Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (92)

plakát

Vyšší princip (1960) 

Jiří Krejčík je právem legenda českého filmu. Narazil jsem tu na jednu podivnou recenzi.... Cain(cz) odpad! - tento pán je směšný paňáca nebo nemá všech pět pistolníků pohromadě...

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Líbívý vizuál, pozlátko pro Američany a lidi co si nelibují v japonské historii. Předloha je sice fikce, za to skvěle napsaný román. Tvůrci z toho udělali nelogickou spatlaninu, kde je každý díl blbější než ten předchozí. Postavy se chovají jako parta vypatlaných turistů. Vztah mezi Mariko a Anjinem prakticky neexistuje. Myšlenky, strategie, úvahy z knihy, zůstaly v knize. Zhruba od poloviny si to žije vlastním životem. Umírají důležité postavy(v knize žijí až dokonce), Anjin vrací meče, prvnímu námořníkovi z Erasma ze samé radosti rozbije hubu atd.. Kdo knihu nezná a je zvyklý na jiné americké seriály, ten je jistě uchvácen tím co nezná. Že to je pitomé ho ani nenapadne. Až se jednou možná začte, bude jak Alenka v říši divů. Naprosto nevyužitý potenciál. Nejlepší je upoutávka, pak to jde od desíti k pěti. Dobrý komentář Mecano.

plakát

Šógun - Sen o snu (2024) (epizoda) 

Zazvonil zvonec, slátanině konec. Komik si zachytal neexistující rybu, primitiv se doučil od minulého dílu japonštinu a zařval si na šéfa.  Zahodil křížek do vody, pak ho asi musel vylovit, když ho měl na smrtelném loži v ruce. Hitparáda nelogičnosti pokračuje. Nemastné, neslané. Jedna hvězda za to, že to skončilo. Vydělá to, ceny budou, protože dnes je žádoucí pouze vizuál. Kanadský les je hezký a oblečky taky.  Závěrečná seppuku je výsměch všem samurajům a logice vůbec. Inu knihu zahodili už v půlce. Išido má na oblečku rodový znak Takedů. Už vidím toho odborného poradce jak říká : tohle bude dobře vypadat, to tam dáme. A opičák Buntaró táhne za jeden provaz, jde mu to i s parohama a veškerý vztek ho přešel. Inu to je takové americké, doteď jsme nic nechápali a teď jsme tým 😄 Nejásám, z tak skvělé knihy takový paskvil, brrr!

plakát

Šógun - Nachové nebe (2024) (epizoda) odpad!

Drží si to linii, každý další díl je blbější než ten předchozí. Knihu už zahodili úplně a koksem se nešetřilo. Jo a ženy už nedělají seppuku proříznutím hrdla, ale bodnutím na komoru přes kimono. Bože to je píčovina. Naprosto nevyužitý potenciál. Líbivá fasáda nezakryje stupidní a nelogické chování postav. Polidštění opice Andžina se nekoná. Připlul jako buran, zůstal buranem. V minulém díle chtěl vrátit meče, že už ho to neba a v tohle mu scénáristka předepsala koule, takže se cítí že svou věčně nasranou milou setne jednou ranou až ta se bodne do srdíčka. To v knize opravdu není. A všichni jsou pak děsně v poho. Blízkost smrti s nimi ani nehne. Mariko si vystačí s jedním výrazem celou sérii. Bože pane, kniha mistrovsky popisuje co si postavy myslí, co skrývají, jak se snaží aby na nich nikdo nic nepoznal, kdy se jim to daří, kdy ne. Tady je Andžin roura, Yabu estrádní komik a Mariko tupá slepice s premenstruačním syndromem a tvářičkou s evropskou rtěnkou(pardon americkou) se kterou nehne ani krása a estika čajového obřadu. No už je v pánu. Andžin místo aby námořníkům soukmenovcům sdělil že loď je opravená a připravená k vyplutí, rozbije prvnímu na kterého narazí držku. Ano jsem plný emocí, ale z toho jak nesmyslně je to udělané. Když se Andžin nabídl za sekundanta, vyprsknul jsem smíchy. S každou minutou jsem zklamanější. Na poslední díl se podívám jestli to nevyhraje Išido nebo tam nepřistanou mimozemšťani, protože lze očekávat cokoliv ..

plakát

Šógun - Než vyhasne tyčinka (2024) (epizoda) odpad!

Díl, kde se místo na pódiu a louce(kvůli bezpečnosti) setkají bratři uprostřed lesa, kde by je mohl zabít doslova kdokoliv. Ovšem oslovují se vybraně : ty ubohý hovnožroute. Vyhozené peníze! Pro ty co to nečetli: Toranagův syn v knize nezemře. Scénáristi dostali první várku koksu a dál už to bude jen horší.

plakát

Šógun - Propast života (2024) (epizoda) odpad!

Díl od dílu je to vždy o kus stupidnější. Logika a myšlenky autora odjely na dovolenou. Knize ani původnímu seriálu to nesahá ani po titulky. Anjin je díl od dílu větší primitiv, který nic nepochopil, Mariko je věčně nasraná slepice s jedním vyrazem, která překládá všechno jak chce, ale nikdy správně,  Toda Hiromacu už v tom nechtěl hrát, tak se vykuchal. Scénáristi začali fetovat. Je to neuvěřitelný paskvil.

plakát

Bratři (2023) 

Po velmi dlouhé době film z doby, kterou si v dnešní rozmazlené společnosti neumíme představit. Chtěl bych vidět všechny ty znalé kritiky a posuzovače kráčet tím studeným potokem, hladové a vyčerpané...  Film mě naprosto vtáhl do děje. Držel jsem si však v duchu odstup od všech zúčastněných a nesnažil se za každou cenu se s nimi ztotožnit. Pořád nevím co si o Mašínech myslet. Podle filmu někoho posuzovat mi přijde jako totální kravina. Ve filmu je dokonale ztvárněna zrůdnost komunismu a stejné nebo dokonce horší praktiky než používali nacisté. Pro mě plný počet. I když jsem nemohl souhlasit s jejich činy, fandil jsem jiim celou dobu, ať se tam prostřílí. Jen nejsem schopen pochopit, že tu nechali matku a sestru po tom všem co jim komunisti provedli. Filmy co dávají otázky mám zkrátka rád.

plakát

Jak jsem rozpoutal druhou světovou válku (1970) 

Další z filmů který si dělá srandu ze standardů různých národností a daří se mu to. Němci si ostatně nic jiného než výsměch nezaslouží ještě tak 1000 let.

plakát

Benedetta (2021) 

Mor, lesbo show, víra, nevíra, obvyklé křesťanské pokrytectví a fanatismus, halucinace, orgasmy, bičování, padající sochy, sponzoring, násilí, dildo z panenky Marie, ježkovi oči to byla až na vizuál ztráta času.....