Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

AC/DC: No Bull (1996) (koncert) 

Dokonalý koncert umocněný zvláštní atmosférou Madridské arény. Výborná show, kapela ve skvělé formě a všechny velké hitovky pohromadě dohromady tvoří další z velkých koncertních zážitků, kterému neubírá nic ani zprostředkovatel v podobě televizní obrazovky.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Je to střelený, je to vtipný, je to Jim Carrey. A celý ten úsek filmu odehrávající se v psychiatrické léčebně, zejména Carreyho předvádění zcvoklého hráče amerického fotbalu nemá chybu...

plakát

Adult World (2013) 

Skoro všechny ty postavičky jsou papírově strašně fajn, co na tom, když nejotravnější je ta hlavní, která je v podstatě v každé scéně. A že to chce hodně úsilí, aby mi něco otrávilo Emmu Roberts. Jinak fajn oddechovka, která se ale chvílemi bere až moc vážně, dost často šustí papírem a je až moc "vychtěná" a natahovaná na to, aby byla třeba dalším Přízračným světem. Obsazení je ale v rámci možností daných scénářem příjemné a některé situace sympaticky bizarní.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Karyn Kusama radši za plotnu, režírovat neumí. Akční scény jsou v jejím podání střihový chaos bez ladu a skladu, který vážně neobstojí. Charlize je sice neuvěřitelně sexy, ale při všem tom pobíhání uprostřed neskutečně hloupého příběhu a nudných (nejen) akčních scén se ty tři její výrazy rychle okoukají. Tohle se prostě nepovedlo, v rukou někoho povolanějšího z toho alespoň mohlo být slušné akční béčko, takhle se koná jen vyumělkovaná futuristická nuda.

plakát

Aerosmith: You Gotta Move (2004) (koncert) 

Peckovej koncert na kterém jsem pár let zpátky denně ulétával. Joe Perry na kytaru válí jako za mlada a druhá polovina toxických dvojčat rozhodně nezůstává pozadu. Jediné, co mi trošku vadilo je fakt, že se jedná o sestřih z několika koncertů, takže se členové kapely během jedné skladby klidně i několikrát "převléknou" a následně i "teleportují". Jinak ale poctivá rocková show jak se na takovou legendu sluší a patří.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Jemně a nenásilně plynoucí film, který si pohrává s jižanskými i westernovými archetypy. Lowery zpočátku vypráví hlavně v náznacích a velmi pozvolna, někde za půlkou pak film podobným tempem pomalu ale jistě začne mířit ke svému nevyhnutelnému vyústění. Žádné rozmáchlé herectví ani vyprávění neočekávejte, ale možná i v tom je přednost jinak zdánlivě nenápadného, ale vnitřně soudržného a silného filmu.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Velká škoda že to nemohl natočit Kubrick, ale Spielberg rozhodně nevyhořel.. ale čekal sem víc...

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Všeho moc škodí. Moc šílených vizí Tima Burtona dvojitě. Zatímco v geniálním Sweeney Toddovi šel až na dřeň, tady šel přes ní. Z Alenky tak udělal animované omalovánky, kde jen vrší scénu za scénou, Alenku vláčí digitálními krajinkami za pomoci digitálních, trochu digitálních, polodigitálních i celodigitálních postav a zapomíná, co z jeho filmů dělalo jeho filmy. Ztratila se svěžest morbidnosti, závany hravosti i osobitého vtipu a zůstaly jen barevné vyčpělé vize bez špetky atmosféry. Přitom úvod z normálního světa byl tak fajn a přes konzervativní prostředí zábavně nekonvenční. Kdyby se Burton držel nohama (a hlavně hlavou) více při zemi a zběsile nerozhazoval trojnásobně přepálený rozpočet… jenže kdyby jsou kdyby. A na ně se nehraje. Nejvíce ale zamrzí využití Burtonovy osobitosti ve prospěch tak komerčního filmu a hlavně její utopení ve zběsilých CGI hrátkách. Velká ryba se celá natáčela v reálných kulisách a byla mnohem kouzelnější, snovější, pohádkovější a hlavně osobitější než tahle adaptace jedné z největších klasik pohádkové literatury. Ve výsledku tedy zatím asi nejhorší Burtonovka, co jsem viděl a rozhodně nejhorší spolupráce dua Burton-Depp. Jeho nesmyslně blábolajícího Kloubočníka jsem měl dost po pár scénách. V závěru si troufnu tvrdit, že na place bylo kromě zeleného pozadí „zeleně“ mnohem víc. Mnohem. Anne Hathaway by mohla vyprávět. A nesvědčí ti to ani tobě Time. Ani trochu. Disneyovka bez duše a špetky pohádkové atmosféry a se spoustou samoúčelnosti. A hlavně strašná nuda. 40 % P.S.: Mia Wasikowska je zajímavým mixem Cate Blanchett a Gwyneth Paltrow. Snad se jen tak neztratí, byla by to škoda.

plakát

Alicia (1994) 

Naprosto úchylný kraťas, jehož účel nebo sdělení mě asi buď úplně minulo, nebo šlo jen o cvičení v šokování lidí. Tak jako tak jsem v životě nikoho neodsoudil na základě filmů které se mu líbí, ale asi bych měl problém s člověkem, kterému se líbilo tohle. Surreálná stránka ve spolupráci s tou odpornou a úchyláckou totiž s přehledem pozabíjí veškerý náznak atmosféry, který Alicia měla.