Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (19)

Margin for Murder

Margin for Murder (1981) (TV film)

New Yorkský soukromý detektiv Mike Hammer (Kevin Dobson) pátrá po vrazích svého přítele. Ač je od vyšetřování zrazován, nevzdává se a jeho neortodoxní metody ho zavedou až k obchodu s diamanty a vysoké politice.

Semper Fi

Semper Fi (2019)

Policista Callahan (Jai Courtney), jeho mladší bratr a další tři kamarádi jsou příslušníci U.S.M.C. Když zrovna neslouží v zámoří, má každý z nich svou práci. Nyní je čeká turnus v Iráku, ale Callahanův bratr při potyčce z nedbalosti usmrtí jiného muže a je zadržen svým bratrem. Místo do Iráku tak putuje do vězení. Když se Callahan vrátí z Iráku, zjišťuje, že bratr ve vězení zažívá peklo a rozhodne se ho za každou cenu dostat z vězení ven.

The Deserter

The Deserter (1971)

Když kapitánu Calebovi zabijí Apači manželku, rozhodne se opustit armádu a to vskutku neobvyklým způsobem. Postřelí svého nadřízeného a v klidu si odkráčí. V následujících dvou letech likviduje Apače a to velice efektivně. V tu chvíli přichází generál americké armády s nabídkou, která se neodmítá. Se skupinou vojáků má překročit hranice do Mexika a zničit pevnost Apačů a pokud se vrátí, nebude již považován za dezertéra a všechna obvinění proti němu budou stažena.

Mariňák 3: V obležení

Mariňák 3: V obležení (2016) (TV film)

Na velvyslanectví USA v jedné nejmenované zemi na Blízkém východě se chystá zaútočit teroristická skupina. Když na tuto skutečnost upozorní velvyslance jeden z nováčků, není brán příliš vážně. Po následném útoku na velvyslanectví pak musí jednotka mariňáků s minimálními bojovými zkušenostmi ochránit nejen velvyslance a personál ambasády, ale i sami sebe.

Mission: Monte Carlo

Mission: Monte Carlo (1974)

Dvěma playboyům, provozujícím rekreační sporty v Monte Carlu, zkříží cestu mrtvola neznámé dívky, kterou najdou v moři. Jelikož její smrt nebyla zřejmě náhoda a k tomu měla přitažlivou spolubydlící, rozhodnou se playboyové pátrat na vlastní pěst a odhalit velké spiknutí.

Lavina expres

Lavina expres (1979)

Špionážní thriller, ve kterém proti sobě stojí sovětští a američtí agenti. Sovětský generál v podání Roberta Shawa, se rozhodne přeběhnut na stranu Američanů a poskytnout jim informace o programu Winter Harvest, což by měl být program biologických zbraní. Ochránit generála musí plukovník v podání Lee Marvina, kterému pomáhá další agentka, se kterou má nevyřešenou minulost. Po stopách uprchlého generála se vydává sovětský agent v podání Maximiliana Schella, který má za úkol generála dopadnout za jakoukoli cenu.

Way of the Wicked

Way of the Wicked (2014)

Farář Henry v podání Christiana Slatera přijede vyslechnout malého chlapce kvůli okolnostem, za nichž zemřel jiný chlapec při tom, když vyslýchaného napadl. Vyslýchaný chlapec k tomu nemá co říct. Po pěti letech se s tímto chlapcem setkáváme znovu, tentokrát již na střední škole, a po krátké chvíli je napaden jiným studentem, který jen následně odvezen s těžkým krvácením do nemocnice, aniž by se ho někdo nějakým způsobem dotkl. V tu chvíli se na scéně opět objevuje farář Henry a začíná pátrat.

The Outsider

The Outsider (2014)

Britský kontraktor v Afghánistánu je informován o skutečnosti, že jeho dcera byla nalezena mrtvá v Los Angeles. Přes nesouhlas zaměstnavatele se vydává do Ameriky, aby identifikoval tělo své dcery. Po příjezdu však zjistí, že dívka na patologii není jeho dcera. Rozhodne se na vlastní pěst zjistit, co se stalo, a najít svou dceru.

Nájezd na Rommela

Nájezd na Rommela (1971)

Skupina zajatých britských vojáků v severní Africe se pod vedením kapitána Fostera (Richard Burton) zmocní konvoje, který je měl dovézt do Tobruku. Kapitán Foster a jeho tým mají jasný cíl, v přestrojení za Němce hodlají zničit dělostřelecké baterie v Tobruku, aby tak umožnili britskému loďstvu invazi do Afriky.

All Things to All Men

All Things to All Men (2013)

Policie zadrží překupníka drog, který je náhodou synem vlivného gangstera (Gabriel Byrne). Výměnou za propuštění jeho syna, přesvědčí policejní detektiv (Rufus Sewell) gangstera, aby zaměstnal na volné noze pracujícího zloděje (Toby Stephens), který by byl následně zadržen po loupeži, ze které by měl detektiv svou provizi a gangster se zbaví nechtěné konkurence. Postupně vycházejí na povrch i další důvody spolupráce Sewella a Byrneho, jako jsou staré nevyřízené účty nebo dluhy u mocných a nebezpečných lidí.

