Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

The Escort (2016) 

Námět je docela zajímavý s velkým potenciálem - provedení otřesné, a to především žalostným výběrem hlavních herců, je až příliš vidět, že tyto role jim opravdu nesedí. Fonesca je moc jemná a Donager až příliš zženštilý. Dialogy jsou o ničem - prázdné a plné sprostých výrazů. Srovnání s Pretty Woman, jak tu píší někteří uživatelé - opravdu mě nenapadá ani jedna souvislost. Hlavně ale - co je vlastně myšlenkou tohoto filmu? Na to stále hledám odpověď .... Dvě hvězdičky dávám především za úvodní scénu v restauraci, jinak je to klasický odpad.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) odpad!

Komentář ve stylu filmu - nudné, nudné, nudné, nudné, nudné. Normálně by stačilo to napsat jen jednou, ale to by prostě nebylo dostatečné ... Ve VLC playeru se na to dá dívat, pokud držíte shift a mačkáte šipku doprava ...

plakát

Osm hrozných (2015) 

Je pravda, že po prvních 20ti minutách jsem film znuděně vypnul a dodíval se na něj z čiré zvědavosti až následujícího dne - Tarantino přece nemůže točit nudné filmy, že? Jak se záhy ukázalo, tak nudné ne, ale za to bezduché jo. Myšlenka tohoto filmu je mi totiž stále skryta. Oceňuji, že je ve filmu několik zvratů a neočekávaných situací, stejně tak oceňuji prolínání děje, ale stejně se neubráním otázce - co tím chtěl básník říct?

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Epický film biblických rozměrů, kdy je zobrazen konec jedné ságy, resp. doby a vlády rytířů Jedi, což je sám o sobě poměrně složitý úkol k natočení, avšak provedení je ještě lepší, než jsem očekával. Skutečně smutné a krásné zároveň. Konkrétně rozhovor Obi Wana k poraženému Anakinovi, skutečně silný zážitek ... Nutno připsat, že pokud nejste fanoušky SW, tak se Vám film bude líbit nejspíš jen průměrně ...

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Srovnej tento sci-fi akční film s akčními filmy dneška, to je snad nejvhodnější ukazatel filmového úpadku a populismu dnešní doby. Např. i výběr hlavní herečky - osobně si myslím, že akční hrdina by měl být mužského pohlaví, ale Sarah Connorová, to je něco :) prostě té se ten zabiják dá věřit. Jinak myšlenka filmu byla pro mě stejně revoluční, jako filmu Matrix. Ještě bych dodal, že na tu dobu, kdy byl film natočen, jsou zde až neuvěřitelně přesvědčivé efekty. Konkrétně scna, kdy T1000 prostupuje mřížemi, brr to mě ještě teď mrazí v zádech ... :)

plakát

Rocky (1976) 

Tento film je naprostá klasika a povinnost. Romantický film o překonávání překážek, jak v ringu, tak v životě ... Začátek Sylvestra, kde skutečně není poznat, jestli to opravdu jen hraje ;) Film jsem viděl v televizi a po té několikrát na VHS, vždy s dabingem, avšak s originálním zněním je Sylvestrova úroveň asi o 10 levelů výš :)

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Hudební zpracování! Herecké výkony, děj, atmosféra! Zde je vše na vrcholu. Netřeba nic psát, 175ti minutový filmový zážitek.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

From nothing to everything. The world is yours ... Brilantní "životopisný" film s nádechem 80. a 90. let podtržený špičkovým hraním Al Pacina. Kvalitou se zde nešetřilo, avšak nejvíce bych vyzdvihl scénář a výpravu. Co scéna, to fotografie na zeď. Atmosféra filmu výborná, dokáže diváka vtáhnout a donutí ho hltat každou minutu. Vše je zde výborně vyvážené, děj hezky plyne a konče s poměrně kvalitním závěrem podtrhujícím celkovou myšlenku. Skutečnou perlou je pak hlavní hrdina Antonio Montana, záporná postava, které nelze než fandit :-) Jednotlivé scény a herecké výkony se stali přímo ikonickými, kultovními a byly použity v mnoha dalších filmech a produktech (South Park, GTA Vice City a mnoho dalších...).

plakát

Interstellar (2014) 

Lehce stravitelný film, podobný Gravitaci. Vyzdvihl bych speciální efekty a zpracovaní. Poměrně zajímavá avšak extrémně populistická myšlenka. Na to, s jakými ambicemi to vše začalo, byl pak celý film jedno velké zklamání. Děj, zápletka a vyvrcholení je skutečně děs. Hrdinný americký otec překonává překážky vesmíru a fyziky, za účelem navrácení se k jeho západně vychované (čti rozmazlené) dceři, která mezitím zachrání svět s tím, že jediná neměnná konstanta vesmíru je láska ( :D ). Průhledný film u kterého je od prvních 20ti minut naprosto jasné, jak to trapně dopadne .. Hrozná bída i přes poměrně zajímavý potenciál.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Plytký béčkový film. Myšlenka žádná, děj žádný, vyvrcholení žádné. Kladu si otázku, co tím chtěl básník vlastně říct? 3* dávám jen za prvních 10 minut filmu, za kytaristu a za výkon Hardyho, který však dostal poměrně málo prostoru...