Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Zajímavosti k filmům (4)

Chalífát

Chalífát (2020) (seriál)

Příběh je založen na skutečném případu tzv. Bethnal Green tria. Tři britské spolužačky se ve škole setkaly s náboráři džihádu a v únoru 2015 utekly z domova, aby se připojily k Islámskému státu.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Tom Wlaschiha byl v roce 2016 za svou roli Jaqena H'ghara nominován na cenu Screen Actors Guild Awards za mimořádný výkon v dramatickém seriálu.

Veřejný dům hrůzy

Veřejný dům hrůzy (2012)

Hororový thriller Veřejný dům hrůzy získal několik filmových ocenění. Mezi filmové ceny patří Cena kritiků udělená na mezinárodním filmovém festivalu Fantasporto, který je každoročně organizovaný v portugalském Portu. Další cenu kritiků získal na festivalu Mile High Horror Festival v Denveru v Coloradu. Festivalové ceny si odvezl i z Bragacine IFF, pořádaným opět v Portugalsku. Tam získal  cenu za nejlepší film, nejlepšího režiséra (první zrežírovaný film a první scénář režiséra a scenáristy Paula Hyetta) a nejlepší herečku (Rosie Day). Na herečku Rosie Day, pro níž byla tato role první filmovou příležitostí, si vzpomněli ještě na hororovém filmovém festivalu Screamfest LA a ve Fantaspoa v Brazílii.

Reklama