Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Dauðalogn (2012) (hudební videoklip) 

Krásné, magické, záhadné. Sigur Rós.

plakát

Sigur Rós: Leaning Towards Solace (2012) (hudební videoklip) 

Interpretačně pestré a kamerově podmanivé jako to nejlepší od Terrence Malicka z posledních let. Snad první z kraťasů Sigur Ros Valtari film experiment, který geniální hudbu nejen doprovází, ale také plnohodnotně doplňuje. Ještě o stupeň lepší než už tak výborný Fjögur píanó.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Kýčovitá (v tomto případě v tom nejlepším slova smyslu) vlaková jízda, která je neuvěřitelně dynamicky natočená a sestříhaná. Trojice ostřílených harcovníků na důležitých postech (Scott, Gregson-Williams, Washington) hravě zvládá emoce i akci a film graduje do natřískaného finále, které napětím bere dech. Film o brzdění, který od začátku do konce jen šlape na plyn. Tony Scott byl nezastavitelný. 90 %

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Film, který nad vodou drží herecké výkony, neuvěřitelně jistá režie a nálepka skutečného příběhu. Totální útok na divákovi city, který ale umí být i civilní a co se týče všech vodních scén i bezchybně natočený a strhující. Bayona míří hodně vysoko a nezbývá než mu to přát a doufat, že si svoji režijní úroveň minimálně zachová.

plakát

Warrior (2011) 

Archetypální, předvídatelné, plné přepáleného patosu a hlavně jasný důkaz toho, co všechno sportovní film unese. Gavin O´Connor si diváka zkušeně vede po celou dobu filmu až ke konci, který sice tušíte přibližně od páté minuty, ale stejně vás položí na záda a zkroutí srdeční sval. Tom Hardy je zvíře.

plakát

Hon (2012) 

Fyzicky silně nepříjemný film s až Kafkovskou atmosférou, u kterého je téměř jisté, že už se na něj víc nepodívám.

plakát

Lůno (2010) 

Chytrý a citlivý film, který diváka zkušeně navádí k přemýšlení nad věcmi, nad kterými možná za čas začneme vážně přemýšlet i mimo plátna kin. Méně je někdy více a všechny ty myšlenky a emoce ukryté pod povrchem a zdánlivě chladnými vizuály v závěru dopadnou se zdrcující tíhou i přes fakt, že postavy netrpí touhou (a velkým neduhem většiny filmů) verbalizovat svoje pocity.

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

Krásný film, který se možná občas podobně jako Alvinova sekačka zadře, ale díky laskavosti a síle srdce se zase rozjede dál. Klasicky výborná hudba Angela Badalamentiho v neklasickém režijním pojetí Davida Lynche.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Duncan Jones podruhé a lépe. Tentokrát se scénářem který o dost lépe využívá potenciál námětu. I když zde platí, že námět je silnější než výsledný scénář, v tomto případě to ale neznamená že výsledný produkt je špatný, jen že výchozí fabule je silnější než aby ji plně využil hollywoodský "oddechový" sci-fi thriller se spotřebitelsky přívětivou délkou hodiny a půl. Na tomto poli ale jinak Zdrojový kód v posledních letech v podstatě nemá konkurenci, rozhodně je komplexnější, plynulejší a srozumitelnější (v tom nejlepším slova smyslu) než Nolanův adorovaný Počátek. A přitom není ani zdaleka tak chladný. 90 %

plakát

Rande na jednu noc (2008) 

Kdyby Richard Curtis někdy napsal teenage komedii, byla by to tahle.