Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Evžen Oněgin (2009) (divadelní záznam) 

Geniální představení. Tomáš Daslík (Oněgin) a Tereza Vilišová (Taťjana) jsou skvělí. Klasická kostýmní hra a zároveń s moderními prvky, poprvé jsem viděl v rámci divadelního festivalu Ostravar. Bezruči jsou rok od roku lepší, ikdyž jsem už slyšel hlasy, že odchodem několika předních herců (např. R.Krajča) už to není to pravé divadlo a žije jen ze svého dřívějšího odlesku. S tím každopádně nesouhlasím a některá představení jsou skvělá a Oněgin patří mezi nej co jsem kdy viděl u Bezručů. Možná by teatrologové a páni kritici měli více cestovat po naší zemi a potom by Norbert Lichý dostal četná ocenění (včetně Thálie) mnohem dříve........ Je něco shnilého ve městě pražském :) První komentář 16. dubna 2009 Dodatek: Každé hodnocení je subjektivní a já mám pro Oněgina slabost. Ono se vždy lépe vzpomíná na něco, co máte ještě čerstvě v paměti a kdybych zalovil v předešlých představeních tak bych určitě našel několik bezručovských her, které obsahem přesahují Oněgina, nicméně toto zpracování mě velmi oslovilo. Noc bláznů je výborná hra, Lakomce jsem ještě neviděl a Don Juan je na můj vkus vulgární a nedotažená hra.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Tento film má skvělý potenciál, který nebyl vůbec využit. Samotný příběh filmu je velmi tuctový. Myslím si, že pro Jasona Stathama je to konečně film, který ho vytáhl z upadajících snímků, ve kterých se objevil v poslední době. Velmi mě potěšilo filmové obsazení legendy utimátních zápasů Randyho Coultureho, na druhé straně se filmem mihla další zápasnická hvězda Antonio Nogueira v roli tělesného strážce bez nároku na nějakou další akci.

plakát

Ghajini (2008) 

Zprvu mi vadila všudypřítomná košile s krátkým rukávem,až s jakousi trapností dávající na obdiv, myslím si, že průměrné paže Aamira Khana, ale celkově to zapadalo do pojetí indického vidění světa v protikladech chudého a přepychového světa. Krásná Kalpana provádí slepého starce po ulici a popisuje co vidí, což povedeně kopíruje Amélii z Montmartru. Neskutečné jsou nekteré záběry a scénky, kde se mísí nádherné scény s nelogickými klipy a zpěvem, dále pak reklama na prací prášek a závěr filmu, ve kterém by i Neo v matrixové trilogii měl co závidět. Přesto hodnotím, a možná i právě proto, velmi pozitivně.

plakát

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999) 

Forest Whitaker je výborný a i s těmi kily navíc působí velmi přesvědčivě (ba právě to je asi tak působivé - jeho přirozenost), zhostil se své role nad rámec mých očekávání.

plakát

Gran Torino (2008) 

výborný film a nevím jestli bych chtěl Walta mít jako svého souseda a také nevím zda by vůbec měl Walt na zahradě sádrové trpaslíky. Skvělé hlášky a výborný dodatek v závěti týkající se Gran Torina. Clint Eastwood mě v posledních letech mile překvapuje.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

geniální, vtipné, skvělé původní znění. Malý Stewie je neskutečný a se svým sofistikovaným slovním výrazivem předčí všechny ostatní, nehledě na to, že je mu teprve jeden rok....... Americká rodinka z nejmenšího státu Rhode Island útočí na mou bránici a celou řadu gagů jsem si vychutnal až na duhý pokus a to středoevropanovi určitě uniká celá spousta narážek na různé seriály a televizní show a (ne)známé osobnosti....

plakát

Half Nelson (2006) 

Velmi otevřený film, Gosling a žačka Shareeka jsou zosobněním dialektické snahy vyvést žáky z pomyslné jeskyně na světlo, nicméně ten kdo poukazuje na umělost osvětlení a přízraky (stíny) často sám bloudí v samotné tmě a vrací se zpět do nitra své slabosti.

plakát

Hamlet (2009) (TV film) 

skvělé zpracování v moderním hávu, Ofélie mě zcela dostala.

plakát

Hancock (2008) 

Kdyby Hancock zůstal nezměněn, byl by film daleko působivější, tak jde jen o jakýsi pokus obléci antisuperhrdinu do slušivého oblečku s oholenou tváří a odpíravým postojem k alkoholu.

plakát

Hodiny (2002) 

Naprosto úžasný film, který mě přiměl si přečíst stejnojmennou knihu M. Cunninghama a byl jsem ještě více potěšen. Tři různé dny, které jsou vzdáleny desítky let, nicméně mají hodně společného, květiny, atmosféru, jména....., Filmová poetika, smutnění a uvědomění si maličkostí (ne)všedního dne, okovy společnosti a morálky proti volnosti a vnitřní svobodě a mimo jiné touze odejít a vše navždy opustit či už jen se ukrýt v hotelu a číst román, nebo letmo políbit sousedku, či vlastní sestru.