Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (444)

plakát

Most (2011) (seriál) 

Skandinávská těžká váha, která bude v budoucnu jen těžko k poražení. Především vzdávám hold Sofii Helin za hlavní roli, která je přímo brilantní a v průběhu všech 4 sérií doslova zraje. Filmařina, herecké výkony a špičkový scénář, spolu s chladnou severskou atmosférou vytvářejí dohromady zážitek, který si naposledy pamatuji po prvním shlédnutí legendární "Sedmičky"..Byť hodně vysoká laťka, doufám, že se konkurence pochlapí a my se v budoucnu dočkáme v této žánrové divizi ještě něčeho lepšího..chce to ale silného vyzyvatele!:)

plakát

Zoufalství a naděje (2017) 

Bravo! Z relativně nenápadného filmu se alespoň pro mě vyklubalo velmi příjemné překvapení. Především herecký výkon Ehtana Hawkea je základním stavebním kamenem napětím prošpikovaného dramatu s příchutí vděčných témat, které plní soudobou kritiku společnosti..Jen více takových..

plakát

Neviditelný (2020) 

Ani relativně dobrá filmařina a výtečná atmosféra v první polovině filmu ho nezachrání od pádu k žánrovému odpadu v jeho druhé polovině...promarněný potenciál. Škoda.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Kdybych pana Triéra neznal, byl bych asi překvapený tím, jakým způsobem je příběh nymfomanky vyprávěný. Překvapený nejsem, Triér nezklamal a rozjel další ze svých neotřelých akcí, která je prošpikována skvělými hereckými výkony a hlavně zajímavou dějovou linkou a symbolikou. Za mě palec nahoru.

plakát

Summerhill (2008) (TV film) 

V tomto případě nemá cenu hovořit o kvalitě filmařiny, ale spíše o energii, inspiraci, touze a poselství, které tento snímek přináší mezi jeho diváky. Toto je zásadní záležitost, která by se měla stát povinnou četbou nejen pro všechny pedagogy po celém světě!Genialita sama..

plakát

Zmizelá (2014) 

S "dokonalými" ženami je neradno si zahrávat. Poučení: Není nic horšího než zhrzelé ženské ego! Geniální scénář a herecký výkon Rosamund Pike!Bravo.

plakát

Štěstí (1998) 

Parádní vhled do americké "každodennosti"!Jeden z nejlepších amerických (nejen) komedií!Doporučuji..

plakát

Paříž, Texas (1984) 

Jeden z mála filmů, ke kterým bychom se měli vracet. Na první pohled nezajímavá zápletka měnící se ovšem v úžasnou podívanou, která dostává ty pravé grády až po skončení samotného filmu, kdy se snažíme v hlavně dešifrovat motivy, zápletky a přehráváme si celý příběh znova a znova. Jedna hvězda za geniální muziku!Zážitek..

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Především osobitá Noomi je jedním z hlavních "highlightů", které film nabízí. Z celé série je ovšem "dvojka" nejslabší..

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Nebývá pravidlem, že třetí pokračování série je zdařilé a může něco přinést. Alespoň u tohoto snímku to platí a vřele třetí pokračování série doporučuji...