Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (5 589)

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Třetí Equalizer se více než povedl. Skvěle vybrané prostředí, výborný Washington, kterému chemie s Dakotou stále funguje a k tomu výborná atmosféra mafiánských filmů. Jestli tohle byl opravdu poslední Equalizer, tak se rozloučil s plnou parádou, ale nedivil bych se, kdyby vznikl ještě další díl i když je tu riziko, že by to už taková paráda nebyla.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Měl jsem tu čest vidět Oppenheimera v IMAX na 70 mm a musím říct, že nadšený je slabé slovo. Za mě je toto nejlepší film roku 2023 a přiznám se, že jsem to vůbec nečekal. Bál jsem se délky filmu, ale tři hodiny utekly neskutečně rychle. Nolan má prostě dar a naštěstí ho umí prodat. Nikdy bych nevěřil, že drama o jaderném fyzikovi bude mít takový spád. Prostě super. Pokud jde o herce, tak ani tady nelze než tleskat. Vlastně jsem měl na konci filmu opravdu velké cukání tleskat a když už netleskaly moje ruce, tak tleskalo srdce. Ať do mě bací hrom, jestli si Murphy, Blunt a Downey jr. nesáhnou minimálně na nominace na Oscara. A pokud ne, tak je něco shnilého v království dánském. Nemá smysl psát o dalších hercích, protože výborní byli opravdu všichni do jednoho. Nolan prostě umí z herců dostat maximum. Dobře, sexuální scéna před komisí mě trochu rozhodila a být tam zas tak moc nemusela, ale to přežiju. Teď už mi zbývá jen vymyslet, kdy na to půjdu znovu a samozřejmě opět do IMAX na 70ku, protože nic lepšího prostě není.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Třetí Strážci jsou jednoznačně nejlepším dílem a po dlouhé době super Marvelovkou, která prostě nemá chybu. Je to dojemné,vtipné, akční, dvě a půl hodiny utečou jako voda. Ten film nemá hluchá místa. Gunn se tak s Marvelem rozloučil ve velkém stylu a je opravdu na co se dívat. Zvlášť když to vidíte v IMAX 3D.

plakát

The Mandalorian - Season 3 (2023) (série) 

Třetí série Mandaloriana je asi to nejlepší, co se Disneymu ve Star Wars univerzu povedlo. Neskutečné tempo, které si série drží po celou dobu, k tomu výborná akce a je ji opravdu požehnaně. Prostě paráda.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Čtvrtý Wick je jiný než ty předchozí. Už to není jen akční podívaná ale doslova sága, která člověka pohltí. K tomu perfektní akce, hudba i kamera. Že je to přehnané? No a? Je to čistokrevná zábava a o to jde. Dvě a půl hodiny v Cinema City utekly jako voda.

plakát

Bullet Train (2022) 

Tak tohle byla naprostá paráda. Jako by Quentin Tarantino natočil akční nářez. Perfektní dialogy, hlášky kam se podíváš, propracované postavy a super akce. Pitt naprosto perfektní, stejně tak Johnson a vlastně se nedá nikomu nic vytknout. Film který baví od začátku do konce. Za mě akční film roku.

plakát

Na seznamu smrti (2022) (seriál) 

Co říct, já byl naprosto nadšený. Skvělá atmosféra, akce, hudba, herci, prostě není co vytknout. No dobře, zkrátit to o díl nebo dva by nevadilo, ale i takhle jsem byl k tomu přišpendlenej a užíval si to.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tolik let jsme na pokračování Top Gunu čekali, poslední dva roky to bylo hodně intenzivní čekání, ale vyplatilo se. Nový Top Gun je doslova dokonale natočený. Letecké souboje a vůbec létání je fakt pecka. Příběh je vypracovanější než v prvním filmu, nejde jen o výcvik. Původní nafrněný a namachrovaný Maverick se změnil a je z něj pokorný, milý starší pilot, který je stále špičkou ve svém oboru a létání miluje. K tomu spousta odkazů na původní film (hudba, font titulků, vzpomínka na Dona Simpsona i vzpomínky na předchozí události). Film perfektně drží pohromadě, nemá hluchá místa a uteče jako voda. A že je to chvílemi jak přes kopírák z prvního filmu, no a co? Já se výborně bavil a tom to je.

plakát

Ambulance (2022) 

Dost dobře nechápu, co vlastně diváci chtějí. Ambulance je čistokrevná non-stop akce, které prostě není téměř co vyčíst. No dobře, z operace v sanitce se mi udělalo blbě a homosexuální vztah agenta FBI považuji za zbytečný, nicméně chápu, že prostě dnešním bláznivým požadavkům Hollywoodu, se žádný tvůrce nevyhne. Co je největší peckou filmu, krom super akce, je kamera a to opravdu smekám. Vsadím se, že ve 3D by bylo potřeba rozdat i pár pytlíků na zvracení, ale je to prostě paráda. I herci jsou v pohodě. Gyllenhaal s Mateenem jsou trefně obsazení a druhý z nich je mi mnohem sympatičtější než třeba v Aquamanovi. Eiza González je správně drsná a hodí se to k ní. Nesmím zapomenout na hudbu, která je taky velice příjemná. Co dodat? Bay se vrátil k tomu, co mu jde nejlíp, akce. Odkazuje na své starší filmy, celkem šetří humorem, aby z toho nebyla taškařice a přináší divákům akční výplach, jaký tady už dlouho nebyl. Jak Bay už léta říká, nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi a to se mu opravdu velice daří.

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

První série Temného případu je naprostá pecka. Především je to herecký koncert McConaugheye a jeho proměna v čase je opravdu děsivá. Harrelson není o moc horší a hraje přesně takového policistu, jakým vypadá že je. K tomu opravdu výborná Fukunagova režie a závěr, který je jak z Mlčení jehňátek. Prostě paráda.