Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Matrix (1999) 

Jeden z nejlepších přelomových sci-fi akčňáků, které skoro nejde překonat. Jednička byla jednoznačně tím nejlepším co Wachowští v trilogii předvedli, ale ačkoli dvojka ani trojka se tomuto snímku nevyrovnají, jako celek působí Matrix ještě lépe než samotný první díl. Navíc film potvrdil i úžasný talent Keanu Reevese, jehož herecký um doplňuje už tak nepřekonatelný svět Matrixu.

plakát

Jurský svět (2015) 

První ze série Jurský Park/Svět kde se raptoři ocitají na straně člověka a vylepšený T-Rex, taky docela zaujme. Jurský svět byl jedním z těch skvělých filmů, u kterých však nesmím řešit logiku věci a pravděpodobnost je to možné/není to možné, protože pak bych si z těch všech nelogičností musel vytrhat všechny vlasy. A abych nezapomněl na efekty, ty byly samozřejmě skvělé.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Často bývá, že první díl je skvělý a druhý už jen většinou nezajímavé pokračování, které shlédnete jednou a už nikdy více, ovšem u T2 tomu je přesně naopak. Nazval bych ho srdcem sci-fi a akce a přelomové efekty mě v tom jen utvrzují. Den Zúčtování je skutečně jeden z nejlepších filmů tohoto žánru a rozhodně nejlepší díl celé série.

plakát

Profesionálové (1977) (seriál) 

Je to skoro 40 let co se Profesionálové poprvé objevili a musím přiznat, že ačkoli jsem již všechny díly shlédnul, pořád mě baví sledovat je dokola mnohem více než seriály a akční snímky dneška. Smutné, když si uvědomím jak se kvalita mnoha nových filmů zhoršila.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Styl jakým Sherlock rozlouskává případy je jednoslovně... GENIÁLNÍ. Navíc kamera i scénář jsou natolik zajímavé, že ihned vtáhnou do děje. Nelze tedy upřít fakt, že převedení Sherlocka do 21. století se povedlo na výbornou.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Nezapomenutelná pětice přátel, scházejících se po dlouhé roky v tom samém baru, v tom samém boxu a zažívající spousty legendárních historek vtipně komentované Tedovým starším já. Tenhle seriál je prostě skvělý.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

První série byla výborná. Shlédnutím druhé a třetí série si ale akorát tak zkazíte mínění o něm. Druhá série se ještě napravuje perfektním závěrečným dílem, ale třetí série je zničující. Pokud nechcete ztratit dobré mínění o Arrowovi, ale třetí sérii přesto sledujete, nepouštějte si závěrečný díl. Je to jedna z nejhorších epizod komiksových seriálů.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

První série skvělá, rozjezd na můj vkus dobrý. Snad se ve druhé sérii nedočkáme podobnému zklamání jako u Arrowa.

plakát

Batman (1989) 

I přes perfektní zpracování Nolanovského Temného Rytíře se prvenství nejskvělejšího zpracování nedá upřít Burtonovu Batmanovi, který i v dnešní době stále vypadá epicky i komicky zároveň. Navíc nic se nedá upřít závěrečnému souboji hlavních rivalů Batman vs. Joker, od kterých se sice dodnes neupustilo, ale takovýhle souboj se bude v dalších Batmanech hledat jen velice těžko.