Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (2 188)

plakát

Initiation Love (2015) 

Film má to své tajemství a rozhodně je lepší ho nevědět, než si film pustíte. Bohužel já ho měla odhalená hned na začátku filmu, a tak jsem si to tolik neužila. Přesto musím uznat, že je to zajímavý snímek, který velmi reálně vypovídá o vztahu mladých lidí, za což musím dát palce nahoru. Nebýt toho vyzrazeného tajemství, tak bych asi dala o hvězdičku navíc, protože hercům to hezky šlapalo, příběh není zbytečně natáhnutý a 80. léta jsou sakra léta. :-D Lepší 3*. Titulky.

plakát

Daleko od lidí (2014) 

Na první pohled jen film plný prachu, ale i pod ním se dá zahrát velké divadlo. Tichý film, plný malých gest, ale když je všechny nasčítáte, dostane se vám něco pěkného, i když na to budete muset vzít prachovku. Viggo Mortensen v roli staršího, snad lze říci zlomeného, muže, který má za sebou hodně hodně věcí, ale divák se nikdy nedozví jakých, jen je mu to něžně servírováno v náznacích. Malý film, ale dá se v něm schovat. Nedoporučuji, pokud chcete nějakou oddychovku, ačkoliv věřím, že se u toho dá dobře usínat.

plakát

Pan Pip (2012) 

Pár týdnů před zhlédnutím filmu jsem četla knihu a trochu musím srovnávat. Kniha také není kdovíjaký literární poklad, ale rozhodně se dá číst, je poměrně krátká a rozhodně zajímavější než film. Dostaneme všechny postavy mnohem komplexnější. Film byl docela naivně laděný a konec byl takový hodobóžový, přestože se předtím staly hrůzy, skoro to vypadalo, že to mladou dámu moc nezasáhlo. Film byl bez rytmu. Jediné, co na něm oceňuju, jsou scény s vysněným Pipem. Jinak průměrný film z místa, které je zasáhnuto občanskou válkou (válečné scény ovšem nečekejte).

plakát

Orphan (2009) 

Poměrně dobrý thriller s vygradovanou atmosférou – pomalu vidíte, jak stoupá tíživý pocit, temná atmosféra a beznaděj. Nejvíce mě film ovšem bavil zhruba od té doby, kdy se dva zoufalí rodiče setkávají s Esther, do chvíle, kdy toto zlatíčko dostává facku v nemocnici. Mimo to mě to vlastně nebavilo; ano, závěrečná „bitka“ mi byla úplně putna. Každopádně hodnotím kladně, protože určitou atmosféru to má. Nic nadpřirozeného ovšem nečekejte, jen pořádnou vyšinutost.

plakát

Děti Slunce (2016) (seriál) 

Když jsem začala koukat, nebylo to nejhorší, ale pořád jsem si říkala, že mám pocit, že už jsme to někde viděla. A pak jsem na to přišla. Kim Eun Sook, scénáristka. Viděla jsem od ní pár věcí a ani jedna se mi nijak výjimečně nelíbila, proto se mi vlastně nemůže líbit ani tohle, protože se daná dáma vykrádá. Recykluje, co už použila, aby chránila přírodu, jen to zasazuje do vojenského/válečného prostředí. Opět mohu říct to samé, co jsem říkala u Gentleman's dignity - všechno je to fajn, dokud se neřeší vztahy, obzvláště ústřední pár mě prostě vůbec neuchvátil. Budu teď citovat člověk, který to má stejně a narážel právě na ústřední dvojici: „I don't feel anything.“ Nemluvě o tom, že hlavní ženská postava mě iritovala, nedokázala jsem se k ní přiblížit a nakonec jsem si znechutila i herečku, u které mi přišlo, že má tzv. dead fish eye, takže mi nepřišlo, že by se nějak herecky vyjímala. Mnohem zajímavější a i herecky lépe podaný byl pár druhý. Jistě, mělo to takové ty typické sladké chvilky, sem tam i humor, některé akční scény byly také povedené, ale jako celek? Vůbec mě to nebavilo, kdybych se nepřemluvila, tak jsem to otrávená po 9. dílu zahodila. A asi bych neudělala zase takovou chybu, protože se dokola opakovala pořád to samé a pak přišel 14. díl a já si jen říkala „to myslí vážně?“ Lehký spoiler! na začátku je pošlou do černých pytlů, aniž by měli mrtvoly (neplatí to 7 let pohřešovaného, nikdo jejich mrtvoly, ani jejich smrt neviděl) a pak se chlapi do roka a do dne zase vyloupnou, abychom dostali dávku „zasloužených“ emocí. Konec spoileru. Vždyť ten příběh je poskládaný z epizod, které mají působit líbivě na diváka, ale to, že jsou divně poslepované, divně poskládané, to zjevně nikdo neřeší, hlavní je, že Song Joong Ki je roztomilý, že druhý pár je roztomilý, že se tam sem tam pusinkují a mají dospělácké vtipy... Těšila jsem se, ale hrozné zklamání. Přeloženo.

plakát

Aibó (2000) (seriál) 

Tohle je pro mě jako Hercule Poirot – některé díly jsou skvostné, některé zase strašně nudné. Navíc i hodně záleží na tom, kdo Mizutanimu sekunduje. Co mě na tom přitahovalo nejvíc, je to, že se v tomhle seriálu mihne tolik známých tváří a že Japonci tuhle sérii strašně milují, jinak by se určitě nevysílala již přes 15 let a nedostala několik filmů, na které davy rozjařených Japončíků zamířily do kina. Pokud máte rádi krimi, tak proč ne, sem tam nějaký díl si dá během večeře; to je přesně ono. Díly na sebe nijak zvlášť nenavazují (najdou se ovšem samozřejmě i výjimky), takže se dá v podstatě začít kdekoliv.

plakát

Júša Jošihiko to maó no širo (2011) (seriál) 

Tenhle parodický seriál je jako já, když se rozhodnu běžet. Ze začátku je to boží, hodně síly, běžím jako o závod, ale pak síly začnou docházet, zrudnu v obličeji, najednou mám nedostatek vzduchu, začne mě píchat v boku a na konci se vlastně jen plazím, abych se dostala k lavičce, na kterou si chci sednout. Kolem osmého dílu to začalo píchat v boku, Ogurín to teda trochu zvednul, z něj jsme měla radost, ale jak se dostali do města, tak už to přestalo být zajímavé (=plazení k lavičce) a já v podstatě jen čekala, kdy toho šaška krále démonů porazí. Přesto je to velmi kreativní seriál a pokud máte rádi, hrajete RPG, tak se budete bavit o to víc. Navíc český překlad je také velmi zdařilý. I herci byli ve svých rolích skvělí a já si to s nimi užívala. Hlavně se mi líbilo, jak vždy na chvíli se objevil nějaký známý herec, zahrál padoucha a zase zmizel do neznáma. Škoda těch posledních dílů, jinak bych dala vyšší hodnocení. Přesto lepší 3*. Přeloženo.

plakát

Corpse Party (2015) 

Špetka špatných hereckých výkonů a sympatických postav, špetka nudného příběhu, šedý filtr, "dialogy", hodně střev a tekutin. Tohle zamíchejte po směru hodinových ručiček šestkrát, proti směru sedmkrát, strčte to do přehrávače a máte Corpse Party!

plakát

Boku dake ga inai mači (2016) (seriál) 

Už je to dávno, co mě takhle chytlo vážně laděné anime. Každý v tom zřejmě uvidí to své, ale já v tom měla poměrně hluboké myšleny, zajímavou ústřední postavu, která si dokázala zachovat chladnou hlavu a snažila se zachránit, co se dá. Hlavně se mi také líbila symbolika červené barvy. Jak šlo do tuhého, červená tam prostě figurovala. Nemluvě o tom, že opening i ending mě bavily a já si je pokaždé poslechla. Ale co na mě zapůsobilo ze všeho nejvíce – povedený konec. Opravdu se mi zakončení líbilo a jsem ráda, že ho udělali podle předlohy. Slabší 5*.

plakát

Rinšó hanzai gakuša Himura Hideo no suiri (2016) (seriál) 

Líbilo se mi, jaký vztah měli mezi sebou Arisu a Himura. Měli pro druhého pochopení a byli pořád sví. Není tedy divu, že jejich blízké přátelství bylo využito k naznačení toho, že ti dva to spolu táhnout všelijak. Samozřejmě v rámci mezí a humoru. Ze začátku mě seriál hodně bavil, měl i poměrně originální náhled na rekonstrukci zločinu, ale ke konci, jak jsem se čím dál víc zaměřovali na Shangri-Lu a její představitelku, tak mě to už tolik nebavilo. Chyběl tomu ten spád, který měl seriál předtím. Další plusem je také fakt, že ani policie je zde nebyla brána jen jako někdo, kdo zatkne zločince, na kterého Himura ukáže. Ano, hodně na jeho schopnosti sázeli, ale nikdy to nebylo tak, že by jednali bez rozmyslu. Všem to v seriálu sedlo a jen Hasegawu Kjóko jsem moc nemusela. Jinak fajn. Nenáročný detektivní seriál se sektou navrch. Lepší 3*.