Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (124)

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Napínavý horor se spoustou lekacích scén, který navíc neobsahuje hektolitry krve, jak je u dnešních hororů tradicí, a hlavní postavy se dožívají konce. Takových se dnes moc netočí, což je škoda.

plakát

Nevědomí (2013) 

Vzhledem k tomu, že šlo o poměrně originální námět, snímek měl skvělé zpracování a výborného Toma Cruise, jsem ochoten odpustit i do očí bijící chybu s černou skříňkou na Odyssey. Jinak je škoda, že Jessica Chastain měla plný kalendář a musela tak roli odmítnout, protože by mi do role Julie sedla mnohem lépe než Olga Kurylenko.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Člověk by řekl, že ve filmech se zombie tématikou už není co nového vymýšlet. V Případě WWZ jsem ale po dlouhé době viděl několik inovativních nápadů a řekl bych, že ani herecké výkony a scénář nezaostávaly. Každopádně v rámci žánru velmi příjemné překvapení.

plakát

Terminátor (1984) 

I po třiceti letech stále nepřekonatelná klasika mezi Sci-Fi snímky. Některé scény mám nadosmrti vryté do paměti (obzvláště vydloubnutí oka v koupelně, pak prakticky vše od exploze cisterny až do terminátorova konce a obzvláště i dnes hrůzu nahánějící kovový skelet s rudýma očima). Zároveň také Arnoldova nejslavnější role (i když i spousta dalších snímků byla veleúspěšná).

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Jednoznačně nejlepší minisérie, kterou jsem kdy viděl. Od prvních minut jsem se nemohl dočkat každé následující, a to až do konce. Dále skvělé postavy, scénář, obsazení a soundtrack... prostě naprostá špička, kterou mohu jedině doporučit.

plakát

Chvění (1990) 

Chvění je skvělým příkladem, jak se dá s nízkým rozpočtem perfektně skloubit horor, sci-fi i komedii a vytvořit snímek, který má originální námět (když neberu v potaz Dunu), svižný děj a uvěřitelné chování většiny postav. Navíc mladý hláškující Kevin Bacon :D Pro mě jednoznačně jeden z nejoblíbenějších filmových kousků.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Velmi hořké drama se skvělým smyslem pro humor.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Dnes již klasika mezi Sci-Fi, kterou určitě zná každý fanoušek žánru, ale i většina ostatních o tomto snímku minimálně slyšela. Ve zkratce... Krvavá jatka prokládaná humorem a akcí, originální příběh a propracované efekty - prostě vše, jak má být.

plakát

Vikingové (1999) 

Možná jsem ujetý, ale tenhle kousek mám vážně rád, takže jsem ho viděl snad pokaždé, když ho dávali :)

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Geniální komedie, která si dělá skvělým způsobem srandu z vidláckých vyvražďovaček. Původně jsem čekal, že to bude blbost, ale opravdu tomuto filmu dejte šanci a uvidíte, že se budete skvěle bavit :)