Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (570)

plakát

Lepší svět (2010) 

Je adekvátní odplatou za několik facek zlikvidování auta? Zaslouží si ošetřit zraněnou nohu muž, který dennodenně znásilňuje a zabíjí těhotné ženy? Jak se postavit faktu, že zlo často vyhrává a my s tím nic neuděláme? Lepší svět obsahuje ještě více myšlenek a probírá nejedno téma, které je nadčasové a vždycky hýbalo společností. K tomu si přidejte nádherné prostředí Dánska, až neuvěřitelně kvalitní DĚTSKÉ herecké výkony a přeslazený happy end, který vám ale stejně bude chutnat. Jediná škoda, že Susanne Bier nenatočila tři různé filmy, do nichž by rozdělila všechna témata, kterými se zde zabývá a díky kterým snímek působí trochu přeplácaně.

plakát

Fighter (2010) 

Fighter je zmetek. Americký cukrkandlový šmejd, který je neskutečně přeceněný. Ale takový se musí objevit asi na každých Oscarech. Teď jen doufat, aby si to porotci uvědomili a ocenili jen Balea.

plakát

Bratři (2004) 

Realistický vzhled napomáhá především emocionálně vypjatým scénám. Budete zděšeni u brutálního zmlácení vojáka, budete cítit nenávist i soucit zároveň u vyšinutého maniakálního výstupu Thomsena, zamrazí vás při scéně švagra a švagrové, kteří jsou jen pár centimetrů od sebe a chtějí, ale také nechtějí se políbit. Takové "srdíčko" americké verzi, která je bohužel celkem zapomenutelná, chybělo. Po dánských Bratrech prostě nejde jen tak vypnout a tvářit se, že všechno je v pořádku.

plakát

Méďa Béďa (2010) 

Ááááá...nejrozkošnější postavičkou roku se díky hlasu Matěje Hádka stává malinký Bubu!!! Stačí jeho první „ale Méééďo…“ a už vám je jasné, že jakmile film dokoukáte, budete si ho chtít vzít domů.

plakát

127 hodin (2010) 

Aron Ralston je hrdina. Žádný americký zachránce malých dětí a štěnátek, ale prostý člověk, který se dokáže postavit osudu tváří v tvář a udělat rozhodnutí, jež mu nikdo z nás nezávidí. Jinak je absolutně normální – člověk, jehož byste klidně mohli potkat na ulici. A takový je i film 127 hodin. Upřímný, opravdový, děsivě skutečný. A s nejemotivnější scénou tohoto roku (a to je teprve únor).

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Filmu chybí nadhled, chvílemi se možná až zděsíte, že to tvůrci berou vážně. Nedej bože Cage, který najednou nahodí zase super kruťácký výraz, který mu ovšem nezbaštíte a vidíte za ním spíš „potřeboval jsem si vydělat na nájem, tak co“.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Komiksárna lízlá akčním nářezem, takových je poslední dobou jak houbiček po dešti. Jenže Kick-Ass měl výborného hlavního hrdinu a Scott Pilgrim dohnal vizuální orgie do krajností. Sršeň je moc příjemný, zpomalovačky fungují, souboje jsou stylové, ale hlavní postava je prostě chodící vopruz, na kterého vás rozhodně nebude bavit se celou dobu dívat. Ještě že tu jsou super-cool šofér a přísný záporák.

plakát

Druhá strana mince (2009) 

Xavier Dolan natočil výjimečné Imaginární lásky v 21 letech. A nebyl to ani debut. Borys Lankosz natočil svůj debut v 36 letech. A vznikl z toho snímek, který není ani originální ani povedený ani nijak nezbytně nutný.

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Kdo čeká blackoviny jako Škola ro(c)ku nebo Králové ro(c)ku, které jsou plné vtipu a originálních průpovídek, spíš se může připravit na promarněný potenciál roku. Jack Black je proslulý svým trochu drsnějším humorem, který není pro každého. Vulgarismy obvykle nešetří. Coby Gulliver ale postrádá vtip, je přeslušnělý a díky boubelatému pivásku, který mu opět o něco povyrostl, i ztratil charisma. Ne, opravdu se nesměju, když porazí lodní flotilu tím, že se mu od pupku odrazí dělové koule.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Musíme si přiznat, že snímek stojí jen a jen na Croweovi. Manželku, která byla zavřená, protože prý někoho zabila, ztvárnila Elizabeth Banks, která ještě nedávno jakožto Miri točila porno se Zackem. Zde se má tvářit jako ubohá matka, které chybí její syn a jež se nebojí sáhnout si na vlastní život, když jde možnost odvolání do kytek. Role jí ale moc nesedí, zvlášť když si ji člověk opět představuje jako rozvernou kamarádku kudrnatého Setha Rogena...