Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (14)

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

!Spoiler! Musím uznat, že na svůj strach z hororů, jsem se u tohoto tedy moc nebála. Bylo tam pár lekaček, to ano. Ale svým způsobem a v některých záběrech obzvlášť to působilo spíše pohádkově. Skřeti, kteří tu měli představovat tu podstatu zla a vzbudit v nás strach, ho trošičku dokázali probudit jen v přiblížených záběrech. Strašidelnější se mi zdáli i na obrázcích Sally nebo pana Blackwooda... Příběh nebyl nijak vyloženě komplikovaný nebo promyšlený, často se dalo dopředu uhodnout, co se stane. Jediná výjimka byla v závěru, přičemž jste nevěděli, kdo tedy nakonec zemře, protože se pravděpobnost smrti u jedné z postav každou chvilkou měnila. Což ovšem nepřidalo na kvalitě filmu, naopak se mi hlavou míhaly prosby, ať už teda konečně někdo zmizí z povrchu zemského... Jedinými dobrými stránkami byli herecké výkony (Bailee Madison zahrála svou roli velmi dobře) a v určitém smyslu i samotný začátek filmu.

plakát

Hanna (2011) 

Velmi zajímavý film a opravdu silný zážitek, kterému hodně přispěl i vynikající soundtrack. Joe Wright je rozhodně jedním z mých oblíbených režisérů a ani v tomto filmu mě nezklamal. Co mě ale trochu zklamalo byl příběh. Scénář by nebyl špatný, kdyby domysleli pár detailů. Upřímně, když jsem zjistila co/kdo vlastně Hanna je, čekala jsem trochu něco jiného, něco překvapivějšího, neuvěřitelnějšího. A některé scény (např. když se Saoirse a Cate obě postřelené honí po domě, nebo jak Eric přeplave oceán a hned poté ještě zmlátí 2 policisty,...) byly opravdu nereálné. A od konce jsem také čekala trochu víc... Ale jinak mě film zaujal a zanechal ve mě opravdu dobrý dojem. PS: výborné herecké obsazení!

plakát

Český lev 2015 (2016) (pořad) 

Výborná mi jako člověk nevadí a moderátorka je určitě fajn. Ale v Českém Lvovi by pro jednou mohli zvolit nějakého vtipného moderátora, když jde o uvádění cen, kde všichni jen děkují. Což se dá pochopit, ale o to víc je potřeba nějaké rozptýlení a humor. Letos mi i přišla ta atmosféra nějaká chladná a nudná. Přišlo mi, že tam bylo nějak moc studených barev. Na takovéhle akce/pořady je jako stvořená například červená, teda pokud není přehnaná a možná by také stačilo jen přidat nějaké doplňky. No to není můj obor, ale vsadím se, že se v tomhle ohledu dá dělat hodně. A ano, máme velmi dobré vědce (nebo doktory jako loni), ale víc bych uvítala, kdyby ceny předávali nějací herci, herečky, režiséři, nebo tak podobně.... Ale celkově... no je to prostě předávání cen a já už jsem od toho asi ani nic extra nečekala, takže asi průměr. A super Hádkovic bráchové. Obzvlášť jsem ráda za Matěje. Pokaždé sklízí největší slávu Kryštof a já mu to samozřejmě přeju ale je dobře, že se zase jednou ukázalo, jak to mají v krvi oba.

plakát

Prolhané krásky (2010) (seriál) 

Prvních 4 nebo 5 sérií bylo úplně skvělých. Ty jsem měla vážně ráda. Ale někdy po páté sérii už jsem upřímně ani nevěděla, o co tam vlastně jde. Stalo se toho tam tolik, že už jsem se v tom hrozně ztrácela a už bylo naprosto jasné, že to jen záměrně natahují, aby z toho dostali víc peněz. Rozdíl mezi první a šestou sérií je opravdu velký. Děj už je v podstatě celkem o ničem, protože k čemukoliv se dopracují a ty už máš dojem, že ses konečně něco dozvěděla, se zase celé překroutí a nakonec to jsou zase jenom spekulace. Jsou tam i díly, ve kterých se nestane absolutně nic. A už si ani nepamatuji, jaké postavy tam všechny byly a co byly zač. Vždyť -A už tam bylo taky několik. S každým dalším dílem si jednoduše čím dál tím víc myslím, že vlastně nic nevím a říkám si, že už se tam může stát cokoliv. Přesto ale většina seriálu byla skvělá a vždy ho budu mít ráda.

plakát

Brooklyn (2015) 

Do první půlky jsem se zamilovala, ale od té chvíle, co odjela do Irska se ve mě jednoduše něco zlomilo... a snad se ani nebojím říct, že by to mohlo být srdce. Samozřejmě, kdyby tam tato část nebyla, tak by se film nejspíš zařadil k těm slaďákům od začátku do konce, které jsou většinou dost přehnané. A ano, v podstatě to i skončilo dobře. Ale jednoduše v druhé části, jestli to tak můžu nazvat, se mi před očima ztratila ta jiskra, která se utvořila ve chvíli, kdy Tony spatřil Eilis. Samozřejmě, kdybych trochu potlačila své pocity a vzpamatovala se z toho, že všechno nemůže být jako z pohádky, řekla bych, že to byl vážně dobrý film. Přestože tu někteří píší, že na něm nebylo nic zajímavého a byl to jen další nezajímavý romantický film k nepovšimnutí, rozhodně si to nemyslím. Můžeme nahlédnout do minulosti početné skupiny původních Irských obyvatel v Americe a vidět, jak to vůbec nebylo jednoduché, začít svůj život v jiné zemi, na jiném kontinentě.... Brooklyn má potenciál vzbudit v divákovi velmi silné emoce.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Je to skvělý seriál, ale u tohoto dílu (nebo spíš filmu) bylo hodně vidět, že je to jen doplňkový díl, dost možná udělaný na zakázku BBC, aby přilákala na Nový Rok co nejvíc diváků. Celé to bylo takové trochu o ničem, působilo to složitě, což byl určitě záměr, ale jen aby zakryli, že to doopravdy až tak složité není. A to s těma drogama mi tam vůbec nesedělo, bylo to úplně jiné než ten Sherlock, kterého známe. Věřím, že další díly se zas vrátí do starých dobře zajetých kolejí.

plakát

Tři bratři (2014) 

Neviděla bych to tak tragicky, jako spousta lidí, kteří tomu dali jednu nebo dvě hvězdičky. To je podle mě dost přehnané. Musím ale uznat, že asi nebyl nejlepší nápad vzít tři pohádky a udělat z toho jednu. Jenom opravdu výjimečný člověk to dokáže udělat tak, aby to nebyla slátanina. A i když jsem se jako malá ráda koukala na Svěrákovo - Uhlířovu Hodinu zpěvu a jejich písničky jsem měla ráda, stačilo by, kdyby i ve Třech bratrech nechali herce zazpívat sem tam nějakou tu písničku jako v Lotrandovi a Zubejdě, Třech veteránech a jiných pohádkách. Takhle mi to opravdu nějak nesedělo, vždyť je to celovečerák a v tom případě myslím, že se trochu přecenili, když se rozhodli, že bude celý film zpívaný. Přes některé takovéto nedostatky ale film MĚL i spoustu dobrých stránek. Rozhodně si vybrali nádherná místa pro natáčení a záběry byly skvělé. Rozhodně to působilo pohádkově. Herecké obsazení bylo skvělý (až na tu Karkulku...to je vážně nenapadlo, že by to mohlo působit pedofilně? Ale Lábus se svojí Bábou z mokřin...to byl fakt dobrej nápad!). A celkově měli Tři bratři spousty hezkých momentů, takže určitě lepší průměr.

plakát

Muž na laně (2015) 

Není to vyloženě zklamání, ale asi jsem od toho čekala víc. Zahrané je to dobře, Joseph byl výborný a hudba taky dobrá, ikdyž na to, že je to Silvestri, čekala jsem trochu víc napětí, emocí... ale to asi tak úplně nebyla chyba v hudbě . Na druhou stranu, myslím, že z takového příběhu už se nic víc vytřískat nedalo. Zemeckis z toho dostal, co se dalo. Je to nádherné, co se Petitovi povedlo, ale udělat v podstatě jenom z jednoho nebo na konci pak vlastně několika přechodů (protože, co si budeme povídat, to je to hlavní, o co tam jde, to ostatní jsou jenom doplňky, celkově docela o ničem) dvouhodinový film.... to je výkon.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

Nebyl to tak špatnej film, jak tady někteří píšou, docela příjemný film na vypnutí. Co se týče hudby...vzhledem k tomu, že se film podobá Americkým romanťákům, tak hudba byla fajn a navodila dobrou atmosféru, k filmu se hodila, právě proto, že to byly vyloženě popový hity. Ale Táňa? Vůbec nic proti ní nemám, naopak mám jí ráda, ale myslím, že by bylo lepší, kdyby zůstala u modelingu. Samozřejmě bych na tom našla další chyby, ale já chci film spíš pozvednout, takže...na český poměry to byl dobrej film, filmů tohohle typu tu moc nemáme, snažte se režiséři.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Velmi originální, v podstatě umělecký počin. Skvěle se ve filmu zobrazuje, jak i díky maličkostem se může změnit průběh podstatné části příběhu. Skvěle proložené i animacemi, fotkami aj. K filmu se také neuvěřitelně hodí výstřední zjev hlavní postavy - Loly. Jednoduše výborný nápad na film, ještě jsem podobný neviděla.