Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Losing a girl can really destroy human being. Ten snímek měl obrovský potenciál, a ve své první polovině držel obdivuhodným způsobem mou pozornost. Protínají se zde hned tři velká témata (láska, drogy, rasová nesnášelivost) a je to hodně silné. Režiséři umějí s materiálem pracovat, ale pak najednou film ztrácí dech a zabředává do prachobyčejného dramatu, kterých se na americké půdě vylíhne do roka několik desítek. Je to velká škoda, protože Gosling hraje - jako vždy - excelentně, a ostatní se velmi snaží držet s ním krok... Soundtrack by šel vybrat možná trochu lépe, nicméně jedna skladba mě v kontextu s filmovými okénky odrovnala. Story o do sebe se propadající "fetce" zklamané ze vztahu si budu pamatovat, ale bohužel jako mírné zklamání. Silné tři. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že podobných filmů je tolik, že přidaná hodnota je s postupem času logicky nulová. Jó každý si je vědom toho, že každý černoch na high school je distributor návykových látek. Ryan Gosling si je toho vědom, a proto naváže styk se sedmačkou Ráchel, jejíž otčín je machr na distribuci káčka. Nebohá černá Ráchel je v rozpacích, komu že svěřit svou důvěru, jelikož jak všichni muži moc dobře vědí, pro každou ženu (bez rozdílu barvy ksichtu) je z nějakého důvodu důležitá důvěra. Co lze nejvíce na Goslingovi ocenit je nulový stud při simulovaném zvracení. 20% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na herecký koncert R. Goslinga. Ten je bezpochyby hlavnou postavou, ostatné miniroličky mu iba nahrávajú. Každému musí byť od začiatku jasné, že učiteľ, ktorý si nasáva nozdry fetom sa v tých sračkách skôr či neskôr utopí, príde minimálne nejaký zásadný zvrat alebo tragický koniec. Záver, ktorý režisér zvolil ma skutočne nasral a mal som taký neodbitný pocit, že som vlastne sledoval zbytočný film. Je tu Gosling, je tu atmosféra i niekoľko dobrých momentov, ale chýba príbeh. Ako celok iba priemer, ktorý vyšumí do prázdna. 60%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, o čem byl film Half Nelson, musel bych použít nějaký vulgarismus. Naprosto bezduchý, nic neříkající a ničím originální příběh o ho.... Ryan Gosling je vždy přesvědčivý, ale moc se tady ani nenadřel, jeho černošská žačka je vcelku autentická, ostatní jsou do počtu. Hudba docela ušla, některé záběry taky. Nudný, extrémně nudný jako by nezávislý film, který si už nikdy více nepustím, i kdyby mi za to někdo zaplatil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama