Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi líbil, hlavně prostředí, souboje a herci. Vynikající dobrodružný film, u kterého se nebute nudit. Prostě to napětí, ta romantika a do toho humorná jiskra mezi Hopkinsem a Banderasem... Toto zpracování příběhu o Zorrovi je velmi povedené, a to i díky výborným a charizmazickým hercům. Catherine Zeta-Jones je tady vážně sexy Hopkins v roli stárnoucího učitele byl více než dobrý, Banderas který dodává filmu tu správnou vášeň, role mu padla jako ulita. Bavilo mě to a kdykoli si to rád zopakuji. A doufám, že se film udrží v červené barvě. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočená filmová záležitost o legendárním hrdinovi v černém, která nabízí v jistých místech tuctový děj, ale na druhou stranu zase hvězdné a sympatické herecké obsazení. Ikdyž je už od začátku tak nějak jasné, jak to nejspíš dopadne, tak i přesto se mi právě závěrečných dvacet minut opravdu líbilo. Zkrátka v rámci možností a žánru jde o lehce nadprůměrný film, který nepostrádá akci, napětí, romantiku a také spoustu klišé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si to pustil znova a som z toho rovnako ohúreny ako ked som to prvykrat videl v kine. Ani neviem kde zacat. Proste je to po kazdej stranke dokonale odvedene remeslo. Spickova zapletka, ktora sa neboji ani temnejsich tonov. Dokonalý casting: Banderas sa snad pre tuto ulohu narodil, v tej dobe neopozerana nadherna Catherine Zeta-Jones a chemia medzi nimi by sa dala krajat. Skvely ustredny zaporak, ktory nie je jednorozmerny bezcitny parchant, na to tu ma odporneho poskoku ktoremu od prvej sekundy prajete smrt. Ale najväcsim plusom je Hopkins ako pôvodny Zorro a Banderasov mentor, ktory dodal filmu poriadny kus tragiky. Podme dalej k technickej stranke. Zacneme nadhernym soundtrackom od Hornera. Akcne sceny su uchvatne. Kopa starych dobrych kaskaderskych kuskov, ktore su dokonale prehladne natocene. Nie ako ten dnesny neprehladny gulas pri ktorom sa striha ako o zivot. Prave naopak kamera vam dopraje si vsetku akciu do sytosti vychutnat. Miestami je na PG-13 rating dost brutalna a aj nejakej tej krvi sa dockame. A aby cas ani na chvilu nezacali tie sermovacky nudit, tak su okorenene roztomilými vtipmi, takze je to po cely cas zabava. Az mi bolo na konci luto, ze dnes sa takto spickovo prevedena komercia uz netoci. A pritom to nie je tak stary film. Za mna teda absolutne spokojnych 10/10 a miestne nizke hodnotenie beriem ako chybu systemu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud budete vyhlížet nějaké to popcornové dobrodrůžo, najdete všechno na svém místě. Režii Campbella, okázalou hudbu Hornera, mistra Hopkinse, pohlednou Catherine Zeta-Jones i Banderase, jemuž role padla jako ulitá. Údajně před ním oslovili i Sagvana, ale zrovna blinkal na pánské toaletě Solidní nejistoty a neslyšel volání od agenta.. Kdo nad tímto Zorrem přehnaně ohrnuje svůj artový nosík, ten brzy najde na hýždi vyřezané písmeno "Z" a když si pak lehne na levý bok, bude z toho mít "N" jako Nafoukanec.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč mě větší kočka než Rachel Weisz a elegantní černá maska, plášť a ostře nabroušený kord nepřesvědčí, že je tohle větší nářez než Mumie? Možná na tom má svůj podíl i fakt, že je tenhle film pokračováním osudů původního Zorro Mstitele, které si autoři vykonstruovali tak tragicky, že se tomu budu vždycky zdráhat uvěřit. Prostě tohle neberu a nazdar. A nahrává mi i to, že originalita se tu nekoná ani v náznaku, všechno je jenom (drahé) řemeslo. Proč bych se na to tedy potom díval, když nad Catherine - byť bez korzetů apod. - můžu lépe slintat u Ocean's Twelve nebo Chicaga?;) 60% za lehké a vtipné výkony dvou Tondů. 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Když Diego (Anthony Hopkins) vyzývá Alejandra (Antonio Banderas) aby si už nasadil masku, ukáže mu černou masku pouze přes oči. Zorro však nosí velký šátek, který mu překrývá celou horní část hlavy. (Sign)
  • Představitel Zorra Antonio Banderas před natáčením absolvoval čtyřměsíční kurz šermu se španělským olympijským týmem. Catherine Zeta-Jones (Elena) ve filmu tolik v akci není, tak jí stačil pouze třítýdenní výcvik, při kterém se ale učila i jezdit na koni nebo tančit. (TylerGage)
  • Když Zorro (Antonio Banderas) sjíždí v dolech kopec na lopatě, lze všimnout, že ji má pevně připoutanou k nohám. (Sign)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama