Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Zorro: Tajemná tvář (1998) 

Je fajn, že někdo prostě koncem 90. let natočil dobrodružný film se vším všudy. A ještě k tomu s krásnou Katkou a dvěma skvělými Antoníny. Díky za to.

plakát

Chorus Line (1985) 

Tanec a choreografie jsou pro mě velmi vzdálené ostrovy, na které občas rád zpovzdálí koukám bez hlubšího pochopení. Díky za tu možnost, zejména pak je-li nabízena ve špičkovém provedení.

plakát

Královna Alžběta (1998) 

Moc pěkný biják. Skvěle obsazený, bravurně natočený.

plakát

Krajina stínů (1993) 

Tento film v duchu řadím k veledílům Howards End a Soumrak dne, se kterými ho spojuje geniální Anthony Hopkins, stará dobrá Anglie (v nikoliv vedlejší roli) a doba vzniku. Nehloubám nad tím, zdali je vše dle historické reality. Realitou tohoto filmu je láska krásných duší a brilantních intelektů. Okamžik, kdy osiřelý kluk a spisovatel (který o dětech vlastně nic neví) spolu opláčou ženu, která spojila jejich osudy, mě zasáhla přímo do srdce. Hluboko a navždycky.

plakát

Soumrak dne (1993) 

James Ivory mě namlsal už skvělým filmem Howards End, kde angažoval hereckou elitu a k dokonalosti dovedl výpravu ctící dobové vztahy a reálie. V Soumraku dne tomu dodal dotek geniality všech zúčastněných a vytvořil mistrovské dílo, které mám od prvního zhlédnutí navždy pod kůží. Kdykoliv si vzpomenu na Emmu Thompson a Anthonyho Hopkinse, vidím je v tomto filmu. Kromě toho si člověk srovná v hlavě, co to obnášelo být butlerem neboli majordomem ve staré dobré Anglii.

plakát

Peníze (1983) 

Mám dodnes pocit, že ten film trval 3 hodiny. Nicota. Hlavní hrdina mně neskutečně lezl krkem. Nikomu nevyvracím jeho názory o hloubce a filmařské dokonalosti, ale málokterý film mě tak otrávil jako tento.

plakát

Staříci (2019) 

Díky za tento film. Děj se táhne, někdy přímo plazí, ale nekompromisně. Trapnost a nemohoucnost stáří nesklouzne k rádoby veselému figurkaření dvou umanutých starců. Životní výkony Schmitzera a Mrkvičky. Jejich pachtění má jasný cíl; a realistické kulisy, ve kterých se oba hrdinové pohybují, umocňují celkový, svým způsobem monumentální dojem. Nejde jim jen o pomstu, ale především o spravedlnost. Přiznám se, že jsem byl rád za konečný výstřel. Žádné vyměknutí v závěru. Ovšem nejvíce mě vyděsila ta strašlivá scéna s klaunem (nebo co to bylo) v domově seniorů, který rozesmává osazenstvo. To už je snad lepší umřít na infarkt jako Antonín v omšelém obytném autě zaparkovaném na sídlišti...

plakát

Vabank (1981) 

Výborná retro komedie ve stylu Podrazu s typicky polskou atmosférou a bravurními hereckými výkony v čele s Kwintem. Všechno nenápadně plyne k báječnému finále. Skvělý scénář!

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Clint prostě točí sakramentsky poctivé filmy. Je radost je vidět. Ten člověk prostě umí, má lidský i filmařský čuch. Tom Hanks jako obvykle naprosto uvěřitelný. Úplně jsem se lekl, že vidím Nikitu Michalkova.