tak byly efekty. To snad tvůrci nemohli myslet vážně! Něco tak ohavného jsem dlouho neviděl. Zlaté staré dobré Krkonošské pohádky a jejich triky. Ve filmu pár odkazů na ně potěšilo.

plakát

Moonfall (2022) 

Jak začít hodnocení? Těžko. Je to totiž opravdu strašně blbé, až to člověka skoro uráží, zároveň v tom najdete vykradených několik jiných filmů dohromady, celé je to tak nějak splácané a všechno tam vybuchuje a hoří bez dodržování fyzických zákonů. Ale je to jen film, navíc Emmerich. Líbil se mi vizuál uvnitř měsíce, jinak slabota.