Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Vlna (2015) 

Nejsem si tak úplně jistá, jestli tu poslední hvězdičku nepřidala skutečnost, že právě teď nějaké 2 hodiny od Geirangeru bydlím. Celý film jsem ale obdivovala naprosto skvělou kameru- letecké záběry byly opravdu hodně povedené. A jak už tu někdo velmi přesně řekl- Norové jsou vážně oškliví (geoložka Margot mi až moc připomínala jednoho z norských trolů) a to je na celém filmu právě to skvělé, že hlavní postavy nejsou žádné svalnaté hollywoodské hvězdy. Samozřejmě tam musela být dojemná záchrana rodiny. Naštěstí se to (na rozdíl od hollywoodkých filmů) obešlo bez zdlouhavých řečí, filozofování a citlivých dialogů. Byla tam prostě spousta akce a působilo to díky tomu mnohem reálněji, než když herci mají v polovině apokalypsy čas na srdceryvné povídačky. Celý film jsem zůstala napjatá, a jakmile se začalo na ciferníku odečítat 10 minut, ani jsem nedýchala. Prostě vážně dobrá podívaná od začátku až do konce.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

On Cumberbatch opravdu nikdy nezklame...Film byl poutavý a protkaný milým britským humorem, takže měl divák pocit takové větší autentičnosti. Za mě 5/5.

plakát

Frozen (2010) 

Celkově byl film i docela dobrý. Spíš mi tam neustále vadily takové drobnosti, jakože tam přes noc skoro zmrznou, ale přitom mají nedopnutou bundu, nebo holka ztratí rukavici a usne s holou rukou na zábradlí...Hlavně si asi skoro každý u tohoto filmu řekne, že by to vymyslel jinak a líp. Ale ono těžko říct...sice vždycky když jedeme na hory, tak na lanovce vymýšlíme jak bychom se dostali dolů kdybychom tam zůstali trčet, ale přece jenom člověk tak úplně nepočítá s vlky, zlomenýma nohama a podobně.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Už tak nějak od začátku jsem tušila, že se na tenhle film koukat asi nebude úplně dobrý nápad. Prvních deset minut jsem si akorát pořád říkala "a sakra" a dost trpěla u tý divný grafiky. Co mi ale vadilo ze všeho nejvíc byla Růženka, které jedna z kmotřiček (tuším, že to byla Ms.Umbridge v mini verzi) nadělila do vínku vlastnost, aby byla neustále šťastná a pořád se smála. Ach bože, věřím, že to nemyslela tak úplně doslova. Chudák herečka se fakt v každé scéně usmívala jako idiot a přidávalo jí to dost na image takové té hloupé princezny. Na druhou stranu velké plus byla zápletka s polibkem z pravé lásky. Konečně tu je pohádka (tedy hned po Frozen, samo sebou), která nevyznává jedinou a dokonalou lásku princ+princezna, kteří se zrovna potkali/nepotkali se v nejlepším případě vůbec, protože Růženka při jejich prvním setkání už dávno spí. V tomhle mi bylo Maleficient docela sympatický. A pak taky kvůli těm velikým křídlům a že otec princezen vlastně může být docela dobrá svině.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Hunger Games bez Hunger games prostě už nejsou Hunger Games. Hlavně jsem měla pocit, že jsem si snad každých deset minut říkala "tohle jsem si představovala úplně jinak", ale to je asi jenom moje chyba, že jsem se až moc držela knižní předlohy. Nicméně 2 hodiny nabitý scénama, ve kterých se fakt vůbec nic neděje, to byla trochu rána po těch dvou předešlých dílech. Jennifer Lawrence je podle mě výborná herečka, ale tady nedostala absolutně žádný prostor a když v každé scéně jenom chraplavě odříkává scénář a háže zničené výrazy, tak tomu člověk za chvilku přestane věřit. Asi v polovině filmu mi došlo, že mi je vlastně úplně jedno co se na plátně děje a nevyvolávalo to ve mě vůbec žádný pocity (to ale neznamená, že bych chtěla aby mě tenhle film citově ždímal). Ale + jde určitě za kameru, protože některý scény byly fakt výborně natočený a taky za tu píseň Hanging tree, kterou mám v hlavě už třetí den.

plakát

Interstellar (2014) 

Vesmíru a lidský fantazii se fakt meze nekladou. Dokonce mi ani nevadilo, že tenhle film zabere skoro tolik jako Hobit, ale na rozdíl od něho jsem teda byla celou dobu vykulená a naprosto nadšená ze všech těch věcí co ve vesmíru máme. Nevím jestli je to těma opravdu hodně povedenýma efektama, nebo výborným scénářem, kamerou, nebo vlastně úplně vším dohromady, ale tenhle film si ode mě zaslouží jasných 5* i s Anne Hathaway (kterou mám asi navždycky zaškatulkovanou jako hlavní hrdinku z Deníku princezny) a její povídavou o lásce.

plakát

Sex Tape (2014) 

Taková ta klasická americká komedie na odlehčení. I když už se teda začíná trochu opakovat ta postava hysterické manželky/přítelkyně. V tomhle snímku mi bylo upřímně líto Jaye co si to vzal za uječenou ženskou. Na druhou stranu člověk u toho vážně vůbec nemusí přemýšlet. V určitém pořadí přichází předvídatelné scény, nechybí ani vyhrocená zápletka, kdy manželka šňupe kokain, zatímco manžel má "raging diarrhea" a přitom ho pronásleduje nějaký zuřivý domácí mazlíček. Z celého filmu se mi asi nejvíce líbila scéna, když se Jay ptal Siri na svém iPhonu jak se provádí CPR na psovi. V podstatě k tomuhle filmu nemám nijak negativní postoj. Dá se říct, že byl přesně takový jaký jsem očekávala a svůj účel splnil.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Špatný, špatný. Robert Downey Jr. by udělal líp, kdyby zůstal v kostýmu Iron Mana (na druhou stranu koho jiného do této role vybrat než právě jeho). Víc mi ale vadí, že by se tenhle film ani neměl jmenovat Sherlock Holmes. Chápu, že se tvůrci snažili vytvořit nějakou novou, idealizovanou verzi Sherlocka, kterého milovaly ženy a obecně vzato vlastně všichni, ale přišlo mi to strašně laciný a poameričtěný Sherlock Holmes prostě není dobrý.

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Jedna z těch creepy pohádek, kdy knižní i filmové zpracování jsou sice úplně rozdílné, ale obě velmi povedené. Jako první jsem viděla film, takže když jsem potom četla Gaimanovu Coraline, neustále mě zarážely ty odlišnosti, potom jsem to už brala jako dvě úplně jiné věci. Je to taková ta zvláštně divná pohádka ála Burton, která člověka baví od začátku až do konce.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Tak to máme jednu výbornou Natalii Portman, jednu diktaturu v Anglii a jednoho chlápka do jehož masky se zbláznil celej svět. Z mnoha důvodů se pro mě tenhle film pohybuje na prvních příčkách, určitě taky proto, jak dokonale dokáže člověka provést moderním světem, do kterého byl zasazen absolutistický režim. Zároveň také nesmí chybět odpůrce režimu, co je tak trochu cvok (a Hugo Weaving ho sehrál opravdu výborně). Za mě 5/5 mimo jiné za skvělé herecké obsazení a příběh.