Rocky V

Rocky V (1990)

Rocky právě vybojoval nejtvrdší zápas své boxerské kariéry a porazil sovětskou mašinu Ivana Draga. Tvrdý zápas zanechal na Rockym takové následky, že již není schopen se postavit do ringu. Místo odpočinku a užívání si vyboxovaných peněz přichází Rocky na mizinu, a to díky podvodnému finančnímu poradci. S celou rodinou se tak stěhuje do původního bytu, kde kdysi žila Adrienne a Paulie a otvírá tělocvičnu, kde jej trénoval Mickey. Tam se setkává s mladým boxerem Tommy Gunem, ve kterém se zhlédne a začne jej osobně trénovat. Tommy však touží po titulu a cítí, že s Rockym jej nikdy nedosáhne a bude vždy jen Rockyho loutkou. Odchází tedy k mamonářskému manažerovi, který mu umožní boxovat o titul mistra světa, což Rocky špatně snáší a téměř přichází o svou rodinu, především o svého syna.

Lepší zítřek 2

Lepší zítřek 2 (1987)

Král akčních filmů John Woo natočil pokračování svého úspěšného krvavého baletu, ve kterém veškeré akční scény povznesl o úroveň výš. Vrací se Yun-Fat Chow, Lung Ti i Leslie Cheung, které tentokrát v boji proti zrádným padělatelům peněz doplní další napravený gangster.

Lepší zítřek

Lepší zítřek (1986)

Mark (Yun-Fat Chow) a Sung Tse-Ho (Lung Ti) jsou gangsteři, které respektuje celý Hong Kong. Sung Tse-Ho je však při akci na Taiwanu zrazen a skončí ve vězení, Mark je pak následně v Hong Kongu zraněn a končí na ulici jako bezdomovec. Sung Tse-Ho se po návratu z vězení snaží začít žít poctivým způsobem, což mu nevěří jeho bratr Sung Tse-Kit (Leslie Cheung), který je policistou a podezřívá jej ze spolčení s organizovaným zločinem. Sung Tse-Ho a Mark se společně pokusí postavit mafii a získat tak zpět svou čest, což končí krvavou přestřelkou, do které se zapojí i Tse-Kit.

Příliš vzdálený most

Příliš vzdálený most (1977)

Richard Attenborough natočil válečné drama o jedné z nejnepovedenějších válečných akcí spojenců během Druhé světové války. Operace pod názvem Market Garden měla být společnou akcí amerických, britských a polských jednotek, kdy tyto měly bleskovým postupem dobýt Holandsko a umožnit tak postup spojeneckých vojsk do Německa. Vinou zpravodajské služby, která některá fakta přehlédla a jiná prostě ignorovala, došlo k naprostému fiasku, které skončilo ve větší míře masakrem spojeneckých jednotek.

Kam orli nelétají

Kam orli nelétají (1968)

Na vojenské základně v Německu je držen významný americký generál, jehož osovobození je naprosto nezbytné. Pod vedením Maje Smitha (Richard Burton) je na záchrannou misi vyslána jednotka britských agentů, doplněná o kapitána americké armády Schaffera (Clint Eastwood). Výsadek a následné vniknutí na základnu provázejí nešťastné nehody, při nichž umírají někteří britští agenti a následné zajetí ostatních. Smith s Schafferem tak musí bojovat jak s německými jednotkami, tak se zrádci ve vlastních řadách, kdy velice často padá otázka, kdo je kdo.

Bullittův případ

Bullittův případ (1968)

Frank Bullitt (Steve McQueen) je zkušeným a známým  policistou SFPD. Z vyšších míst dostává nový úkol a to ochránit korunního svědka, který má svědčit před velkou porotou proti Mafii. Zdá se, že půjde o běžný úkol, dokud na scénu nevstoupí dva tajemní zabijáci, kteří urputně usilují o smrt korunního svědka. Poručík Bullitt pak musí bojovat nejen s nimi, ale i se státním zástupcem Chalmersem (Robert Vaughn) a některými nadřízenými. Snímku dominuje výborný výkon Stevea McQueena, dokonalá hudba Lalo Schifrina a dnes již legendární automobilová honička ulicemi San Franciska.

Zlořečení

Zlořečení (1981)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří.

Seznam nežádoucích

Seznam nežádoucích (2011)

Allenovi se bortí svět, v práci ho nepovýšili, dluží všude kam se podívá a jeho manželka spí s jeho kamarádem. Nastalou situaci řeší tím, že jde do baru, kde se seznámí s jistým Jonasem, který mu prozradí, že je nájemný vrah. Po několika sklenicích whisky napíše v žertu Allen seznam pěti lidí, které by nejraději nechal zabít. Druhý den se začnou objevovat mrtvoly.

Fei hu xiong shi

Fei hu xiong shi (2002)

Policistovi Rayovi (Ho-Yin Wong) zastřelí při přepadení banky parťáka. Znechucen tím, že běžní policisté nemají prostředky k tomu, aby se dokázali bránit dobře vyzbrojeným zločincům, vstoupí do speciální jednotky. Skupinu nováčků si bere na starost ostřílený profík Stone (Michael Wong) a jejich kurz se stává čím dál tím těžší. Ray nakonec absolvuje a spolu se Stonem a dalšími členy jednotky začínají bojovat proti zločinu v Hong Kongu.

Reklama