Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (25)

plakát

Kurýr (2019) 

Ukázkově natočený film, kterému nelze po technické stránce nic vytknout. Na druhou stranu je tu ten nesnesitelný polský patos, který se vždycky přihlásí o slovo, když má být řeč o válečných událostech, zejména těch pro Polsko tragických. Je mi líto, že se nechal Pasikowski chytit do této pasti a natočil brilatní film, který však vyznívá jako laciná politická agitace. Navíc klíčovým způsobem překrucuje historická fakta a tím se dopouští zločinu - pro mě - nejvyššího...

plakát

Lovci hlav (2011) 

Nesbo je jako autor pomerne fadni - produkuje takove ty masove rychlokvasky. Ovsem ma cit pro pribeh a toho kdyz se chytne schopny reziser, muze vzejit skvost! Zejmena, kdyz je to reziser skandinavsky a s obdobnym smyslem pro humor :)

plakát

Most špiónů (2015) 

Jakypak thriller? Historicke drama. A jeste tendencni. Pamatujete na ty komunisticke kriminalky, kde kazdy bandita-kapitalista mel kabat a klobouk? Tak tohle je soudoba americka variace. Natocene je to hezky, ale obsahove je to na kopanec do kouli...

plakát

Jack Taylor: The Guards (2010) (TV film) 

Kniha je temná, je sondou do nitra alkoholikovy duše. To filmu úplně chybí - Jack Taylor je tady vykreslen v podstatě jako spořádaný občan a film tak přichází o jeden důležitý rozměr. Už jsem si zvyknul, že Bruenovy poněkud roztěkané knihy jsou pro potřeby filmu zjednodušovány (ačkoliv mi to často připadá zbytečné). Ale tady bylo to osekání uděláno tak nešetrně, že se postavy chovají nelogicky a nevěříte jím jejich pohnutky. Hvězda navíc za Iaina Glena.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Kdyz zvazim, ze vetsina klicovych vtipu je aspon do jiste miry ukazana uz v traileru, je obdivuhodne, ze je to velmi koukatelne a pomerne zabavne celou dobu - kratka stopaz tomy prospela. Ma to napad a pestre postavy, ale pokud si to chcete uzit, tak trailer vynechte.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) odpad!

Naprosto otresne! Pateticka sracka, kde luk vede nad zbranemi hromadneho niceni... Pateticka sracka, ktere uz nestacilo banalizovat velky vojensky konflikt na osobni romanticky pribeh na urovni druheho stupne zakladni skoly... Pateticka sracka vykreslujici teenagersky popevek jako hymnu se silou sjednotit narody... Tohle vsechno nestacilo - navrch nam proto serviruji zachranu sestriny kocky jako jeden z ustrednich motivu... Vedle tragickych preudohercu tady mame obrovska jmena, ktera se ovsem nemaji moznost vubec projevit ve strnulem scenari. Jediny zpusob jak tenhle brak v kine prezit, bylo soustredit se na to jak tomu naparim nejhorsi mozne hodnoceni!

plakát

Zmizelá (2014) 

Mam rad thrillery, mam rad Finchera, mam rad inteligentni zapletky a postavy se zvracenou psychikou. A vcera v kine mi namichali nejlepsi koktejl vseho zmineneho!

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Výborný thriller s nemálo silnými scénami, podpořený skvělým herectvím, především Jacksona a Spaceyho. Škoda jen, že je to celé tak šablonovité - dobrý černoch je dobrý černoch, bílej spravňák je bílej spravňák a rasistickej dement je rasistickej dement. Ta redneckovská šablonovitost, kterou film popisuje, je mu do značné míry vlastní. Škoda - mohlo to skončit jako vážný podnět k zamyšlení. Skončilo to jako doják...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Hvězdička je za začátek, kdy film vypadal, že by mohl být aspoň zábavný.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Miluji atmosféru thrillerů ze 70-tých let a tenhle film se ji sleduje velmi věrně. Co naplat - viděl jsem předtím původní seriál, skutečně z té doby a ve srovnání s ním film bledne. Je to ale záležitost pro fajnšmekry, kteří si umí užít tu preciznost a nenápadně se plížící atmosféru. Pokud to platí o filmu, platí to dvojnásob o původním zpracování.

Ovládací panel
20. nej uživatel Belgie
1 bod

Fanklub

(1)