Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (841)

plakát

Ad Astra (2019) 

Škoda peněz na efekty za takovou nudu. Daddy issues mohli řešit i na naší planetě, nemusí zaplevelovat lidským mindrákem celou soustavu. Uvítala bych víc informací o světě, kde let na měsíc je stejná brnkačka jako letět nízkoropočtovkou do sousedního státu. Jenže film se točí výlučně kolem (už naštěstí méně odulého) obličeje Brada Pitta, který se navíc chová jako idiot a jeho úloha je ke konci naprosto zbytečná. Ještě že nenašli ty mimozemšťany.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Úžasné vyvrcholení seriálu ze šedesátých let, kterému se povedlo nesklouznout k sebeparodii, trapnosti nebo dětinskosti. Hlavní zápletka trošku pokulhává (Fester musel být starší než malé dítě, když se ztratil), ale černohumorné hlášky všechno vynahrazují.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Dvojka má trošku lepší (rozuměj logičtější) příběhovou linii (i když se zase Addamsovi chovají jako důvěřivá děcka), je tam více střetů extrémní normálnosti (letní tábor) a černého humoru, ale zase postrádá kanonádu hlášek z prvního filmu. Děti na letním táboře válí, zatímco strýček Fester je spíš trapný.

plakát

A dost! (2013) 

Asi jsem už fakt stará, když se mi líbí filmy o zralých párech, kteří zkoušejí štěstí podruhé. Už nejsou ve hře jenom city a rozvedení se nechtějí spálit podruhé. Nebyl problém se vcítit do protagonistky Evy, která do mrtě využila možnost mít informace z první ruky. Přirovnala bych to k filmu, na který se těšíte, protože je to žánrovka. Jenže známí už ho pohanili a pokud se vám líbí, už vás sžírají pochybnosti o vlastním vkusu. Jenže když se to vezme cynicky, 99% partnerů bylo už někým odmítnuto.

plakát

Ahí va el diablo (2012) 

Divím se, že se ještě někdo odváží opustit standardní hororový schémat a vytvořit něco bez vymítání ďáblů, lekaček nebo potoků krve. Je ale pravda, že lákadla pro jednodušší publikum jsou - v podobě nesčetných bradavek a intenzivních sexuálních scén. Pomalé tempo není na škodu, ale občas odvádí pozornost k myšlenkám typu, proč i v Mexiku teenageři potřebují chůvu na hlídání apod.

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Bohužel pro mne spíše zklamání. Všechny původní sezóny jsem neviděla, ale snad pokračování nemělo být jenom pro skalní fanoušky, kterým už není -náct a jsou zhýčkanější. Některé díly byly vtipné (viz ten ještěrkodlak), ale začátek a závěr se věnují hlavní zápletce, do které zamotali snad všechny konspirační teorie, co existují. Poslední díl má být spíše upoutávka na další sezónu než seriózně vedený závěr.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Seriál je o špionské rodince, kde není nic tím, čím se zdá být. Částečně akční, ale hlavně napínavý. Označení SCIFI vyplývá z hlavní zápletky - pátrání po geniálním vynálezci z 16. století, který je hodně podobný našemu Cimrmanovi, alespoň v širokém záběru jeho tvorby. :-)

plakát

Allegiance (2015) (seriál) 

Celá série 80%: Ze začátku jsem byla skeptická, protože nesympatické hrdiny trumfovala zápletka přitažená za vlasy (CIA si neprověří rodinu svého analytika, ruská rozvědka plánuje teroristický útok apod.). Ale zpracování předčilo očekávání. I když vysílání zrušili v půlce, jsem ráda, že dotočili sezónu a příběh ukončili. Milovníkům špionáže doporučuji přečkat podivný start a vydržet až do konce. Má to jenom 13 dílů.

plakát

Americká odysea (2015) (seriál) 

První série: Postavy jsou trošku předvídavé, protože ač klaďáci tápou, divák vždy ví, že všichni ostatní jsou nepřátelé. Líbilo se mi však, že američané bijou do svých řad. Nejde jim o záchranu světa, ale o ovládnutí skrz všemocné korporace. Zatímco americká linka je tak trošku ufňukaná, africká linka udržuje drama díky barvitým figurám. Také je znát zkušené herecké obsazení.

plakát

Americký sniper (2014) 

Mix vojenského rekrutačního videa o chlapíkovi, kterému už chybí jen nasadit svatozář, a fňukání manželky, že ten její je pořád pryč. Filmový Chris Kyle by si zasloužil svatozář už jenom proto, že to s tou otravnou semetrikou vydržel. Zbytek je oslava hrdinných Američanů, kteří nasazují životy v cizích státech, aby nemuseli bojovat třeba v New Yorku. Věřím, že takový voják se pak z mise sesype, protože musí chránit svůj život, život kamarádů a ještě neudělat politickou chybu (zastřelit nouplízáka, co místo AK-47 drží korán). Eastwood se vyvaroval patosu a přináší nám uvěřitelný příběh plný hrdinství a obětování a nepochybuji, že v rekrutačních střediscích se šikují fronty nadšených Texasanů, aby vystřídali Legendu. Zlobivých států je po světě stále dost.